Gourmet-kokit korostavat, että oikein kypsäksi valmistettu pihvi on makuelämys, joka tuo esiin lihan parhaat puolet.
Kypsä pihvi on myös turvallisempaa syödä. Ravintoloiden hygieniataso ei aina yllä riittävän korkealle, ja liha voi altistua bakteereille ja muille terveysriskeille valmistusprosessin aikana. Täydellinen kypsennys tappaa suurimman osan haitallisista bakteereista, mikä tekee pihvin nauttimisesta turvallisempaa.
Pihvin liha, kun se on kypsennetty kunnolla, tarjoaa täyteläisempää makua korostaen pihvin hienoa – tiivistä – rakennetta.
Pihvi pitää tilata ravintolassa aina kypsänä
5
615
Vastaukset
”Kypsä pihvi on myös turvallisempaa syödä.”
Toki possun ja kanan pihvi kannattaa syödä kypsänä.
”Ravintoloiden hygieniataso ei aina yllä riittävän korkealle, ja liha voi altistua bakteereille ja muille terveysriskeille valmistusprosessin aikana.”
Minä jätän väliin tällaiset ravintolat mutta kukin valitsee tyylille ja lompakolle sopivan ravintolan.
”Pihvin liha, kun se on kypsennetty kunnolla, tarjoaa täyteläisempää makua korostaen pihvin hienoa – tiivistä – rakennetta.”
Kypsä naudanpihvi on todellakin tiivistä, jopa kengänpohjamaista.- Anonyymi
Tietysti kypsänä. Ihminen alkoi käyttää tulta ruoan valmistamisessa satoja tuhansia vuosia sitten. Jopa vielä nykyäänkin on "asiantuntijoita" joiden mielestä lihan pitää olla sisältä raakaa. YÄK !!!
- Anonyymi
Alkaako gougmet kokit tajuta, mikä terveysriski raaka liha on?
Madot ei näy ;)- Anonyymi
Pitäisi ymmärtää että samat bakteerit jotka lihan mureuttaa lopuksi sen pilaa. Joka paistaa/grillaa hyvän murean naudan pihvin kypsäksi ei ole mikään kokki. Ehdin tehdä ruokaa ammatikseni lähes 50v ei koskaan tullut ongelmia hygienian takia annoksista. Enkä ikinä ole itse syönyt pihviäni kypsänä. Katsokaa raakaa lihaa mikroskoopilla niin kihinä on hurjaa?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Pitäisi ymmärtää että samat bakteerit jotka lihan mureuttaa lopuksi sen pilaa. Joka paistaa/grillaa hyvän murean naudan pihvin kypsäksi ei ole mikään kokki. Ehdin tehdä ruokaa ammatikseni lähes 50v ei koskaan tullut ongelmia hygienian takia annoksista. Enkä ikinä ole itse syönyt pihviäni kypsänä. Katsokaa raakaa lihaa mikroskoopilla niin kihinä on hurjaa?
Kaikkihan ne ovat olleet olevinaan hyviä kokkeja mitkä aiheuttaneet myrkytyksiä ja kuolemia myös huippuravintoloissa huonosti kypsennetyllä ruualla, mutta hyvällä tuurilla huonokaan kokki ei aiheuta myrkytyksiä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 742892
- 642753
- 681812
- 241647
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä171639- 201580
- 181464
- 481287
- 381263
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91249