Kuinka moni tekee maksapihvejä? Minun on saatava niitä aina silloin tällöin. Tänään tein erityisen onnistuneet pihvit, ja ajattelin jakaa omasta mielestä hyviä neuvoja muillekin. Laittakaa vastauksiin omia hyviä vinkkejä:
-Pihvien kypsyys pitää olla medium +, kypsä välillä. Sisus ei saa olla punaista, mutta häivähdys pinkkiä saa olla. Jos ne tekee kypsä +:ksi niin sitkistyvät ja maksan maku voimistuu. Tällä kertaa onnistui niin hyvin, että maksamaista makua ei ollut lainkaan ja tuntui kuin olisi syönyt pehmeää lihaa.
-Pihvit pitää leikata ohuehkoiksi, jotta ne paistuvat kypsiksi ja toisaalta pinta ei pala. Oman kokemuksen mukaan 1,5 cm on sopiva paksuus.
-Paistoaika 2 minuuttia per puoli valurautapannulla ja lämpö mediumilla (1-9 asteikolla käytin 5:sta). Itsellä yleisin virhe oudolla liedellä ja pannulla on se, että paistan liian kuumalla, jolloin pinta ruskistuu liikaa ja sen vuoksi tulee otettua liian aikaisin pois, jolloin sisus on raakaa.
-Kaksinkertainen suolaus, ennen paistamista hienolla merisuolalla ja lautasella muutama hippu suolahiutaleita.
-Pihvit kannattaa kuivata vielä ennen pannulle laittoa, että tulee kunnon rapea ruskistunut pinta.
Jääkaappiin oli jäänyt kampasimpukkakokeilusta pestokermakastiketta (ruokakermaa ja pestoa suhteessa 2:1). Sopi todella hyvin maksapihveihin ja toimii varmasti helppona ja nopeana kastikkeena melkein minkä tahansa paistetun ruuan kanssa.
Rohkeasti kokeilemaan maksaa ja hyviä ruokahetkiä 😊
Maksapihvit
8
487
Vastaukset
Jäi mainitsematta, ehkä itsestäänselvyys, mutta perunamuusi, puolukkahillo ja suolakurkkuviipaleet kylkeen. Jos muusiin haluaa keveyttä (porkkanan 33 kcal/100 g vs perunan 75 kcal/100 g) ja väriä niin porkkana on hyvä lisä. Porkkana kannattaa tehdä erikseen sauvasekoittimella, sähkövatkaimella jää liian isoja sattumia kun taas peruna muusautuu hyvin sähkövatkaimella.
- Anonyymi
🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑
💋 Nymfomaani -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21
🔞💋❤️💋❤️💋🔞💋❤️💋❤️💋🔞 - Anonyymi
🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑
🍑 Nymfomaani -> https://ye.pe/finngirl21#18154213w
🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞
- Anonyymi
Maksastroganoff herkkua muusin puolukan ym kanssa (hapankaali jos tykkää ihan kiva)
- Anonyymi
En syö suolakurkkua vaan ilman lisättyä sokeria maustekurkkuviipaleita enkä myöskään puolukkahilloa vaan puolukkasurvosta jossa hieman hermesetasta makeutena . Nämä muidenkin kuin maksan kanssa.
- Anonyymi
Joskus silloin tällöin tekee mieli maksapihvejä. Inhottavinta on poistaa se kalvo maksasta ja liottaa sitä maidossa. viimeksi kun ostin vasikanmaksaa niin se oli tavattoman litteä pala ja en tiedä leikkasinko väärin kun monet palat tulivat sitkeiksi.
Paistan paljon sipulia mukaan ja syön ruisleivän päällä.- Anonyymi
Tiskin takana on lihamestari - useasti tai ainakin joskus? - pikkurahalla poistaa kalvot ja suuret verisuonet ja leikkaa haluttuun vahvuuteen.
Jauhemaksapihvi - muista: Kylmä pannu. - Anonyymi
Miksi liotit maksaa maidossa? En ole moisesta kuullutkaan. Mistä saa ostaa vasikanmaksaa?
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 743022
- 712901
- 681842
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä171709- 241667
- 261642
- 201620
- 481307
- 381283
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91279