Viesti puuroasiaan

Kysyin asiaa riisinteosta vaimolta, tiettyä lajiketta poltetaan tummaksi kattilassa, tämän jälkeen palanut riisi hakataan huhmareessa ohueksi jauhoksi, tämä jauho laitetaan tulelle lisätään vettä ja lisätään tahmariisiä hitaasti, tässä menee tunteja aikaa valmistaa riisipuuroksi, se valmistetaan yleensä vuokatyyppisessä astiassa...

20

149

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ihan lyhyesti kerron sinulle että mitään riisiä ei polteta kattilassa ruoaksi.
      Se on silloin pilalla. Pohjaanpalaneesta riisistä ei ole muuhun kuin siihen iloon, jos tykkää liuotella ja rapsutella sitä sitten sieltä kattilan pohjasta irti ja huuhtoa viemäristä alas.
      Tosi harva tykkää ja sitä ei kutsuta ruoanlaitoksi vaan tihutyöksi.

      Nyt on Pasanen polttanut kotona riisin pohjaan ja keksi tarinan kuinka sitä karstaa voi köyhyyksissään syödä. Sitä ei voi syödä. Se myrkkyä jossa ei ole laisinkaan ravintoarvoa tallella. Tämä on näitä Senssun "Vahingossa Savustajaksi" -kokkikirjan mietelmiä.
      Tiesitkö Pasanen että silmälasit pysyy paremmin päässä kun lyö valurautapannulla itseään naamaan? Tämäkin löytyy Senssun keittokirjasta.

      • Anonyymi

        Korjaisin tuota Numban sanavirhettä johon rakas tietysti takertui pilkunnussija kun on.

        Ei suinkaan ole kyse polttamisesta, vaan paahtamisesta.

        Kahvinpavutkin paahdetaan, ei suinkaan polteta.

        On myös tuossa riisipuuroasiassa sellainenkin juttu, että riisit laitetaan tehosekoittimeen jossa ne murskaantuvat ja myös sekoitetaan eri riisilajikkeita keskenään.

        > § <


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Korjaisin tuota Numban sanavirhettä johon rakas tietysti takertui pilkunnussija kun on.

        Ei suinkaan ole kyse polttamisesta, vaan paahtamisesta.

        Kahvinpavutkin paahdetaan, ei suinkaan polteta.

        On myös tuossa riisipuuroasiassa sellainenkin juttu, että riisit laitetaan tehosekoittimeen jossa ne murskaantuvat ja myös sekoitetaan eri riisilajikkeita keskenään.

        > § <

        Senssu siis tietää mitä Pasanen tarkoitti? Miten se on mahdollista?

        "Riisinteko" on myös huvittava termi mestarikokille.
        Aasiassa on tapana istuttaa riisiä vasta taimina varsinaisille riisipelloille, kun ne ensin on muualla idätetty. "Riisinteko" tapahtuu Thaimaassa viljelemällä taimet. Siten tehdään riisi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Korjaisin tuota Numban sanavirhettä johon rakas tietysti takertui pilkunnussija kun on.

        Ei suinkaan ole kyse polttamisesta, vaan paahtamisesta.

        Kahvinpavutkin paahdetaan, ei suinkaan polteta.

        On myös tuossa riisipuuroasiassa sellainenkin juttu, että riisit laitetaan tehosekoittimeen jossa ne murskaantuvat ja myös sekoitetaan eri riisilajikkeita keskenään.

        > § <

        Puolestaselittävät savukaksoset vauhdissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Korjaisin tuota Numban sanavirhettä johon rakas tietysti takertui pilkunnussija kun on.

        Ei suinkaan ole kyse polttamisesta, vaan paahtamisesta.

        Kahvinpavutkin paahdetaan, ei suinkaan polteta.

        On myös tuossa riisipuuroasiassa sellainenkin juttu, että riisit laitetaan tehosekoittimeen jossa ne murskaantuvat ja myös sekoitetaan eri riisilajikkeita keskenään.

        > § <

        Joo tahallani tein se paahdetaan ihan mustaksi, sitten se jauhetaan ohueksi jauhoksi... joten oikeassa olet, sitä se on, hauskaa että heti tämä lahko puuttui asiaan, että sellaista meillä on rempanyhteydessä rakennettu palohälytysjärjestelmä, joka ei tykkää polttamisesta...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Senssu siis tietää mitä Pasanen tarkoitti? Miten se on mahdollista?

        "Riisinteko" on myös huvittava termi mestarikokille.
        Aasiassa on tapana istuttaa riisiä vasta taimina varsinaisille riisipelloille, kun ne ensin on muualla idätetty. "Riisinteko" tapahtuu Thaimaassa viljelemällä taimet. Siten tehdään riisi.

        En sanonut mitä Numba sanoi, vaan korjasin että ei polteta, vaan paahdetaan.
        Numban polttamislausuma on väärä.

