Kaikki leikkeet pois leivän päältä

Anonyymi-ap

https://www.is.fi/terveys/art-2000010811945.html
"Pian julkaistavat uudet suomalaiset ravitsemussuositukset tarjoavat myrkkyä leikkeleiden ystäville.
Uusissa ravitsemussuosituksissa prosessoitua lihaa, kuten leivän päälle tarkoitettuja leikkeleitä, suositellaan syötäväksi niin vähän kuin mahdollista – jos ollenkaan.
Ravitsemusterapian professori ja neuvottelukunnan varapuheenjohtaja Ursula Schwab Itä-Suomen yliopistosta kertoo HS:lle suosituksen perustuvan tutkimuksiin, joissa on todettu lihavalmisteiden olevan vahvassa yhteydessä suurentuneeseen paksu- ja peräsuolisyövän riskiin. Lisäksi leikkeleissä on ruokavalion kokonaisuuden kannalta tarpeetonta suolaa ja rasvaa.
HS:n mukaan uusissa suomalaisissa ravitsemussuosituksissa kypsän lihan ja lihavalmisteiden enimmäismäärä on laskettu 350 grammaan viikossa. Vihanneksia, juureksia, hedelmiä ja marjoja suositellaan syötäväksi 500–800 grammaa päivässä."

Taitaa suurin syy siihem että on niin plajon syöpiä nämä elintarvikkeiden lisäaineet, joita lisätään, vaikei olisi edes tarvetta.
Mites sitten isovanhempien aikaan ei syöpiä juurikaan esiintynyt, vaikka syötiin lihaa, voita, kermaa, rasvaista maitoa ja suolaa käytetiin.
Silloinpa olikin ruoka puhdasta, ei ollut mitään lisäainepaskaa, kuten nykyään kauppojen ruuissa on lisäaineita vaikka kuinka.
Kyllä ne lisäaineet niitä syöpiä aiheuttaa...
Miksi suolaan lisätään paakkuuntumisen estoainetta, joka on ihmislle epäterveellistä.
Ei se haittaa vaikka suola paakkuuntuu, ne paakut saa kyllä rikki.

18

225

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Haa. Kerrankin olin asioiden edellä. En ole pariin vuoteen enää syönyt yhtään leikkeleitä. Sen sijaan teen aamupalaksi aamupalaleipää, johon taikinaan tulee urheilijoiden suosimaa hera-proteiinia. Olen kehitellyt mutu-tuntumalla taikinan, johon tulee piimää, soodaa, hera-proteiinia, hiivaleipäjauhetta. Makeutan sitä vähän hermesetaksella ja maustan kaardemummalla. Paistan uunissa levynä, ja paloittelen. Sitä otan kahvin kanssa herätessäni. Sitten myöhemmin keitän kaurapuuron, johon laitan ruislesettä heti hauduttaessani puuroa. Juon vähän vettä varmuuden vuoksi, kun siinä on kuitua.

    • Anonyymi

      Vähemmän syötiin ennen lihaa. Viljapitoinen ollut suomalaisen ruokavalio iät ja ajat. Se näkyy nyt terveyden saralla mitä suuret ikäluokat ja heidän jälkeläisensä alkaneet pistää poskeensa päästyään köyhyyden alhosta. Syöpiä joita aiemmilla sukupolvilla ollut. Lyhentyneitä elinaikojakin.

    • Anonyymi

      Turhaa lätinää. Syön ja juon just sitä mikä hyvältä maistuu ja kuolen onnellisena. Iät ajat on metsästetty ja lihaa syöty ja syödään jatkossakin.

      • Anonyymi

        Se metsästetty onkin hyvää. Siihen ei ole laitettu lisä-aineita. Juuri ne tekevät prosessoiduista ruoka-aineista, kuten esim. leikkeleistä, epäterveellisiä.


