Moni ruoka tai juoma ei ole pilalla "parasta ennen" päivämäärällä,
mutta onko syytä noudattaa "viimeistä käyttöpäivää" ?
Itse noudatan, en halua sairastua pilalle menneen ruuan takia,
sairastuminen voi tulla kalliimmaksi ja kohtalokkaammaksi kuin
muutaman euron "säästö", kun mättää naamaansa ruokamyrkytyksen.
https://www.is.fi/terveys/art-2000011113903.html
Syötkö jotain ruoka.-ainetta viimeisen käyttöpäivän jälkeen vai heitätkö pois ?
36
191
Vastaukset
- Anonyymi
tyypillinen turhauutinen
ruoka ei ole pilaantunutta eivätkä tietyt lääkkeet kuten penisilliinit
joten niiden määräpäivistä viis veisaan
minulla ei ole pitkään maito ollut hapanta mutta olen sillekin kehittänut
systeemin jolla voin juoda sen- Anonyymi
Persu kestää mitää vaan, jos käärme puree sitä käärme kuolee.
- Anonyymi
Ennen happamasta maidosta tehtiin viiliä lisäämällä siihen lusikallinen viiliä ja peittämällä astia jollain liinalla noin 1,5 vuorokauden kuluttua viili on valmista syötäväksi. Astia kannattaa pitää huoneenlämmössä valmistumisen ajan. Hapanmaito olisi hyvä lämmittää noin 80-90 asteiseksi ja antaa jäähtyä ennen viilin sekoittamista siihen. Hapanmaito käy sellaisenaan lettujen ja pannukakkujen tekoon. Lämmittäminen n. 80 asteeseen tuhoaa haitalliset bakteerit maidosta jonka jälkeen sitä voi vaikka juoda. Pistävän hajuinen ja kokkaroitunut maito on parasta heittää menemään eli aistinvarainen arvio toimii tässäkin.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ennen happamasta maidosta tehtiin viiliä lisäämällä siihen lusikallinen viiliä ja peittämällä astia jollain liinalla noin 1,5 vuorokauden kuluttua viili on valmista syötäväksi. Astia kannattaa pitää huoneenlämmössä valmistumisen ajan. Hapanmaito olisi hyvä lämmittää noin 80-90 asteiseksi ja antaa jäähtyä ennen viilin sekoittamista siihen. Hapanmaito käy sellaisenaan lettujen ja pannukakkujen tekoon. Lämmittäminen n. 80 asteeseen tuhoaa haitalliset bakteerit maidosta jonka jälkeen sitä voi vaikka juoda. Pistävän hajuinen ja kokkaroitunut maito on parasta heittää menemään eli aistinvarainen arvio toimii tässäkin.
Ei suositella juomaksi.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ennen happamasta maidosta tehtiin viiliä lisäämällä siihen lusikallinen viiliä ja peittämällä astia jollain liinalla noin 1,5 vuorokauden kuluttua viili on valmista syötäväksi. Astia kannattaa pitää huoneenlämmössä valmistumisen ajan. Hapanmaito olisi hyvä lämmittää noin 80-90 asteiseksi ja antaa jäähtyä ennen viilin sekoittamista siihen. Hapanmaito käy sellaisenaan lettujen ja pannukakkujen tekoon. Lämmittäminen n. 80 asteeseen tuhoaa haitalliset bakteerit maidosta jonka jälkeen sitä voi vaikka juoda. Pistävän hajuinen ja kokkaroitunut maito on parasta heittää menemään eli aistinvarainen arvio toimii tässäkin.
Ennen tehtiin paljon tyhmyyksiä ja se johtui tietämättömyydestä ja köyhyydestä.
- Anonyymi
No ei se mikä
N turha uutinen ole .akuutille tuodaan tämän tästä näitä ruokamyrkytyksiä jansitten kertovat että olivat syöneet makaroneja jotka oli olleet jääkaapissa viikon , tai riisiä oka oli säilytetty väärin.
Lääkkeet taas on siksi merkattu ettei päivämäärän jälkeen voi taata että laatu on enää hyvä.
Riskit on olemassa myös vanhoja lääkkeitä käytettäessä esim vahingollisia aineita voi tulla vanhetessa ja bakteerit alkaa kasvamaan lääkkeessä .
Siis siksi niihin on laitettu päivämäärä etteivät voi sen jälkeen taata lääkkeen tehoa eikä muutakaan mitä lääke saattaa kasvattaa vanhetessaan .siis päivämäärä on laitettu syystä.
