Hampurilainen, Burgeri

Anonyymi-ap

31

395

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      itte tekemällä saa hyviä. jos näkee vaivaa.
      ja monet pikaruoka baarien hampurilaiset, lihapiirakat, yms. on melko onnettomia känttyjä.

    • Anonyymi

      Pihvin pitää olla riittävän iso ja mehukas.

    • Anonyymi

      Karmein "hamburger" kokemus oli niin karmea, että piti sylkeä haukattu pala,
      piti lopettaa syöminen. Pihvi oli jotain kasvisrehua ! Hirveä kokemus !

      • Anonyymi

        Yleisimmin pilattu sipulilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yleisimmin pilattu sipulilla.

        Soija ja härkäpapu perustaiset kasvis pihvit ja makkarat on melko kamalia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Soija ja härkäpapu perustaiset kasvis pihvit ja makkarat on melko kamalia.

        samoin kaura


    • Anonyymi

      Mehukas jauhelihapihvi, hyvä sämpylä, sipulia suolakurkkua juusto,
      sinappia, kersuppia.
      Se on hyvää.

    • Nykyään omat hampurilaiset ovat parempia kuin hyvien pikaruokaketjujen burgerit eli silloin ne ovat jo erinomaisia. Seuraavassa muutamia omia prinsiippejä:

      H pitää pystyä syömään käsin. Lautaselta haarukalla ja veitsellä syötävät ylitäytetyt burgerit ovat todellisuudessa pyttipannun kaltaista sotkua.

      Maku tulee pihvin paistopinnasta. Siksi smashburger on niin suosittu. Sopiva pihvi on 100g, joka on taputeltu vähintään 15 cm halkaisijaltaan olevaksi pihviksi. Pihvi paistetaan todella kuumalla pannulla tai grillitasolla ja näin ohueen pihviin riittää hieman yli minuutti per puoli.

      Jos haluat paljon lihaa per burger, tee useampi ohut pihvi kuin paksu 300g pihvi. Paksu pihvi on todellisuudessa lihamureke, jossa on vähän pintaa ja paljon mautonta jauhelihaa, joka pitää kompensoida mausteilla ja täytteillä. Mummon lihamurekkeelle on paikkansa, mutta ei burgerin välissä.

      Vähemmän on enemmän. Pihville mausteeksi riittää suola. Sämpylöille sipaisen hieman voita ja burger/grillausmaustetta.

      Täytteiksi salaatinlehti, kastike, ohut tomaattisiivu, pihvi, juusto, muutama ohut suolakurkkuviipale ja lisää kastiketta. Kastiketta laitetaan yhteensä noin ruokalusikka. Tomaatti pitää olla ohutta, kaksi millin vahvuista siivua tai yksi kahden millin siivu. Suolakurkkua 3-5 siivua. Sipuli on jo liikaa. Jos pekonia pitää laittaa niin pihvi on epäonnistunut.

      Ei sinappia, ketsuppia tai kurkkusalattia. Ne laitetaan kastikkeeseen, joka on majoneesin, ketsupin, sinapin, etikan, hienoksi kuutioidun sipulisilpun ja suolakurkkusilpun ja mausteiden sekoitus. Kastikkeeseen pitää tiivistyä maut, eikä burgeri voi olla mitään Hesburgerin majoneesisotkua tai autogrilien sinappi-, ketsuppi- ja kurkkusalaatin sekameteliä.

    • Anonyymi

      burgeri voi olla mitä vaan. mutta esim. kalapuikot ei tunnu hyviltä täytteiltä..
      Sika-nauta ei ole niin kuivikas kuin nauta.
      Monesti sikanauta on parempi kuin rasvainen nauta jauheliha.
      Mutta laatu pihvi nauta on hyvä.
      Sämpylät kunnollisia, ei pullaa.

      • Anonyymi

        Ja tosiaan, ei liikaa täytteitä, lisukkeita !


      • Anonyymi

        Olen samaa mieltä, että sikanauta jauheliha on maukas, ja herkullisempi kuin se yleinen rasvanauta jauheliha.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Olen samaa mieltä, että sikanauta jauheliha on maukas, ja herkullisempi kuin se yleinen rasvanauta jauheliha.

        Kommenttisi on ristiriitainen kun moitit naudan jauhelihaa rasvaiseksi mutta samalla kehut paljon rasvaisempaa sikanautaa maukkaaksi.

        Sikanaudan rasvaprosentti on 22%. Naudan jauhelihassa rasvaprosentti ei ole näin korkea muuten kuin valitsemalla erikseen burgerjauhelihaa.


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        Kommenttisi on ristiriitainen kun moitit naudan jauhelihaa rasvaiseksi mutta samalla kehut paljon rasvaisempaa sikanautaa maukkaaksi.