        Mutta mikä pääasia jälleen, kun minä jotain lausun, niin rakkaalla on jälleen aihetta perinteiseensä tänään, huomenna ja loppuelämänsä 24/7.

        En ole sanaillut mitään riisinteosta, enkä ole mestarikokki, vaan ruoan valmistamisesta kiinnostunut kotikokki.

        > § <


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En sanonut mitä Numba sanoi, vaan korjasin että ei polteta, vaan paahdetaan.
        Numban polttamislausuma on väärä.

        Mutta mikä pääasia jälleen, kun minä jotain lausun, niin rakkaalla on jälleen aihetta perinteiseensä tänään, huomenna ja loppuelämänsä 24/7.

        En ole sanaillut mitään riisinteosta, enkä ole mestarikokki, vaan ruoan valmistamisesta kiinnostunut kotikokki.

        > § <

        Eli siis tästä voidaan tehdä johtopäätös että lahkolaiset eivät ymmärrä tästäkään, nyt voivat vääntää seuraavan kaksi viikkoa että riisiä ei polteta, vaan se paahdetaan, vaikka lopputulos on tarkalleen sama, tuo on meillä tehty vuosien varrella satoja kertoja, aluksi rouva paahtoi teflon pannulla, ostin sille pienen teräskattilan missä paahtelee..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo tahallani tein se paahdetaan ihan mustaksi, sitten se jauhetaan ohueksi jauhoksi... joten oikeassa olet, sitä se on, hauskaa että heti tämä lahko puuttui asiaan, että sellaista meillä on rempanyhteydessä rakennettu palohälytysjärjestelmä, joka ei tykkää polttamisesta...

        Pilkunnussinta on normaali käytösmalli rakkaalle ja elämän pituinen idiotismi että väittää meidän olevan sama henkilö, mutta ei se mua haittaa, olkoon niin idiootteja kuin itse tahtovat.

        Kovin on ottanu kipeetä jo pelkkä savustaminen jota lähes jokainen suomalainen mökkiläinen harrastaa, joka osoittaa että rakkaat ei ole edes mökkiläisiä.

        > § <


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En sanonut mitä Numba sanoi, vaan korjasin että ei polteta, vaan paahdetaan.
        Numban polttamislausuma on väärä.

        Mutta mikä pääasia jälleen, kun minä jotain lausun, niin rakkaalla on jälleen aihetta perinteiseensä tänään, huomenna ja loppuelämänsä 24/7.

        En ole sanaillut mitään riisinteosta, enkä ole mestarikokki, vaan ruoan valmistamisesta kiinnostunut kotikokki.

        > § <

        Hyvä.

        Hokasit sitten viimeinkin lukea mitä minä sinullekin kirjoitin (tästä puuro asiasta).


      • Anonyymi kirjoitti:

        Pilkunnussinta on normaali käytösmalli rakkaalle ja elämän pituinen idiotismi että väittää meidän olevan sama henkilö, mutta ei se mua haittaa, olkoon niin idiootteja kuin itse tahtovat.

        Kovin on ottanu kipeetä jo pelkkä savustaminen jota lähes jokainen suomalainen mökkiläinen harrastaa, joka osoittaa että rakkaat ei ole edes mökkiläisiä.

        > § <

        Oletko nähnyt että vaimosi tekee samaa, ainakin rouva paahtaa kerran pari kuukaudessa, säilyttää sitten jääkaapissa muovipurkissa, tai tekee tahmariisiä tai sitten puuroa, on nämä lahkolaiset ihan siis todella sairaita, mikä lienee syy tähan lahkolaisuuteen, vai mitä laiffila palstan heikoin lenkki, alias 100 köyhä, tänään käytiin ostamassa cittarista parilla kympillä lohta, fileerattu valmiiksi, huomenna kalasoppaa, perkeet keittoon... yleensä jätän perkeet kauppaan nyt rouva haluksi perkeet mukaan, siis pää ja ruodot... kilo maksoi 8.90 fileerattuna... summa taisi olla 22,20 koko merilohi. Sittarit ovat myyneet niitä koko viikon..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eli siis tästä voidaan tehdä johtopäätös että lahkolaiset eivät ymmärrä tästäkään, nyt voivat vääntää seuraavan kaksi viikkoa että riisiä ei polteta, vaan se paahdetaan, vaikka lopputulos on tarkalleen sama, tuo on meillä tehty vuosien varrella satoja kertoja, aluksi rouva paahtoi teflon pannulla, ostin sille pienen teräskattilan missä paahtelee..

        Ei. Tästä voidaan tehdä johtopäätös, että sinä olet idiootti, joka ei lue tai katso viestejä, mitä sinulle idioottimaisiin kirjoituksiisi vastauksina lähetetään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Korjaisin tuota Numban sanavirhettä johon rakas tietysti takertui pilkunnussija kun on.

        Ei suinkaan ole kyse polttamisesta, vaan paahtamisesta.

