Uistintehtaan tiloissa palaleipää

Anonyymi-ap

Vanha, hyvää ruisleipää leiponut Viipurilainen Kotileipomo
lopettaa kokonaisen leivän leipomisen.
Alkaa olla huono löytää hapanleipää, Siis hapatettua ruisleipää.
Ilman hiivaa ja sokeria.
Nuo viipaleita ja palaleipiä leipovat ovat lähi aikoina muuttaneet vanhaa reseptiänsä, ja onko kaikki mennyt paremmaksi?

Mitä mieltä kaupan leivästä, vaaleaa tai tummaa, kaikki ovat uusineet tuotteitaan ja leipähyllyt täynnä, mutta onko niissä makua?

14

135

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Leipomo muuttaa Rapalan uistintehtaan tiloihin Vääksyyn.

    • Anonyymi

      Hiivaleipä harvinaista.

      Myy kyllä😊 .mutta sen verran vähän isot leipomot ei tee sitä. Pikkuleipomot tekee, vaihtelevasti kaupoissa.

      Mulla oli pöndellä luottoleipomo senleipää sai hyvin paikallisista kaupposta. Np, leipomo paloi muutama vuos sitten. Sen jälkeen kunnon hiivaleipää ollut hankala löytää.

      Savilaakso.

      Mutta iloinen juttu leipärintamalla. Lidl myy pari kertaa kuukaudessa kalakukloja . Puolenkilon kukko kympin. Just menossa lohikukko. Snadisti kuivakad, mutta maistuu kalalle. Ruiskuori luitenkin min mielestä kerrassaan erinomainen.

      Mulla ei siis kontakteja savoon, pidän vain kalakukosta.

      Mutta, jos haluu jotain leipää. Jos sitä ei myydä kaupassa, voi tehdä ite. Kukkoja en ole ite tehnyt hiivaleipää kyllä.

      Siis, mikä se aloituksen kysymys olikaan....


      ..=DW=

    • Anonyymi

      Ruisleivän ystävä ja rakastaja.

      Hapan ruisleipä on helppoa leipoa, mutta kun käytössä on vain pieni hellan sähköuuni, ei se kovin mielekästä ole.
      Hiivaleivän nyt leipasee vaikka joka päivä ja vaikka joka aterialle, saa mieleistään.
      Pikallisia leipomoita ei joka kulmalla ole, tiedän mistä saisi, mutta ei kaupat tilaa yhden asiakkaan mielileipää.
      Hapatettua haluu.

    • Anonyymi

      Energia määrät kunkin tuotteen /100 grammassa

      Fazerin Täysjyväruis Puikula - Energia 249 kcal
      100 grammassa hiilihydraatit/ 43 g - josta sokereita 3,5 g

      Fazerin Vehnä-Ruispaahtoleipä - Energia 275 kcal
      Ruisjuureen leivottu,(mutta miksi lisätty myös hiivaa)
      100 g / hiilarit 46 g - josta sokereita 4,7 G

      Vertailun vuoksi Myllynkivi Voi-rinkeli
      Energ. 100g/ 352 kcal Hiilarit 62,4g - josta sokereita 8,4g

      Uotilan Maalais-Ruislimppu -hiivaton - Energ. 170kcal
      100g/ hiilarit 29.0 -josta sokereita 0,4 g - rasvaa 100g/1,2 g
      mutta, se leipä on kovaa, vaikka ostat tuoreena, on kuin viikon vanhaa. Kallistakin, ei suosikiksi päässyt meillä se leipä.

    • Anonyymi

      Leipomo toimii kysynnän mukaan. Jos kokonaisia leipiä ei paljonkaan osteta, menee leivät hukkaan.

      Itse, yksineläjänä, olen jo ties kuinka kauan (vuosikymmeniä) ostanut lähinnä palaleipiä. Etenkin kun olen keksinyt laittaa palaleivät suoraan pakastimeen ja sieltä sitten tarpeen mukaan sulattaa niitä pari siivua kerrallaan. Näin eivät leipäpalat pääse homehtumaan, vaikka joskus jopa näinkin on päässyt tapahtumaan, jos on ollut liian monta palaa sulatettuna.

      Syön leipää fiiliksen mukaan, en välttämättä säännöllisesti, joka päivä..

      • Anonyymi

        Esim. leikkeleetkin jaan pariin / muutamaan osaan ja pakastan. Sulatan sitten vähän kerrallaan.


