Onko kukaan tehnyt umpisuolausta sianlihalle? Jos on niin pitääkö olla mistä kohtaa sikaa ja käykö palana vai onko parempi siivuina? Jos olis jollain tietoa niin ei ite tarttis alkaa töpeksimään.
Lihan umpisuolaus
5
185
Vastaukset
- Anonyymi
Kinkun suolausohje löytyy tästä.
Eli upotetaan suolaan, jossa pidetään päivä per painokilo. Sen jälkeen riiputetaan viileässä 80% kosteudessa 2-3 kuukautta ja kypsyttelyä vielä siihen päälle.
https://www.downshiftingpro.com/step-by-step-guide-to-jamn-ibrico-dprotravel/
Jos haluat tehdä pekonia niin se onnistuu parissa viikossa.
https://www.thespruceeats.com/how-to-make-your-own-bacon-4146515- Anonyymi
Adof.H kirjoitti:
Dake söön
Kannattaa käyttää nitriittisuolaa niin varmistuu, ettei tule vaarallisia bakteereja pitkän suolauksen ja kuivauksen aikana. En ole suolannut kinkkuja, mutta pekonia olen tehnyt usein ja siihenkin käytän varmuuden vuoksi nitriittisuolaa. Samoin itstehtyihin makkaroihin, joita savustan matalassa lämmössä aika pitkään niin nitriittisuola varmistaa, ettei tule esimerkiksi botuliinia.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kannattaa käyttää nitriittisuolaa niin varmistuu, ettei tule vaarallisia bakteereja pitkän suolauksen ja kuivauksen aikana. En ole suolannut kinkkuja, mutta pekonia olen tehnyt usein ja siihenkin käytän varmuuden vuoksi nitriittisuolaa. Samoin itstehtyihin makkaroihin, joita savustan matalassa lämmössä aika pitkään niin nitriittisuola varmistaa, ettei tule esimerkiksi botuliinia.
Höpöjä taas, botuliinia syntyy hapettomassa säilykkeessä.
Enkä tiedä kuka haluaa tönkkösuolattua sianlihaa.
Sen enempää kuin tönkkösuolattua kalaakaan.
Kun menneinä aikoina teurastettiin sika syksyllä säilöttiin liha juuri upottamalla karkeaan suolaan.
Suola vie kosteuden eikä pilaantumista tapahdu. Säilytys tapahtui kylmässä aitassa olevassa puisessa tiinussa. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Höpöjä taas, botuliinia syntyy hapettomassa säilykkeessä.
Enkä tiedä kuka haluaa tönkkösuolattua sianlihaa.
Sen enempää kuin tönkkösuolattua kalaakaan.
Kun menneinä aikoina teurastettiin sika syksyllä säilöttiin liha juuri upottamalla karkeaan suolaan.
Suola vie kosteuden eikä pilaantumista tapahdu. Säilytys tapahtui kylmässä aitassa olevassa puisessa tiinussa."Höpöjä taas, botuliinia syntyy hapettomassa säilykkeessä."
Suoleen pakattu jauhettu liha onoptimiolosuhde botuliinin syntymiseen. Botuliinin nimi juontaa latinan makkaraa tarkoitavast botulus -sanasta.
"Enkä tiedä kuka haluaa tönkkösuolattua sianlihaa."
Esimerkiksi Jamon Iberico on tönkkösuolattua eikä se ole suolaista. Se on erittäin haluttu ja kallis herkku.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 682640
- 622582
- 681772
- 241597
- 201520
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä91450- 151372
- 381223
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko81177- 251096