Muistan kesän, kun kotimaista kukkakaalia kärrättiin kaatopaikalle

Anonyymi-ap

17

347

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Paljon syön kukkakaalia, kuten myös parsakaalia melkein päivittäin erilaisissa muodoissaan, mutta eipä sitä yksi ihminen määräänsä enempää pysty käyttämään.

      Parhaimmillaan maistuu minun suussani ilman liikoja mausteita joten siksi teenkin ruokani itse

    • Anonyymi

      Kapitalismi on kieroa peliä!👿

    • Anonyymi

      Ruuan suhteen on anteeksiantamatonta, että kaatopaikalle
      viedään tuoretta terveellistä ruokaa.
      Eikö olisi voinut organisoida ne jonnekin ruoka-apupaikkoihin ?

    • Anonyymi

      Vataus: En muista.ps.En siti dementikko.

    • Anonyymi

      Suomessa ei oikein päde se, että sesongin aikaan tuotteen hinta on edullisinta.
      Vihannekset ja kasvikset ovat talvisin kalliita, mutta hinta ei paljon laske
      kesällä, kun on sesonki.
      Ostankin Liidlistä, siellä on aina edullisempaa. Pieneläkeläisen on ajateltava
      omaa kukkaroaan, ei ole varaa lihottaa K ja S-ketjua.

    • Anonyymi

      Kesäisin elän pääasialliseksi vihanneksilla, jotka yleensä höyrytän.
      2 x päivässä syön ison satsin kukkakaalia- , parsakaalia, porkkanaa,
      mitä milloinkin.
      Kynnet ja tukkakin tykkää, ne vahvistuvat ja ehkä luustokin.

    • Anonyymi

      Kukkakaali on tosi hyvää, ei vaan jaksa aina keittää sitä kun on kiire.

      • Anonyymi

        Raasta kukkakaalen kukkaosat "riisiksi" vaikka tehosekoittimella. Sitten sitä voi keittää tai paistaa. Keittäessä käytät sitten raastetta 10 sekunnin ajan kiehuvassa suolatussa vedessä.
        Laita raaste ensin sihtiin tai vaikka mehustamisessa käytettävään harsoon.
        Paistamiseen menee puolestaan 3-5 minuuttia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Raasta kukkakaalen kukkaosat "riisiksi" vaikka tehosekoittimella. Sitten sitä voi keittää tai paistaa. Keittäessä käytät sitten raastetta 10 sekunnin ajan kiehuvassa suolatussa vedessä.
        Laita raaste ensin sihtiin tai vaikka mehustamisessa käytettävään harsoon.
        Paistamiseen menee puolestaan 3-5 minuuttia.

        Hienoa tietoa, ehkä joskus teenkin tuon.


      • Anonyymi

        Mihin niin kiire on ? Kukkakaalia ei tarvitse keittää viittä minuuttia enempää,
        muuten se menee mössöksi.


    • Anonyymi

      En muista.Ehkä asia ei minua kinostannut? Olen vasta opetellut syömään ruusukaalia.Ostan sitä pakastettuna,edulisesti pakaste altaat.

    • Anonyymi

      KIljua?

      Kukkakaali ois halpaa materiaalia kiljun tekemiseen. Kiljua voi tehdä melkein mistä tahansa, varmastikkin myös siitä. Nyt kun se ois halpaa, maajusssithan voi alkaa tekemään siitä kotiviiniä ja ruveta myymään sitä- Oletettavasti katteetkin sais kohdilleen.

      Noh, asia vaatis varmaan jotain lupia. lisäks käymistankkeja jne investointeja. Lisäks maku on vähän arvoitu, mutta nykyisin kimshi on poppista ja ituhipit ostaa ja tekee sitä ite, tiedä kuinka suuri myyntihitti kukkakaaliviini vois olla.

      Paas laittaen ämpäri kukkakaalikiljua käymään, Informoit sitten palstalle, miten tuli prosenttteja ja miltä maistui. Tuleeko hyvät kännit?

      =DW=

      • Anonyymi

        Ostin tänään 2 kukkakaalia 0,99€/kg.
        En tee niistä kiljua, vaan toisesta valmistan kukkakaaligratiinia ja toisen käytän kasvissosekeittoon.

        Eipä taida viljelijälle jäädä suuria summia tekemästään työstä.

        Minulla on sellainen aavistus, ettei kukkakaalikilju tai -viini makunystyröitä helli.

        kylmätotuus


    • Anonyymi

      Avauksen kertomassa tulee esille vapaakauppasopimuksien mielettömyys kun rahdataan kaukaakin tuotteita, joita on omallakin maaperällä.

      "Lääkäri: Jos syöt vain yhtä kasvista, valitse parsakaali"

      "Parsakaalia on hehkutettu lukuisissa muissakin tutkimuksissa ja asiantuntijoiden toimesta. Australialaislääkäri Zac Turnervannoi syksyllä 2022 parsakaalin nimeen. Turner totesi tuolloin, että jopa kasvisten vihaajien pitäisi syödä edes yhtä kasvista, parsakaalia, pysyäkseen terveenä."

      - https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ylivoimaisia-terveyshyotyja-ylistetaan-jalleen-jos-syot-vain-yhta-kasvista-valitse-tama/8675416

      ps. Säilyisiköhän broccolin ravintoarvot jos sitä keittäisi kerralla suuremman määrän ja ottaisi sitten käyttöön pakastimen kautta sopivissa erissä.

    • Anonyymi

      Kasvikset on parhaimman makuisia vasta kypsennettyinä (tai raakana,
      jolloin vitamiineistakin on eniten tallella)

      • Anonyymi

        Kyllä porkkana, tomaatti, kurkku on sellaisenaan parasta ja moni muukin.


    • Anonyymi

      Muistan kesän 1979 . kovasti turskaa ja silakoita Pellingin saaristossa :D

      Skånepåg

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi et irrota otettasi

      Suhteeni?
      Ikävä
      69
      2653
    2. Koko ajan olet

      Senkin suhteen kiusannut. Halut on ihan mielettömät olleet jo pitkään
      Ikävä
      63
      2594
    3. Muutama syy

      Sille miksi IRL kohtaaminen on hänelle vaikeaa
      Ikävä
      68
      1772
    4. Onko kaivatullasi

      Hyvä vai huono huumorintaju?
      Ikävä
      24
      1597
    5. Estitkö sä minut

      Oikeasti. Haluatko, että jätän sun ajattelemisen? :3
      Ikävä
      20
      1520
    6. Tykkään susta

      Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä
      Ikävä
      9
      1460
    7. Onko kaikki hyvin, iso huoli sinusta

      Miten jakselet? Onko sattunut jotain ikävää. Naiselta
      Ikävä
      15
      1372
    8. Millainen meno

      Viikonloppuna? Mulla hirvee vitutus päällänsä. Onko muilla sama tunne??
      Ikävä
      38
      1223
    9. Onko meillä

      Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko
      Ikävä
      8
      1187
    10. Tiedätkö tykkääkö

      Kaivatustasi siinä mielessä joku muukin kuin sinä itse
      Ikävä
      25
      1096
    Aihe