Tai syövätkö eläkeläisetkään ? Onko se suosittu enää ikäihmistenkään
ruokapöydässä ? Minä tykkään ja syön. Nuoremmat ei maista, kun tarjoan.
Mitä muita vastaavia "vanhoja" herkkuja on, joita syövät vain eläkeläiset enää,
jos hekään ?
Syövätkö ketkään muut lihahyytelöä (aladobia) kuin eläkeläiset ?
22
267
Vastaukset
- Anonyymi
Alatoopi on hyvää. Tein itsekin aikoinaan, joulupöytään. Koirani istui korituolissa ja hänellä oli lautanen pöydällä edessään. Laitoin hänelle siihen perunalaatikkoa, silppusin kinkkusiivun ja hiukan graavilohta. Hän tuijotti kiinteästi aladoopia pöydällä, jolloin kohteliaasti tarjosin sitä hänellekin. 🐕
- Anonyymi
rank sinatra syö
sisiliaskolainen mafiasuku
Doo-bee-doo-bee-doo
Doo-doo-dee-dah
Dah-dah-dah-dah-dah, ya-ya-ya - Anonyymi
Palstan laulukuorokin liikkeellä.
Kuinka vuoden kuluttua laulavat.
Eilen tuolla jo puhuin syltystä, tuo kauppojen alatoopi on kaikista
jätelihista koottua, ei siinä lihaa ole kuin näkynä!
Ite keitän, eikä siinä käytetetä liivatetta, kaupantuotteissa sekin on mukana. Hyytyy kun on oikiat aineet kotona käytössä.- Anonyymi
Hapankaurakiisseliä en ole syönyt 70-luvun jälkeen.
- Anonyymi
Sylttyä tulee enää harvoin syötyä, hyvää on.
- Anonyymi
Hyväähän se tytinä on. Meillä usein ollut joulupöydässä. Lihapalaset pitää olla kunnolliset, joskus on myyty "lihahyytelöä", jossa liha oli jauhettu pieneksi silpuksi. Ei maistunut samalle.
- Anonyymi
Alatoopi hyvää.
Sitäpaitsi hyvin edullinenkin lihavalmiste. Parhaimmillaan leikkeleenä leivän päällä. Lisäks tykkään syödä sitä lautaselta. Pala toipua, päälle pikkasen suolaa ja paljon mustaa pippuria. Loiskaus etikkaa ja kermaa. Ja mieluusti kyytipojaksi ranskanleipä :D
Olen aina fanittanut alatoopia, kun olin kakara, mutsi teki sitä himassa. Joopa, ei silloin kotiruoka välttämättä ollut kurmeeta. Mutta maitovasikasta tehtyä alatoopia tuskin kaikista parhaista ravintoloista kauan sai.
Alatoopia hyvin tarjolla kaupoissa, Useita valmistajia.helppo tapa myydä teurasperkkeet. En ole kyttäillyt, mutta tuskin olen ainoa, joka sitä ostaa....
Olen muuten aina joskus tehnyt ite vihannestoopia. Erilaista kypsää ja säilöttyä vihannesta, jotain kinkkua tai katkarapuja mieluusti myös. Tekeminen helppoa, kehittelee porkkanoita ja aukoo tölkkejä. Pitää vain kehitellä liivate ja sotkea kaikki johonkin kippoon hyytymään. Vihannestoopia saa joskus harvoin joistain harvoista kaupoista joulunaikaan. Siks hokasin, helppo tehdä itsekkin. Ai niin, liivateliemeen kandee laittaa snadisti suolaa ja jotain maustetta. Ite kun fanita etikkaa, olen sitä loiskaissut mukaan etikka hyvä mauste moneen, suotta aliarvostettu.
=DW=- Anonyymi
" Ranskanleipä " ! Se on pullaa, täysin turhaa, kuidutonta ja ravinnotonta eli turhaa täytettä. Ruisleipä miehen(kin) tiellä pitää.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
" Ranskanleipä " ! Se on pullaa, täysin turhaa, kuidutonta ja ravinnotonta eli turhaa täytettä. Ruisleipä miehen(kin) tiellä pitää.
Maku.
Vehnästähän ranskis on. Jostain syystä siinä omanlaisensa maku, mausta pidän. Mutta esim. patongit, vaikkakin hyvin samanlaisia, ei mulle maistu.
Pitäis joskus selvitellä, mistä maku johtuu.
Ruisleipä ei oikein sovi etiikan kans, menee kovin happamaksi. Joskus itellä närästi helpolla, silloin ei ruisleipää edes voinut syödä. Noh, närästys onneksi loppunut.
Nykyisin muuten kaupoissa hyvät leipä valikoimat, on mistä valita. Mutta jostain syystä, kunnon ruislimppua ei paljoa tarjolla ole. Kaikenlaista muuta rukiista toki on. Eikä kaupasta tahdo löytyä kunnon ohrarieskaakaan. Rieskaa osaa tehdä jotkut pienleipomot
Syön paljon leipää, hyvä että on vaihtoehtoja. Ranskis on hyvää, mutta ei sitä kukaan viiti joka päivä syödä.