      • Anonyymi

        Samaa mieltä. Itsekin aina syönyt sitä, mikä hyvältä maistuu, ja niin teen jatkossakin.
        Kuolema tulee joskus eteen joka tapauksessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se metsästetty onkin hyvää. Siihen ei ole laitettu lisä-aineita. Juuri ne tekevät prosessoiduista ruoka-aineista, kuten esim. leikkeleistä, epäterveellisiä.

        Toivottavasti kuolema on myös nopea etkä makaa aivoinfarktin saaneena 2-tyypin diabeetikkona vuosikausia veronmaksajille kalliissa laitoshoidossa.


    • Anonyymi

      Haluan tehdä parhaani, että sitten vanhana olisi kolesterolit kunnossa, verenpaine hyvä, eikä sokeria. Liikunta on hyvä, lenkkeilen, poljen kuntopyörää, käytän mainoskatkoilla kevyitä käsipainoja, tankojumppaa.
      Katsoin tässä japanilaista klassikko-elokuvaa. Se kyllä katosi minulta, enkä muista tarkalleen sen nimeä. Näytti siltä, ettei siellä ollut ylenpalttista syömistä, kuten Suomessa. Eivätkö he syökin 80 % itsensä täyteen? Ei siis täyteen, vaan hillitysti. Olen opetellut sitä.

    • Anonyymi

      Leikkeet syön lautaselta ja leikkeleet leivän päällä.

    • Anonyymi

      "Mites sitten isovanhempien aikaan ei syöpiä juurikaan esiintynyt, vaikka syötiin lihaa, voita, kermaa, rasvaista maitoa ja suolaa käytetiin."

      1) Mihin tilastoon tuo väite syöpien vähyydestä oikein perustuu?
      2) Tilasto pitäisi olla ikätasoitettu, koska isovanhempien aikaan kuoltiin paljon nuorempana, eikä ehditty saada syöpää. Erityisesti sydänsairaudet tappoivat.
      3) Vuonna 1950 lihaa syötiin 29 kg per suomalainen.
      Vuonna 1960 lihaa syötiin 32 kg per suomalainen
      Vuonna 2020 lihaa syötiin 79 kg per suomalainen.

      Suomessa ei ole koskaan (ainakaan kivikauden jälkeen) syöty niin paljon lihaa per asukas kuin nyt.

      • Anonyymi

        Täytyy ottaa huomioon, että lääketiedekin on kehittynyt sieltä isovanhempien ajasta, jatkuvasti löydetään uusia sairauksia.
        Ehkäpä kaikkia syöpiäkään ei tunnettu/tunnistettu vielä isovanhempien aikaan.


    • Anonyymi

      Täysin naurettavia suosituksia, missä ei oteta huomioon mitenkään kasvisten ja hedelmien sisältämiä säilöntäaineita ja niiden haittoja (saati mitään geenimuuntelua, minkä haittojen huomaamisessa menee varmasti ainakin 20-30v.). En itse syö kasviksia ja hedelmiä, koska en voi allergioideni kanssa, enkä syö lihaakaan liikaa, muutama kerta viikossa menee meetwurstia leivän ja munakkaan päällä, siinä se, broileria kyllä menee, muuten lähinnä juustoista proteiini. Juuri olin kolonospiassa+50v., suoli hyvässä kunnossa, vaikka en ole voinut noita tuoreita kasviksia syödä kohta 20 vuoteen ja ennen söin punaista lihaa päivittäin (nyt kolesteroliarvojen takia jäänyt kuuden vuoden aikana).

      Varmaan noissa suosituksissa pitäisi olla ehdotus välttää jotain lisäainetta tai valmistajaa, naurettavaa touhua. Tunnen vanhuksia, jotka eivät syö kuin tomaatin per viikko kaiken lihan ohella, ei ole heillä syöpää. Eli elintasoajan elintarvikeongelma lisäaineista lähinnä nuoria koskien siis tämäkin.