Joten paras noudattaa päivämääriä ei niitä huvin vuoksi laiteta . Ja kukaan ei korvaa liioin jos on käyttänyt aineita mistä päivämäärä on mennyt umpeen jos tulee niistä sairaaksi . - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ennen happamasta maidosta tehtiin viiliä lisäämällä siihen lusikallinen viiliä ja peittämällä astia jollain liinalla noin 1,5 vuorokauden kuluttua viili on valmista syötäväksi. Astia kannattaa pitää huoneenlämmössä valmistumisen ajan. Hapanmaito olisi hyvä lämmittää noin 80-90 asteiseksi ja antaa jäähtyä ennen viilin sekoittamista siihen. Hapanmaito käy sellaisenaan lettujen ja pannukakkujen tekoon. Lämmittäminen n. 80 asteeseen tuhoaa haitalliset bakteerit maidosta jonka jälkeen sitä voi vaikka juoda. Pistävän hajuinen ja kokkaroitunut maito on parasta heittää menemään eli aistinvarainen arvio toimii tässäkin.
Mutta jos maitoon on kasvanut vaarallisia proteiineja niin ne eivät kuole vaikka olisivat miten lämpimässä, , monessa bakteerissakin niitä on
- Anonyymi
Aistinvarainen arviointi on toiminut aina ei ennen ruokapaketeissa ollut mitään päivämääriä vaan haju ja maku paljastivat onko ruoka syötäväksi kelpaavaa. Toki moni ruoka on pilalla jo ostettaessa siinä olevista päivämääristä riippumatta, koska ne eivät täytä ravinnon vaatimuksia vaan sisältävät ravinnoksi kelpaamattomia aineksia kuten siemenöljyjä ja kaikenmaailman lisäaineita jotka eivät kuulu ihmisten eikä muidenkaan eläinten luontaisiin ravintoihin. Ihmiset ovat sokeita näille asioille ja terve ihminen alkaa olla yhä harvinaisempi näky maailmalla.
- Anonyymi
Silloin ei ollut jääkaappeja.
- Anonyymi
" Siemenöljyjä " ? Tarkoitatko kasvisöljyjä, jotka ovat se terveellisempi vaihtoehto koville rasvoille.
- Anonyymi
Kaivoin pakastimesta viis vuotta vanhaa margariinia ja olen sillä paistellut kaikkea...en ole kuollut tai tullut sairaaksi.
- Anonyymi
Heh, joo, hyvää on.
- Anonyymi
Pilaantunut ruoka tai juoma on vaarallista meidän ikäisille, ei kannata pelleillä.
- Anonyymi
meidän ikäinen tarkoittaa jotain närästyslääkettä imeskelevää keuhkonsa menettänyttä
lonkkavikaista jonka ei kannata pelleillä
totta
- Anonyymi
Lääkärit on varoittaneet vacuum-pakatun kalan ostosta kokonaan.
Listeria vie vanhoja sairaalaan. Se on kova tauti. Olen sairastanut sen,
päiväystä oli paketissa jäljellä. En osta enkä syö ikinä enää.- Anonyymi
lääkärit ovat kalojen ja mangeettikenttien tuntioita koska tekevät mankeettimittauksia
ja pitävät kalaa kätösessään
mitä joku bsykologilääkäri tietää listeriasta tai remualääkäri tai - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
lääkärit ovat kalojen ja mangeettikenttien tuntioita koska tekevät mankeettimittauksia
ja pitävät kalaa kätösessään
mitä joku bsykologilääkäri tietää listeriasta tai remualääkäri taiOlisiko koulutuksellakin jokin osuus, se lisää sivistystä. Sinun kohdallasi näkee ettet ole ainakaan liikaan kouluja käynyt, et osaa edes kirjoittaa.
- Anonyymi
Säilytettiinkö sitä noin +1 – +2 celsiuksessa niin kuin pitää? Epäilen.
- Anonyymi
Eggulit säilyy aika kauan.
- Anonyymi
Useinkin ostan lihaa alesta ja siinä jo viimeinen käyttöpäivä. Hyvin säilyy vielä viikkoja kun samantien nakkaan kotona pakastimeen ja käytän sitten myöhemmin. Näin olen toiminut jo kymmeniä vuosia enkä vielä ole myrkytystä saanut.