        Sikanaudan rasvaprosentti on 22%. Naudan jauhelihassa rasvaprosentti ei ole näin korkea muuten kuin valitsemalla erikseen burgerjauhelihaa.

        Mää ostan Tammisen valmiita pihvejä. Kahvilautasella tai lihanuijalla mätkin ne isommaksi. Olen todennut ne ihan hyväksi. Suolaa, pippuri rouhetta ja jauheliha maustetta..

        Tv TimmyH


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mää ostan Tammisen valmiita pihvejä. Kahvilautasella tai lihanuijalla mätkin ne isommaksi. Olen todennut ne ihan hyväksi. Suolaa, pippuri rouhetta ja jauheliha maustetta..

        Tv TimmyH

        Kyllä, pihvi kannattaa painella aina mahdollisimman ohueksi ja isoksi vaikkei tekisikään varsinaisesti smashburgereita. Pihvi vetäytyy pienemmäksi ja paksummaksi kypsentyessä joten pinta-ala kannattaa maksimoida heti aluksi. Hyvä vertaus tarpeettoman paksuun pihviin on lihamureke, jonka rapea ulkopinta on hyvää, mutta sitä on vähän ja sisällä on paljon suhteellisen mautonta ja harmaata jauhelihaa, joka vaatii kastikkeita ja mausteita ollakseen hyvää. Paistopinta kannattaa maksimoida burgereissa.


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        Kommenttisi on ristiriitainen kun moitit naudan jauhelihaa rasvaiseksi mutta samalla kehut paljon rasvaisempaa sikanautaa maukkaaksi.

        Sikanaudan rasvaprosentti on 22%. Naudan jauhelihassa rasvaprosentti ei ole näin korkea muuten kuin valitsemalla erikseen burgerjauhelihaa.

        naudan rasva on pahan makuista,
        ja sian rasva on parempaa,
        jopa terveellisempää kuin naudan tai lampaan rasva !


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        Kommenttisi on ristiriitainen kun moitit naudan jauhelihaa rasvaiseksi mutta samalla kehut paljon rasvaisempaa sikanautaa maukkaaksi.

        Sikanaudan rasvaprosentti on 22%. Naudan jauhelihassa rasvaprosentti ei ole näin korkea muuten kuin valitsemalla erikseen burgerjauhelihaa.

        Eikö biojätteistä muuta löydy, itse ostan aina 9% sikanautaa. Naudan jauhelihaakin on eri rasvapitoisuuksilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö biojätteistä muuta löydy, itse ostan aina 9% sikanautaa. Naudan jauhelihaakin on eri rasvapitoisuuksilla.

        ja sulla on ajatukset jätettä, ylimielistä jätettä !!


    • Anonyymi

      Isot paahtoleipäsiivut ovat mainioita sämpylänkorvikkeita.

      • Ei se väärin ole, mutta minä noudatan perinteitä sen verran, että varaan paahtoleivän siivut porilaisiin. Porilainen on myös aivan erinomainen kotiruoka ja siihen sopii hyvin sipulisilppu, sinappi, kurkkusalaatti ja jopa ketsuppi.

        Eittämättä porilainen on Satakunnan teurastamolla työskennelleen Yrjö Kokon keksintö ja siihen idea tuli hampurilaisesta: "Jos on kerran hampurilainen, eikö voisi olla myös porilainen? Ja näin syntyi nimi tuotteelle.” Mutta eihän tuo ole kovin poikkeava tai suomalainen tuote vaan USA:ssa (ja länsimaissa) tällainen lounasleipä, lauantaimakkaraleipä tunnetaan yleisesti Bologna sandwitchina eli Baloneynä. Yrjö Kokko keksi laittaa paksumman makkarasiivun ja paistaa sen ja suomalainen herkku oli syntynyt.

        https://kotiliesi.fi/ruoka/porilainen/

        https://en.wikipedia.org/wiki/Bologna_sandwich


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        Ei se väärin ole, mutta minä noudatan perinteitä sen verran, että varaan paahtoleivän siivut porilaisiin. Porilainen on myös aivan erinomainen kotiruoka ja siihen sopii hyvin sipulisilppu, sinappi, kurkkusalaatti ja jopa ketsuppi.