      • Anonyymi

        Punainen ja prosessoitu liha on vältettävä ainesosa sinällään. Pitkäaikaiset väestötutkimukset osoittavat, että niiden nauttiminen lisää riskiä saada 2-tyypin diabetes, sydän- ja verisuonitauteja ja syöpä (erityisesti paksunsuolensyöpä). Paljon punaista- ja prosessoitua lihaa syövät kuolevat varhemmin kuin verrokit, jotka eivät niitä syö.

        Koska punaisessa lihassa ja vielä vähemmän prossessoiduissa lihatuotteissa ei ole mitään mitä ei saisi terveellisemmässä muodossa jostain muualta, niin niitä ei kannata syödä lainkaan. Joulukinkku tai pääsiäislammas ei asiaan vaikuta, mutta normaaliin ruokavalioon niitä ei kannata sisällyttää.


    • Anonyymi

      Kukahan tuonkin suosituksen on maksanut? Ennen ei syöty juurikaan muuta lihaa, kuin sitä pahaa punaista. Eikä tullut mieleenkään syödä jotain ruohoja, ne syötettiin eläimille. Nauris ja peruna taisi olla viljan lisäksi ainoat nautintoaineet ja kunnon maitoa, rasvaprosentti noin 5. Liikuntaa tuli työn ja hyötyliikunnan ansiosta riittävästi. Mikään ei ollut parempaa kuin paistettu sian läski valurauta pannussa, siihen kun kastoi kotona leivottua ohra-sekaleipää ja aitoa lehmänmaitoa päälle niin kolesterolikin pysyi aisoissa.

      • Anonyymi

        Kysymyshän onkin leikkeleiden kiellossa, että prosessoitu lihatuote sisältää lisä-aineita. Ja punainen liha korvataan osittain jollakin muulla. Itse käytän vaaleaa soijarouhetta, herneitä, papuja. Härkäpapurouhe oli hyvää, nyt en ole sitä kaupoissa nähnyt. Kalaa kaksi kertaa viikossa.


      • Anonyymi

        Jos olet nettoveronmaksaja, niin sinä olet maksanut tuon laajaan tutkimusaineistoon perustuvan suosituksen on antanut Valtion ravitsemusneuvottelukunta.

        Tuo "ennen syötiin paljon lihaa" on huonoon muistiin perustuvaa mutuilua. Liha-alan omien tilastojen mukaan vuonna 1950 lihaa syötiin 29 kg per suomalainen, kun vuonna 2020 lihaa syötiin 79 kg per suomalainen. Kasvua 141%. Kasvu johtuu enimmäkseen broilerin yleistymisestä, mutta myös sianlihan syönti on kasvanut (kasvua 137%) samoin kuin naudan syönti (kasvua 51%).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos olet nettoveronmaksaja, niin sinä olet maksanut tuon laajaan tutkimusaineistoon perustuvan suosituksen on antanut Valtion ravitsemusneuvottelukunta.

        Tuo "ennen syötiin paljon lihaa" on huonoon muistiin perustuvaa mutuilua. Liha-alan omien tilastojen mukaan vuonna 1950 lihaa syötiin 29 kg per suomalainen, kun vuonna 2020 lihaa syötiin 79 kg per suomalainen. Kasvua 141%. Kasvu johtuu enimmäkseen broilerin yleistymisestä, mutta myös sianlihan syönti on kasvanut (kasvua 137%) samoin kuin naudan syönti (kasvua 51%).

        Isäni täytti 91v.
        Isänisällä oli maatila jota isäni jatkoi ja halviin tapa elintarvikkeen hankintaan oli teurastaa omasta navetasta elukka ja tietenkin pottuja viljeltiin.
        Miten myrkyllistä lihaa syönyt elää yli 91 vuotiaaksi?
        Isäni ei syönyt eineksiä, eikä juonut kevytlimukoita, ei polttanut, eikä nuuskannut, ei juonut energiajuomia eikä itseasiassa syönyt ruisleipää kun maha ei kestänyt vaan vehnägraham leipää.
        Joi täysmaitoa ja söi voita.

