basilika pakkaseen?

basilikan himo

voiko basilikaa pakastaa?ajattelin pakastaa lehdet kokonaisina ja sitten vaan muserran sen ruokaan.
olen aikaisemmin kuivattanut basilikan, mutta mielestäni tuli kitkerän makuiseksi.
Basilikani on alkanut kukkii parvekkeella.pitäisikö nyt jo laittaa pakastimeen?

8

8762

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kokki

      Basilika ei pidä edes jääkaappisäilytyksestä, joten se ei luultavasti pidä pakastuksestakaan. Kuivaaminen on kuitenkin paras keino, jos satoa tulee enemmän kuin ehdit käyttämään.

      • Habanero

        Olen tehnyt omista basilikoistani pestokastiketta ja pakastanut sitten sen, ihan hyvän makuista on sulatettuna ollut.


      • Nam
        Habanero kirjoitti:

        Olen tehnyt omista basilikoistani pestokastiketta ja pakastanut sitten sen, ihan hyvän makuista on sulatettuna ollut.

        Kertoisitko pesto-ohjeesi? Voisin minäkin sitä niin pakastaa.


      • Asafoetida
        Nam kirjoitti:

        Kertoisitko pesto-ohjeesi? Voisin minäkin sitä niin pakastaa.

        Eli basilika silpuksi monitoimikoneeessa ja päälle hyvää extra virgin -oliiviöljyä juuri ja juuri 'peittoon'. Öljy estää hapettumisen (tummenemisen) ja säilyttää maut.

        Peston voi sitten tehdä aikanaan tavalliseen tapaan, esim. 'alla Genovese' eli pinjansiemenistä, valkosipulista, parmesaanista, basilikasta ja oliiviöljystä.

        'Parmesaanilla' en tarkoita sitä kuivattua pölyä jota halvat ravintolat tarjoavat enkä lisäaineista valmistettuja ns. raasteita, vaan palasta Parmigiano Reggiota raastettua. (Pinjansiemenillä mielelläni tarkoittaisin libanonilaisia, mutta niitä tuskin Suomessa saa.)


      • tosi hyvä!
        Asafoetida kirjoitti:

        Eli basilika silpuksi monitoimikoneeessa ja päälle hyvää extra virgin -oliiviöljyä juuri ja juuri 'peittoon'. Öljy estää hapettumisen (tummenemisen) ja säilyttää maut.

        Peston voi sitten tehdä aikanaan tavalliseen tapaan, esim. 'alla Genovese' eli pinjansiemenistä, valkosipulista, parmesaanista, basilikasta ja oliiviöljystä.

        'Parmesaanilla' en tarkoita sitä kuivattua pölyä jota halvat ravintolat tarjoavat enkä lisäaineista valmistettuja ns. raasteita, vaan palasta Parmigiano Reggiota raastettua. (Pinjansiemenillä mielelläni tarkoittaisin libanonilaisia, mutta niitä tuskin Suomessa saa.)

        idea on tosi hyvä, voisinkin tehdä basilikoistani pestoa. mutta miten paljon noita edellä luettelemiasi aineksia laitetaan? kandee varmaan tehdä lasipurkkiin ja sit jääkaappiin? miten kauan säilyy? en aatellu pakastaa koska ei oo basilikaa niiiiin paljoa. kiitos jo etukäteen ohjeesta!


    • kels

      Pakastin viime syksynä pieniin rasioihin basilikan lehtiä hienoksi hakattuna silppuna. Sieltä sitten raaputtelin sitä ruokiin tai käytin esim. pestoon koko purkin. Hyvin onnistui. Samoin kuin tilli, ruohosipuli ja persiljakin.

      Pakasta vaan ihan rauhassa!

    • Hilduuri

      Pakastan joka vuosi.
      Pese ja kuivaa lehdet, pane muovikelmun sisään, purista kaikki ilma pois.
      Lehdet kylläkin tummuvat, mutta maku säilyy paremmin ja voit käyttää aivan kuin kuivattua.

      • Emilia

        minäkin pakastan basilikaa, pieniin lasipurkkeihin, ja teen pestoa johon laitan saksanpähkinöitä pinjansiementen sijasta. Parmigiano-Reggianoa palana ei niin vain tahdo sivukylillä löytää, mutta pestosta saa hyvää muutenkin, vaikka käyttäisi valmista raastetta. Pakastan myös valmista pestoa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Sun ja kaivattusi

      ikäero? Kumpi vanhempi, m vai n?
      Ikävä
      88
      1567
    2. Kesän odotuksia hyrynsalmella

      Kyllä kesällä hyrynsalmellakin on mahdollisuus osallistua kylän menoon monella tavalla . On kaunislehdon talomuseolla
      Hyrynsalmi
      12
      1440
    3. Kai sä näät

      Ku sua katson et olen aika rakastunut. Rakkaus ei vain ole aina niin yksinkertaista
      Ikävä
      98
      1390
    4. Katsotko mieluiten

      Kaivatussasi mitä?
      Ikävä
      69
      1250
    5. Mikä on ollut

      Epämiellyttävin hetki sinun ja kaivattusi romanssissa?
      Ikävä
      116
      1150
    6. Tämän hetken

      Terveiset kaivatullesi ⬇️
      Ikävä
      93
      1114
    7. Vieläkö sä toivot

      Meidän välille jotain?
      Ikävä
      69
      961
    8. Anne Kukkohovi ei myykkään pikkuhousujaan

      Kyseessä oli vain markkinointitempaus. Anne höynäytti hienosti kaikkia ja Onlyfans-tilinsä tilaajamäärä lähti jyrkkään n
      Maailman menoa
      256
      958
    9. Voi Rakas siellä

      Olet ollut mun ajatuksissa taas koko päivän. Olet ihmeellinen kertakaikkiaan ja arvostan sinua niin paljon❤️Minulla ei o
      Tunteet
      18
      925
    10. Pidätkö kaivatustasi

      Minkä vuoksi erityisesti? Mikä hänessä vetoaa?
      Ikävä
      37
      897
    Aihe