        Kahvinpavutkin paahdetaan, ei suinkaan polteta.

        On myös tuossa riisipuuroasiassa sellainenkin juttu, että riisit laitetaan tehosekoittimeen jossa ne murskaantuvat ja myös sekoitetaan eri riisilajikkeita keskenään.

        > § <

        Korjaisitko Numba ystävällisesti myös tämän asian, että milloin on Thaimaalainen uusivuosi ja milloin uuden satokauden juhla? Kiitos etukäteen.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Korjaisitko Numba ystävällisesti myös tämän asian, että milloin on Thaimaalainen uusivuosi ja milloin uuden satokauden juhla? Kiitos etukäteen.

        Thaimaalainen uusivuosi on samoin kuin suomessa tosin eri kellonaikaan, sonkgran on satokauteen liittyvät juhla. Tarvitko muuta tietoa. Songkran aina on myös thaimaan lämpimintä aikaa.


    • Anonyymi

      Mitä tehdä palaneelle riisille? Ei syytä huoleen, vaikka riisit palaisivatkin pohjaan. Ota riisi pois pannulta ja aseta pala valkoista leipää riisin päälle nopin 10 minuutiksi. Tämä poistaa palaneen makua. Riisin pitäisi olla syömäkelpoista, mutta palaneet riisit on syytä jättää pannun pohjalle. https://www.is.fi/ruokala/uutiset/art-2000000750380.html

    • Anonyymi

      Höpönpöpöä taas...

      Et sitten vaivautunut kaikkitietävänä (idioottina) lukemaan mitä sinulle kirjoitin, tai katsomaan miten sama asia linkkaamillani videoilla esille tulee.

      Tyhmä, tyhmempi , NumBalli.

      • Anonyymi

        Paksu, paksumpi, NumBalli.


    • Anonyymi

      Joo, ei tuota polteta, vaan paahdetaan kullanruskeaksi: https://youtu.be/Gn4ZlLROJlE
      Eikä sitä siisipuuroon käytetä, vaan pääasiassa salaatin mausteena.

    • Anonyymi

      Numban ohjeessa siis kerran poltettua riisijauhoa poltetaan lisää tahmariisin kanssa ja edes vettä ei tässä prosessissa käytetä vaan annetaan palaa? Antakaa palaa siskot ja veljet! Fire!!! Tämä on hunajasavukokin kaikkien aikojen resepti!

      Seuraavassa jaksossa varmaan poltetaan tulta hiiligrillissä ja noki otetaan talteen joka laitetaan parilaan tohotettavaksi?

      • Totta helvetissä keittämiseen tai hauduttamiseen tarvitaan vettä, olet sinä laiffila melkoinen prosessi "mies" alias 100köyhä


      • Anonyymi
        64NumBall64 kirjoitti:

        Totta helvetissä keittämiseen tai hauduttamiseen tarvitaan vettä, olet sinä laiffila melkoinen prosessi "mies" alias 100köyhä

        Mutta sehän on silloin keittämistä eikä polttamista. Alkuperäisessä reseptissäsi riisi poltetaan ja jauhoa poltetaan lisää tahmariisin kanssa. Paahtaminen on aivan eri asia, eikä paahdettua riisiä mihinkään riisipuuroon laiteta.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Sun ja kaivattusi

      ikäero? Kumpi vanhempi, m vai n?
      Ikävä
      87
      1486
    2. Kesän odotuksia hyrynsalmella

      Kyllä kesällä hyrynsalmellakin on mahdollisuus osallistua kylän menoon monella tavalla . On kaunislehdon talomuseolla
      Hyrynsalmi
      10
      1370
    3. Kai sä näät

      Ku sua katson et olen aika rakastunut. Rakkaus ei vain ole aina niin yksinkertaista
      Ikävä
      74
      1135
    4. Mikä on ollut

      Epämiellyttävin hetki sinun ja kaivattusi romanssissa?
      Ikävä
      113
      1076
    5. Katsotko mieluiten

      Kaivatussasi mitä?
      Ikävä
      65
      1044
    6. Tämän hetken

      Terveiset kaivatullesi ⬇️
      Ikävä
      67
      908
    7. Anne Kukkohovi ei myykkään pikkuhousujaan

      Kyseessä oli vain markkinointitempaus. Anne höynäytti hienosti kaikkia ja Onlyfans-tilinsä tilaajamäärä lähti jyrkkään n
      Maailman menoa
      251
      867
    8. Vieläkö sä toivot

      Meidän välille jotain?
      Ikävä
      64
      854
    9. Pidätkö kaivatustasi

      Minkä vuoksi erityisesti? Mikä hänessä vetoaa?
      Ikävä
      32
      777
    10. Voi Rakas siellä

      Olet ollut mun ajatuksissa taas koko päivän. Olet ihmeellinen kertakaikkiaan ja arvostan sinua niin paljon❤️Minulla ei o
      Tunteet
      12
      701
    Aihe