        Hänen elintarvikkeista puuttui täysin ultraprosessointi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Isäni täytti 91v.
        Isänisällä oli maatila jota isäni jatkoi ja halviin tapa elintarvikkeen hankintaan oli teurastaa omasta navetasta elukka ja tietenkin pottuja viljeltiin.
        Miten myrkyllistä lihaa syönyt elää yli 91 vuotiaaksi?
        Isäni ei syönyt eineksiä, eikä juonut kevytlimukoita, ei polttanut, eikä nuuskannut, ei juonut energiajuomia eikä itseasiassa syönyt ruisleipää kun maha ei kestänyt vaan vehnägraham leipää.
        Joi täysmaitoa ja söi voita.

        Hänen elintarvikkeista puuttui täysin ultraprosessointi.

        Älä ole tyhmä.
        Elämä on epävarmaa ja joku elää terveellisesti ja kuolee viisikymppisenä ja toinen onnekkaampi voi vetää tupakkaa ja läskiä ja selviää 90-vuotiaaksi. Esimerkiksi Eric Clapton esiintyy 80-vuotiaana (ja vieläpä hyvin) ja on ollut alkoholisti ja käyttänyt huumeita. Voimmeko tästä vetää johtopäätöksen, että ei viinan vetäminen ja kokaiinin käyttäminen niin paha ole?
        Kukaan meistä ei etukäteen tiedä mikä on meidän kohtalo ja terveytensä eteen kannattaa tehdä ne valinnat jotka voi ja jotka tutkitusti parantavat mahdollisuuksia säiyä terveenä.
        Koko kansan tasolla tutkitusti punaista ja prosessoitua lihaa paljon syövät elävät keskimäärin lyhyemmän elämän, saavat todennäköisemmin suolistosyövän, 2-tyypin diabeteksen ja sydän- ja verisuonitauteja.


    • Anonyymi

      Vaadin 1500 euroa korvausta valtiolta, koska se on sallinut leikkeleiden myynnin.
      Olen joskus nähnyt niitä kaupassa ja järkyttynyt siitä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Sun ja kaivattusi

      ikäero? Kumpi vanhempi, m vai n?
      Ikävä
      104
      1791
    2. Kesän odotuksia hyrynsalmella

      Kyllä kesällä hyrynsalmellakin on mahdollisuus osallistua kylän menoon monella tavalla . On kaunislehdon talomuseolla
      Hyrynsalmi
      15
      1571
    3. Tämän hetken

      Terveiset kaivatullesi ⬇️
      Ikävä
      144
      1529
    4. Kai sä näät

      Ku sua katson et olen aika rakastunut. Rakkaus ei vain ole aina niin yksinkertaista
      Ikävä
      99
      1465
    5. Katsotko mieluiten

      Kaivatussasi mitä?
      Ikävä
      79
      1397
    6. Mikä on ollut

      Epämiellyttävin hetki sinun ja kaivattusi romanssissa?
      Ikävä
      119
      1239
    7. Vähäjärven koululla kouluampuminen/puukotus, 23 loukkaantunutta

      Tekijä ilmeisesti mamu onko lisätietoa kellään
      Pirkkala
      20
      1177
    8. Anne Kukkohovi ei myykkään pikkuhousujaan

      Kyseessä oli vain markkinointitempaus. Anne höynäytti hienosti kaikkia ja Onlyfans-tilinsä tilaajamäärä lähti jyrkkään n
      Maailman menoa
      275
      1158
    9. Vieläkö sä toivot

      Meidän välille jotain?
      Ikävä
      69
      1041
    10. Voi Rakas siellä

      Olet ollut mun ajatuksissa taas koko päivän. Olet ihmeellinen kertakaikkiaan ja arvostan sinua niin paljon❤️Minulla ei o
      Tunteet
      18
      1015
    Aihe