Hei!
Olen kasvattanut ensimmäistä kertaa ruusupapua, ja satoa on tullut. Mutta nyt olen ällikällä lyöty, sillä en arvannut että ne pavut ovat sellaisia kovia ja karvaisia. Mistä tiedän että ne on valmiita? Ja mitä niille sitten tehdään? Syödäänkö ne karvoineen päivineen? Häh?
Ruusupapu - milloin ja miten käytetään?
3
11531
Vastaukset
- maarika
Olen joskus keittänyt pilkottuna,mutta maku ei ollut erityisen hyvä.En suosittele keitettäväksi.Kauniita ovat roikkuessaan köynnöksessä.
Ruusupapuja voi keittää "miedosti suolatussa" vedessä ja syödä kuumina voin/margariinin kanssa. Vain hyvin litteitä palkoja voi syödä keitettynä, sillä kun pavut ovat suurempia, on palko sitkeä ja silloin pavut ovat jo "syötävän" kokoisia. Härkäpavuista ei syödä palkoja, mutta vihreät pavut voi keittää ja syödä. Ruskeita, eli tuleentuneita papuja pitää liottaa ennen keittämistä ja myös mieluusti kuoria ensin.
Härkäpavuista voi tehdä monenlaisia muhennoksia ja samoin ruusupavuista. Härkäpavun näet osoitteessa: http://www.cedunet.com/~rte47- papu
Kiitos neuvoista. Pitääpä avata palot ja kokeilla mihin ruokaan ne pavut menisivät. Palot on enimmäkseen tosi suuria, joten ovat jo varmasti ihan liian sitkeitä syötäviksi.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 742902
- 642763
- 681812
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä171649- 241647
- 201590
- 191488
- 481287
- 381263
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91249