=DW= - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Maku.
Vehnästähän ranskis on. Jostain syystä siinä omanlaisensa maku, mausta pidän. Mutta esim. patongit, vaikkakin hyvin samanlaisia, ei mulle maistu.
Pitäis joskus selvitellä, mistä maku johtuu.
Ruisleipä ei oikein sovi etiikan kans, menee kovin happamaksi. Joskus itellä närästi helpolla, silloin ei ruisleipää edes voinut syödä. Noh, närästys onneksi loppunut.
Nykyisin muuten kaupoissa hyvät leipä valikoimat, on mistä valita. Mutta jostain syystä, kunnon ruislimppua ei paljoa tarjolla ole. Kaikenlaista muuta rukiista toki on. Eikä kaupasta tahdo löytyä kunnon ohrarieskaakaan. Rieskaa osaa tehdä jotkut pienleipomot
Syön paljon leipää, hyvä että on vaihtoehtoja. Ranskis on hyvää, mutta ei sitä kukaan viiti joka päivä syödä.
=DW=Se on valkoisista vehnäjauhoista tehtyä pullaa, ei siis leipää lainkaan. Ts. ei täytä leivän kriteereitä. Hyvä, ettet syö aina. En tiedä, tekeekö joku ranskanpullaa kokojyvävehnäjauhoista.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
" Ranskanleipä " ! Se on pullaa, täysin turhaa, kuidutonta ja ravinnotonta eli turhaa täytettä. Ruisleipä miehen(kin) tiellä pitää.
Tai kauraleipä jos on keliakia, tai muu syy ettei pysty syömään muuta kuin kauraleipää.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
" Ranskanleipä " ! Se on pullaa, täysin turhaa, kuidutonta ja ravinnotonta eli turhaa täytettä. Ruisleipä miehen(kin) tiellä pitää.
Kyllä ranskis on terveellisempää kuin aladobi.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kyllä ranskis on terveellisempää kuin aladobi.
Kumpikaan ei ole terveellistä eikä edes hyvää.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kumpikaan ei ole terveellistä eikä edes hyvää.
Koko Ranskan kansa syö ranskista, eli patonkia, ja elävät pitkään.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Koko Ranskan kansa syö ranskista, eli patonkia, ja elävät pitkään.
Ehkä pitkään eläminen johtuukin viinistä. Se huuhtelee pullamössöt suolista paremmin kuin maito. Hah.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ehkä pitkään eläminen johtuukin viinistä. Se huuhtelee pullamössöt suolista paremmin kuin maito. Hah.
Se on päinvastoin; alkoholin haitat poistuu patongilla....
Alatoopia ostettiin meillä lapsuuskodissani varsinkin kesähelteellä uusien perunoiden seuraksi, kun silliin oli jo kyllästtty ja kylm liharuoka maistui paremmin kuin esimerkiksi talvinen vakioruoka karjalanpaisti. Vasikalihahyytelönä se meillä tunnettiin, oli ihan arvostettu ja lapsillekin maistuva, oli selkeät lihapalaset näkyvillä. Äiti sitä vielä tarjosi, kun oman perheeni kansa kyläilin, mutta ei siitä mitään suosikkiruokaa syntynyt, taisi laatukin vaihdella.
Hauskaa lukea tuota nimimerkki =DW=:n kielellistä ilottelua ja luovuutta. Toopi on kelpo suomalainen vastine ranskankieliselle à la daubelle. Vihannestoopi on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen ja vihannekset antavat väriä myös kalatoopille. Klassiseen vasikkatoopiin en niitä laittaisi, se mieto lihan väri on siinä ihan paikallaan. Olen joskus juhliin laittanut kalatoopia, lohi-katkarapuhyytelön reseptillä. Se on kuin keikauskakku, ne vuo´an pohjalle laitetut ravunpyrstöt ja tillinoksat ovat kauniisti pinnalla kun hyytelö keikautetaan tarjolle vuo´astaan. Sehän voisi olla oikeastaan ylätoopia.- Anonyymi
Itä-Suomessa tekivät sodan jälkeisinä vuosina sianpääsylttyä, jossa oli myös sianpötsiä pikku paloiksi leikeltynä.
- Anonyymi
Ehkä lapsena maistanut. Ei ole tullut aikuisiällä itse ostettua. Muut ruuat ja herkut mielessä. 🙂
- Anonyymi
Kyllä joskus kun sattuu kohdalle.
Riippuu rakenteesta = liha / hyytelö suhteesta. - Anonyymi
Ei ole vaikea tehdä itse ja voi maustaa makunsa mukaan, pippurit piristävät
makua. - Anonyymi
Olen syönyt pienestä pitäen ja hyvää on +40v
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 742982
- 682857
- 681832
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä171689- 241657
- 261622
- 201610
- 481307
- 381283
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91269