        Eittämättä porilainen on Satakunnan teurastamolla työskennelleen Yrjö Kokon keksintö ja siihen idea tuli hampurilaisesta: "Jos on kerran hampurilainen, eikö voisi olla myös porilainen? Ja näin syntyi nimi tuotteelle.” Mutta eihän tuo ole kovin poikkeava tai suomalainen tuote vaan USA:ssa (ja länsimaissa) tällainen lounasleipä, lauantaimakkaraleipä tunnetaan yleisesti Bologna sandwitchina eli Baloneynä. Yrjö Kokko keksi laittaa paksumman makkarasiivun ja paistaa sen ja suomalainen herkku oli syntynyt.

        https://kotiliesi.fi/ruoka/porilainen/

        https://en.wikipedia.org/wiki/Bologna_sandwich

        Grillirouva on todellinen asiantuntija. Kiitos näistä hyvistä, laajoista ja asiallisista kommenteista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Grillirouva on todellinen asiantuntija. Kiitos näistä hyvistä, laajoista ja asiallisista kommenteista.

        40 minuuttia jaksoit odottaa :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        40 minuuttia jaksoit odottaa :)

        Jos on pakottava tarve laittaa sekuntikello päälle ja jäädä odottamaan ruudin ääreen sitä, milloin joku kommentoi Grillirouvan viestejä niin kannattaa hakeutua psykiatrille. Grillirouva on päässyt ihon alle ja mielenterveys on todennäköisesti romahtamassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos on pakottava tarve laittaa sekuntikello päälle ja jäädä odottamaan ruudin ääreen sitä, milloin joku kommentoi Grillirouvan viestejä niin kannattaa hakeutua psykiatrille. Grillirouva on päässyt ihon alle ja mielenterveys on todennäköisesti romahtamassa.

        Vain tenttumamma päivystää palstalla 24/7, muut näkee nuo tenttumamman viestien ajat ihan suoraan nimimerkin alta monen päivän jälkeenkin :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vain tenttumamma päivystää palstalla 24/7, muut näkee nuo tenttumamman viestien ajat ihan suoraan nimimerkin alta monen päivän jälkeenkin :D

        Se näyttää kesä tulevan kun perskärpänen on herännyt talviuniltaan pörisemään 😂😂😂


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se näyttää kesä tulevan kun perskärpänen on herännyt talviuniltaan pörisemään 😂😂😂

        Eikös se ole noloa kun perskärpäset pyörii ympärilläsi? Etkö pääse edes kesällä johonkin vesistöön peseytymään jos et omista suihkua?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikös se ole noloa kun perskärpäset pyörii ympärilläsi? Etkö pääse edes kesällä johonkin vesistöön peseytymään jos et omista suihkua?

        sä vaikutat satiaiselta !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        sä vaikutat satiaiselta !

        Tenttumammalla näköjään kokemusta monenlaisista kotieläimistä :)


    • Anonyymi

      porilainen muuntuu kun käyttää erilaisia leipiä, sämpylöitä,
      ja hampurilais-porilais raja siirtyy,,
      ja kaikki on yleensä hyvää. Monet makkarat on tosi hyvänmakuisia !

      • Näinpä. Ja on hot dogit, sloppy joet ja pulled pork sandwichit. Minusta näissä voi tietysti tehdä omia versioita, mutta siinäkin vähemmän on enemmän eikä ihan kaikkia täytteitä kannata yhdistää yhteen herkkuun.


    • Anonyymi

      Eikö hampurilaisten ns. pihvit ole jotain laadutonta jauheliha/jauhomössöä?

      • Avauksen burgerit ovat kotiruokaa, jolloin kotikokki jauhaa itse pihvit niin laadukkaasta lihasta kuin haluaa ja jättää lisäämättä jauhoja pihviin.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi et irrota otettasi

      Suhteeni?
      Ikävä
      69
      2663
    2. Koko ajan olet

      Senkin suhteen kiusannut. Halut on ihan mielettömät olleet jo pitkään
      Ikävä
      63
      2614
    3. Muutama syy

      Sille miksi IRL kohtaaminen on hänelle vaikeaa
      Ikävä
      68
      1772
    4. Onko kaivatullasi

      Hyvä vai huono huumorintaju?
      Ikävä
      24
      1597
    5. Estitkö sä minut

      Oikeasti. Haluatko, että jätän sun ajattelemisen? :3
      Ikävä
      20
      1530
    6. Tykkään susta

      Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä
      Ikävä
      9
      1460
    7. Onko kaikki hyvin, iso huoli sinusta

      Miten jakselet? Onko sattunut jotain ikävää. Naiselta
      Ikävä
      15
      1372
    8. Millainen meno

      Viikonloppuna? Mulla hirvee vitutus päällänsä. Onko muilla sama tunne??
      Ikävä
      38
      1223
    9. Onko meillä

      Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko
      Ikävä
      8
      1187
    10. Tiedätkö tykkääkö

      Kaivatustasi siinä mielessä joku muukin kuin sinä itse
      Ikävä
      25
      1106
    Aihe