- Anonyymi
Ei se lihan ainakaan parane ylipitkän säilytyksen aikana, eikä makukaan parane.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ei se lihan ainakaan parane ylipitkän säilytyksen aikana, eikä makukaan parane.
No enpä ole huomannut mitään vikaa, tosin mä en pihvejä paistelekaan vaan käytän lihaa ihan muihin ruokiin.
- Anonyymi
Sianlihaa ei pidetä pakastimessa 3kk kauempaa , taas naudan lihalla on puolivuotta kun ei ole niin rasvainen.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Sianlihaa ei pidetä pakastimessa 3kk kauempaa , taas naudan lihalla on puolivuotta kun ei ole niin rasvainen.
Eipä ole pilalle mennyt pitemmälläkään pakastuksella.
- Anonyymi
Voiko kalasäilykkeen syödä peltirasiasta, jos kuukauden vanhentunut pmäärä?
- Anonyymi
Säilykkeet säilyvät pitkään parasta ennen -päiväyksen jälkeenkin, kunhan pakkaus ei ole avattu, kolhiintunut tai päässyt jäätymään.
Säilyvyyttä voi pidentää säilyttämällä tuotteita viileässä ja pimeässä.
Säilykkeet säilyvät syömäkelpoisina jopa vuosia. - Anonyymi
En söisi, niillä on muutenkin pitkä säilytys aika
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Säilykkeet säilyvät pitkään parasta ennen -päiväyksen jälkeenkin, kunhan pakkaus ei ole avattu, kolhiintunut tai päässyt jäätymään.
Säilyvyyttä voi pidentää säilyttämällä tuotteita viileässä ja pimeässä.
Säilykkeet säilyvät syömäkelpoisina jopa vuosia.Säilykkeisiin on laitettu se päivämäärä myöskin = syystä .
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Säilykkeisiin on laitettu se päivämäärä myöskin = syystä .
Säilykkeissä yleensä on parasta ennen päiväys, ei viimeinen käyttöpäivä kuten tuoreissa.
- Anonyymi
Jos pakkaus ei kävele itse, sisältö on syötävää:)
- Anonyymi
Aika usein, mutta haistelen ensin.
- Anonyymi
Minulla on ollut kerran Ehec pilaantuneesta ruuasta ravintolassa , joten. en syö enkä juo mitään merkatun viimeisen päivän jälkeen .
Mutta joskus en ole katsonutesim maidon päivämäärää ja huomannut jälkeenpäin että päivä oli ohitettu , en tullut sairaaksi . Sanoohan ne että ei se päivämäärä automaattisesti sitä tarkoita ettei enää voisi syödä tai juoda , mutta jos on sairastanut saman vatsa sairauden kun minä niin varmasti varoo ettei saisi sitä uudelleen . - Anonyymi
Tänään tein soosin maksasta jonka viimeinen käyttöpäivä oli tänään.
Hyvä tuli ja meinaan syödä sitä vielä huomennakin.
Yleensä välttelen alelaputettuja tuotteita mutta kun tuoreempaa ei kaupassa ollut, piti alentua.
Oli niin maksakastikefiksaatio päällänsä.- Anonyymi
Viimeinen käyttöpäivä koskikin raakaa maksaa, ruoaksi laitettu maksa kyllä säilyy muutaman päivän. Tuo viimeinen käyttöpäivä laitetaan helpoimmin pilaantuviin ja raakoihjin tuotteisiin.
- Anonyymi
YouTubessa oli video jossa mies avasi ensimmäisen maailmansodan aikaisen säilykepurkki. Lihaa siinä oli tyyppi kehitteli siitä ja veteli naamariinsa.
Toista sataa vuotta vanha purkki,,eli älkää viitsikö nipoittaa päivistä. - Anonyymi
En syö mitään viimeisen käyttöpäivän jälkeen, paitsi tietysti pakastimessa ollutta. Parasta ennen on suositus ja kyllä useinkin syön suositellun päivän jälkeen yhtä jos toistakin, yhden hengen taloudessa tulee usein vastaan tilanne ettei tuotetta ole käytetty loppuun parasta ennen päiväykseen mennessä. Mm. jauhot, pastat, riisit, mausteet eivät kovin äkkiä mene miksikään vaikka parasta ennen päivä on mennyt.
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 692663
- 632614
- 681772
- 241597
- 201530
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä91460- 151372
- 381223
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko81187- 251106