Imelletty perunalaatikko ei kuivu eikä korppuunnu

Anonyymi-ap

Useampikin on valittanut, että imelletty perunalaatikko paiston aikana kuivui ja korppuuntui ja sai paksun kovan kuoren.

Huolella valmistettu imelletty perunalaatikko ei kuivu eikä korppuunnu eikä tarpeettomasti kuoretu.

Ainekset:

niukasti vettä perunoiden kypsentämiseen. Huomioi että vesi jää soseeseen
2 1/2 kg soseutuvia perunoita, kiinteitä tai jauhoisia tai siltä väliltä
4 runsasta ruokalusikallista vehnäjauhoja tai perinteisesti ruisjauhoja
70-100 grammaa voita
noin 1 litra maitoa, tarvittava maidon määrä voi vaihdella runsaastikin
2 teelusikallista suolaa

Voit maustaa esimerkiksi muskotilla - ja myös totutuiilla muilla mausteilla, mutta mausta harkiten.

Valmistusohje:

Helppo imelletty perunalaatikko valmistuu näin.

Laita sähkölieden uuni kuumenemaan noin 70-75 asteiseksi.
Pese ja kuori perunat kattilaan ja keitä ne täysin kypsiksi niukassa suolattomassa vedessä. Ota huomioon että niukka keittovesi jää soseeseen. Soseuta perunat kuumina niukkaan keittoveteen. Lisää VAIN TARVITTAESSA kuumaa vettä soseeseen.

Jäähdytä sose huolellisesti ja välillä sekoittaen noin 70-75 asteiseksi.

Lisää jauhot 70-75 asteiseksi jäähdytettyyn soseeseen vähitellen ja koko ajan sekoittaen. Jos sose tuntuu liian sakealta, niin vain tarvittaessa voit lisätä noin 70-75 asteista vettä. Sekoita hyvin. Laita perunasosekattila noin 70-75 asteiseen uuniin. 70-75 asteisessa uunissa sose pysyy tehokkaassa eli noin 65-70 asteen lämpötilassa, mikä takaa tehokkaan imeltymisen. Noin 65 astenen sose imeltyy noin 5 tunnissa ja 70-75 asteinen sose imeltyy vielä selvästi nopeammin.

Lisää imeltyneeseen soseeseen voi siivuina. - voi sulaa hyvin kumaan soseeseen. Lisää maitoa vähitellen ja koko ajan sekoittaen ja sakeutta seuraten niin että saat sakeahkon vellimäisen tai notkeahkon puuromaisen soseen. Tarvittava maidon määrä voi vaihdella runsaastikin. Tässä vaiheessa voit maustaa sopivilla mausteilla, esimerkiksi muskotilla, mutta mausta harkiten. Lisää suola. Sekoita hyvin.

Laita sose voideltuun lasiseen tai posliiniseen uunivuokaan. Paista ensin niin että pinta saa hiukan väriä ja sose alkaa kuplimaan ja alenna uunin lämpötila noin 130 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voit paistaa täysiä vuokia. Kun paistat täysiä vuokia niin imelletty perunalaatikko ei kuivu, ei korppuunnu eikä tarpeettomasti kuorretu ja saat mehevän imelletyn perunalaatikon.
Paista imellettyä perunalaatikkoa sähköäliedenjh uunissa - välillä tarkkaillen - noin 3-5 tuntia.

1

196

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Miksi et irrota otettasi

        Suhteeni?
        Ikävä
        73
        2845
      2. Koko ajan olet

        Senkin suhteen kiusannut. Halut on ihan mielettömät olleet jo pitkään
        Ikävä
        64
        2723
      3. Muutama syy

        Sille miksi IRL kohtaaminen on hänelle vaikeaa
        Ikävä
        68
        1802
      4. Onko kaivatullasi

        Hyvä vai huono huumorintaju?
        Ikävä
        24
        1647
      5. Tykkään susta

        Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä
        Ikävä
        16
        1610
      6. Estitkö sä minut

        Oikeasti. Haluatko, että jätän sun ajattelemisen? :3
        Ikävä
        20
        1570
      7. Onko kaikki hyvin, iso huoli sinusta

        Miten jakselet? Onko sattunut jotain ikävää. Naiselta
        Ikävä
        15
        1422
      8. Tiedätkö tykkääkö

        Kaivatustasi siinä mielessä joku muukin kuin sinä itse
        Ikävä
        48
        1277
      9. Millainen meno

        Viikonloppuna? Mulla hirvee vitutus päällänsä. Onko muilla sama tunne??
        Ikävä
        38
        1253
      10. Onko meillä

        Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko
        Ikävä
        9
        1239
      Aihe