Pihvi pitää tilata ravintolassa aina kypsänä

Anonyymi-ap

Gourmet-kokit korostavat, että oikein kypsäksi valmistettu pihvi on makuelämys, joka tuo esiin lihan parhaat puolet.

Kypsä pihvi on myös turvallisempaa syödä. Ravintoloiden hygieniataso ei aina yllä riittävän korkealle, ja liha voi altistua bakteereille ja muille terveysriskeille valmistusprosessin aikana. Täydellinen kypsennys tappaa suurimman osan haitallisista bakteereista, mikä tekee pihvin nauttimisesta turvallisempaa.

Pihvin liha, kun se on kypsennetty kunnolla, tarjoaa täyteläisempää makua korostaen pihvin hienoa – tiivistä –  rakennetta.

5

615

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ”Kypsä pihvi on myös turvallisempaa syödä.”

      Toki possun ja kanan pihvi kannattaa syödä kypsänä.

      ”Ravintoloiden hygieniataso ei aina yllä riittävän korkealle, ja liha voi altistua bakteereille ja muille terveysriskeille valmistusprosessin aikana.”

      Minä jätän väliin tällaiset ravintolat mutta kukin valitsee tyylille ja lompakolle sopivan ravintolan.

      ”Pihvin liha, kun se on kypsennetty kunnolla, tarjoaa täyteläisempää makua korostaen pihvin hienoa – tiivistä – rakennetta.”

      Kypsä naudanpihvi on todellakin tiivistä, jopa kengänpohjamaista.

    • Anonyymi

      Tietysti kypsänä. Ihminen alkoi käyttää tulta ruoan valmistamisessa satoja tuhansia vuosia sitten. Jopa vielä nykyäänkin on "asiantuntijoita" joiden mielestä lihan pitää olla sisältä raakaa. YÄK !!!

    • Anonyymi

      Alkaako gougmet kokit tajuta, mikä terveysriski raaka liha on?
      Madot ei näy ;)

      • Anonyymi

        Pitäisi ymmärtää että samat bakteerit jotka lihan mureuttaa lopuksi sen pilaa. Joka paistaa/grillaa hyvän murean naudan pihvin kypsäksi ei ole mikään kokki. Ehdin tehdä ruokaa ammatikseni lähes 50v ei koskaan tullut ongelmia hygienian takia annoksista. Enkä ikinä ole itse syönyt pihviäni kypsänä. Katsokaa raakaa lihaa mikroskoopilla niin kihinä on hurjaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pitäisi ymmärtää että samat bakteerit jotka lihan mureuttaa lopuksi sen pilaa. Joka paistaa/grillaa hyvän murean naudan pihvin kypsäksi ei ole mikään kokki. Ehdin tehdä ruokaa ammatikseni lähes 50v ei koskaan tullut ongelmia hygienian takia annoksista. Enkä ikinä ole itse syönyt pihviäni kypsänä. Katsokaa raakaa lihaa mikroskoopilla niin kihinä on hurjaa?

        Kaikkihan ne ovat olleet olevinaan hyviä kokkeja mitkä aiheuttaneet myrkytyksiä ja kuolemia myös huippuravintoloissa huonosti kypsennetyllä ruualla, mutta hyvällä tuurilla huonokaan kokki ei aiheuta myrkytyksiä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi et irrota otettasi

      Suhteeni?
      Ikävä
      74
      2892
    2. Koko ajan olet

      Senkin suhteen kiusannut. Halut on ihan mielettömät olleet jo pitkään
      Ikävä
      64
      2753
    3. Muutama syy

      Sille miksi IRL kohtaaminen on hänelle vaikeaa
      Ikävä
      68
      1812
    4. Onko kaivatullasi

      Hyvä vai huono huumorintaju?
      Ikävä
      24
      1647
    5. Tykkään susta

      Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä
      Ikävä
      17
      1639
    6. Estitkö sä minut

      Oikeasti. Haluatko, että jätän sun ajattelemisen? :3
      Ikävä
      20
      1580
    7. Onko kaikki hyvin, iso huoli sinusta

      Miten jakselet? Onko sattunut jotain ikävää. Naiselta
      Ikävä
      18
      1464
    8. Tiedätkö tykkääkö

      Kaivatustasi siinä mielessä joku muukin kuin sinä itse
      Ikävä
      48
      1287
    9. Millainen meno

      Viikonloppuna? Mulla hirvee vitutus päällänsä. Onko muilla sama tunne??
      Ikävä
      38
      1263
    10. Onko meillä

      Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko
      Ikävä
      9
      1249
    Aihe