      • Anonyymi

        Samaa teen, mutta kun neeivät tuoreenakaan ole niin hyvää leipää kuin kunnon rukiinen hapan Limppu.

        Lieneekö Pieksämäen ja Mikkelin seudulla saatavana Marskin limppua.
        Reikäleipää saa hyvääkin, mutta se pieni yksityinen leipomo ei toimita leipiään kuin lähikauppoihin. Kesällä taas sitäkin, ja ostan pakkaseen muutaman leivän,
        En osta leipää jossa on sokeria enemmän kuin 1-2 g 100 grammassa.
        Sokeria on jo kaikissa leivissä, kun leivon hiivaleipää kotona en laita grammakaan sokeris, sitä kun on vehnäjauhoissakin ja se riittää taikinajuureen leipoess kohotukseen ihan mainiosti.

        Taidan poiketa Mikkeliin kun ajelen. Siellä oli hyvä kauppahalli. En muista mikä leipomo on 5 tien varrella Mikkelistä pohjoiseen, siellä oli n.10 vuotta sitten hyvää leipää, poikkesin ja ostin matkaevästä,


        Leikkeleet aina puolet pakkaseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samaa teen, mutta kun neeivät tuoreenakaan ole niin hyvää leipää kuin kunnon rukiinen hapan Limppu.

        Lieneekö Pieksämäen ja Mikkelin seudulla saatavana Marskin limppua.
        Reikäleipää saa hyvääkin, mutta se pieni yksityinen leipomo ei toimita leipiään kuin lähikauppoihin. Kesällä taas sitäkin, ja ostan pakkaseen muutaman leivän,
        En osta leipää jossa on sokeria enemmän kuin 1-2 g 100 grammassa.
        Sokeria on jo kaikissa leivissä, kun leivon hiivaleipää kotona en laita grammakaan sokeris, sitä kun on vehnäjauhoissakin ja se riittää taikinajuureen leipoess kohotukseen ihan mainiosti.

        Taidan poiketa Mikkeliin kun ajelen. Siellä oli hyvä kauppahalli. En muista mikä leipomo on 5 tien varrella Mikkelistä pohjoiseen, siellä oli n.10 vuotta sitten hyvää leipää, poikkesin ja ostin matkaevästä,


        Leikkeleet aina puolet pakkaseen.

        Siiskosen leipomo on 5-tien varressa pohoseen mennessä Mikkelistä.


    • Anonyymi

      Pullin leipä Lappeenrannassa leipoo hyvää ruisleipää.
      Myynnissä myös Hertsin Prismassa pääkaupungissa.

    • Anonyymi

      Itsellä ongelmana puolihampaattomuus. Fazerin Puikula-palat ovat pehmeää pureskeltavaa.

      Lapsena muistan tykänneeni siivutetusta jälkiuunileivästä. Vieläkö sitä myydään? Onko vielä yhtä hyvää?

      50-luvulla, pikkulapsena, mummun ja taatan kanssa maalla, taatan äidin ja tädin leipomia reikäleipiä ruikkui katossa vartaassa. Taata opetti pehmentämään sitä liottamalla maitolasissa ja perunakeiton liemessä.

      Koirilleni sittemmin ostin iltapalaksi halkaistua jälkiuunileipää. Semmoiseen, puolikuun muotoiseen isoon sivuun vedin voita ja siinä oli kullekin tytölle (vuorollaan) pureskeltavaa. Iltajuomaksi asidofiluspiimää... Näin hampaat saivat työtä ja vatsa voi hyvin.

      • Anonyymi

        Jälkiuunileipää on.

        Siitä en tiedä, millasta ennen ollut, nykyisin ihan ok. Siihen kyllä kyllästyy nopeesti. Pidän enenpi tavallisesta, siivuttamattomasta jälkiuunileivästä.

        Nykyisin kaupoissa isot valikoimat, vähän kaikenlaista tarjolla. Nämät isot ketjuleipomot vähän tylsiä tarjonnaltaan. Mutta on vielä pienenpiä tuottajia, saatavuus vaihtelee. Viimeaikoin tykästynyt rostenin ruisleipään. Sitä ollut lidlissä.

        Lisäks on mielenkiintoisia erikoisleipiä, kaikenlaisia. Niitä kannattaa kokeilla. En muista valmistajaa, mutta cittarissa hyvän makuisia vihannesleipiä. Siis jotain ruisleivän tyylistä leipää, jossa taikinan mukana vaikkapa punajuurta.

