Useampikin on valittanut, että imelletty perunalaatikko paiston aikana kuivui ja korppuuntui ja sai paksun kovan kuoren.
Huolella valmistettu imelletty perunalaatikko ei kuivu eikä korppuunnu eikä tarpeettomasti kuoretu.
Ainekset:
niukasti vettä perunoiden kypsentämiseen. Huomioi että vesi jää soseeseen
2 1/2 kg soseutuvia perunoita, kiinteitä tai jauhoisia tai siltä väliltä
4 runsasta ruokalusikallista vehnäjauhoja tai perinteisesti ruisjauhoja
70-100 grammaa voita
noin 1 litra maitoa, tarvittava maidon määrä voi vaihdella runsaastikin
2 teelusikallista suolaa
Voit maustaa esimerkiksi muskotilla - ja myös totutuiilla muilla mausteilla, mutta mausta harkiten.
Valmistusohje:
Helppo imelletty perunalaatikko valmistuu näin.
Laita sähkölieden uuni kuumenemaan noin 70-75 asteiseksi.
Pese ja kuori perunat kattilaan ja keitä ne täysin kypsiksi niukassa suolattomassa vedessä. Ota huomioon että niukka keittovesi jää soseeseen. Soseuta perunat kuumina niukkaan keittoveteen. Lisää VAIN TARVITTAESSA kuumaa vettä soseeseen.
Jäähdytä sose huolellisesti ja välillä sekoittaen noin 70-75 asteiseksi.
Lisää jauhot 70-75 asteiseksi jäähdytettyyn soseeseen vähitellen ja koko ajan sekoittaen. Jos sose tuntuu liian sakealta, niin vain tarvittaessa voit lisätä noin 70-75 asteista vettä. Sekoita hyvin. Laita perunasosekattila noin 70-75 asteiseen uuniin. 70-75 asteisessa uunissa sose pysyy tehokkaassa eli noin 65-70 asteen lämpötilassa, mikä takaa tehokkaan imeltymisen. Noin 65 astenen sose imeltyy noin 5 tunnissa ja 70-75 asteinen sose imeltyy vielä selvästi nopeammin.
Lisää imeltyneeseen soseeseen voi siivuina. - voi sulaa hyvin kumaan soseeseen. Lisää maitoa vähitellen ja koko ajan sekoittaen ja sakeutta seuraten niin että saat sakeahkon vellimäisen tai notkeahkon puuromaisen soseen. Tarvittava maidon määrä voi vaihdella runsaastikin. Tässä vaiheessa voit maustaa sopivilla mausteilla, esimerkiksi muskotilla, mutta mausta harkiten. Lisää suola. Sekoita hyvin.
Laita sose voideltuun lasiseen tai posliiniseen uunivuokaan. Paista ensin niin että pinta saa hiukan väriä ja sose alkaa kuplimaan ja alenna uunin lämpötila noin 130 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voit paistaa täysiä vuokia. Kun paistat täysiä vuokia niin imelletty perunalaatikko ei kuivu, ei korppuunnu eikä tarpeettomasti kuorretu ja saat mehevän imelletyn perunalaatikon.
Paista imellettyä perunalaatikkoa sähköäliedenjh uunissa - välillä tarkkaillen - noin 3-5 tuntia.
Imelletty perunalaatikko ei kuivu eikä korppuunnu
Anonyymi-ap
1
196
Vastaukset
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 732845
- 642723
- 681802
- 241647
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä161610- 201570
- 151422
- 481277
- 381253
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91239