        Suosin pikkuleipomoitten tuotteita. Niitäkin vielä on olemassa.

        Mutta kunnon ohrarieskaa ei kaupoista löydy. Aina laitettu vehnäjauhoja sekaan.


        =DW=


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jälkiuunileipää on.

        Siitä en tiedä, millasta ennen ollut, nykyisin ihan ok. Siihen kyllä kyllästyy nopeesti. Pidän enenpi tavallisesta, siivuttamattomasta jälkiuunileivästä.

        Nykyisin kaupoissa isot valikoimat, vähän kaikenlaista tarjolla. Nämät isot ketjuleipomot vähän tylsiä tarjonnaltaan. Mutta on vielä pienenpiä tuottajia, saatavuus vaihtelee. Viimeaikoin tykästynyt rostenin ruisleipään. Sitä ollut lidlissä.

        Lisäks on mielenkiintoisia erikoisleipiä, kaikenlaisia. Niitä kannattaa kokeilla. En muista valmistajaa, mutta cittarissa hyvän makuisia vihannesleipiä. Siis jotain ruisleivän tyylistä leipää, jossa taikinan mukana vaikkapa punajuurta.

        Suosin pikkuleipomoitten tuotteita. Niitäkin vielä on olemassa.

        Mutta kunnon ohrarieskaa ei kaupoista löydy. Aina laitettu vehnäjauhoja sekaan.


        =DW=

        Laitoinkin nyt tulevaan tilaukseeni myös Oululaisen ohuet jälkiuunipalat...

        Kokeillaan, vai onko liian kovaa purtavaa?


    • Anonyymi

      Ohrarieskaa voi tehdä itse kotona.
      Rapion Myllyn rieskaryynejä löytyy etelä-Savossa useista myymälöistä, ohje löytyy pussin kyljestä.

      • Anonyymi

        Ohrarieska, Savossa hiivaleipä on rieskaa.
        Pohjanmaalla ja siitä ylöspäin leivotaan hiivatinta rieskaa ohrajauhoista, kuumassa uunissa, kakarana se lerivottiin aina nin, että riskat laitettiin uuniin kun hiilet oli tyhjennetty uunista, mutta uunia ei oltu vielä lakaistu veteebn kastetulla havuluudalla, joka sitten poistaa tuhkankin arinalta.

        Ohrarieskaa, sitä ohutta, hiivatonta saa täällä pohjoisessa, Liki Rovaniemeä on 4- tien varrella oikein Rieska leipomo-kahvila.

        Kotonakin rieskaa voi lkeipoa, mutta kunnon paiston saa vain, kun uuniin laittaa arinakiven joka on kuuma, kun rieska uuniin laitetaan.
        Ohutta rieskaa saa nyt myös kaurasta leivottuna, kaura käy, kun ohra, vehnä ja ruis aiheuttavat vatsavaivoja.

        Mikkelin torilla, eikö siellä ole Ramin Leipomo, taitaa makeita leipoa.
        Siiskonen, juu, kiitos.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi et irrota otettasi

      Suhteeni?
      Ikävä
      72
      2766
    2. Koko ajan olet

      Senkin suhteen kiusannut. Halut on ihan mielettömät olleet jo pitkään
      Ikävä
      63
      2674
    3. Muutama syy

      Sille miksi IRL kohtaaminen on hänelle vaikeaa
      Ikävä
      68
      1792
    4. Onko kaivatullasi

      Hyvä vai huono huumorintaju?
      Ikävä
      24
      1627
    5. Estitkö sä minut

      Oikeasti. Haluatko, että jätän sun ajattelemisen? :3
      Ikävä
      20
      1560
    6. Tykkään susta

      Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä
      Ikävä
      9
      1490
    7. Onko kaikki hyvin, iso huoli sinusta

      Miten jakselet? Onko sattunut jotain ikävää. Naiselta
      Ikävä
      15
      1402
    8. Tiedätkö tykkääkö

      Kaivatustasi siinä mielessä joku muukin kuin sinä itse
      Ikävä
      48
      1257
    9. Millainen meno

      Viikonloppuna? Mulla hirvee vitutus päällänsä. Onko muilla sama tunne??
      Ikävä
      38
      1233
    10. Onko meillä

      Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko
      Ikävä
      9
      1219
    Aihe