Onko kenelläkään kokemusta liköörin teosta? Kuinka paljon menee aineksia jne.? Tuli niin paljon omenoita että ajattelin nauttin niistä osan alkoholin muodossa josko löytyisi hyvän liköörin ohje.
liköörin valmistus
7
6834
Vastaukset
- usein tehnyt
Olen useana vuotena tehnyt likööriä mustaherukoista ja jonkun kerran myös puolukoistakin.
Puhtaita ja hyviä marjoja n. 3 litraa
Viinaa (kossu yms. n. 40-prosenttinen) 0,5 litraa
Sokeria 300 g
Pariksi viikoksi lasipurkkiin huoneenlämpöön, välillä sekoitettava, että kaikki sokeri liukenee. Sitten siivilöinti ja pullotus, lopputuotetta tulee 0,8 - 0,9 litraa noilla reseptin määrillä. Vahvuus lienee parinkymmenen prosentin tienoilla.
En ole kokeillut vahvemmilla viinoilla (60%, 80%). Olisi mukava kuulla, millaista niillä tulee.
Mustaherukasta olemme saaneet oikein hienonmakuista likööriä, puolukasta jopa sitä parempaa. Suosittelen käyttämään hieman happamia marjoja, en usko esim. mansikoista tulevan kovin hyvää likööriä kotikonstein. Marjojen happamuus tuo luonnetta likööriin.
Paria viikkoa pitempää valmistuaikaa en noin vahvanmakuisille marjoille ja noille määrille suosittele - saattaa lopputulos olla kitkerä.
Mustaherukka-aika on jo ohi, mutta puolukkaa saa vielä vähän aikaa.- kari
Tiedätkö minkä takia joissakin likööriohjeissa käytetään JÄÄDYTETTYJÄ marjoja?
kari - arvailija
kari kirjoitti:
Tiedätkö minkä takia joissakin likööriohjeissa käytetään JÄÄDYTETTYJÄ marjoja?
kari> Tiedätkö minkä takia joissakin likööriohjeissa käytetään
> JÄÄDYTETTYJÄ marjoja?
Saisiko niistä paremmin aromit irti kuin jäädyttämättömistä? Ainakin puolukat ja karpalot paranevat luonnossakin ensimmäisten pakkasten "pantua" niitä.
Mille marjoille tuo jäädytysohje oli annettu? - kari
arvailija kirjoitti:
> Tiedätkö minkä takia joissakin likööriohjeissa käytetään
> JÄÄDYTETTYJÄ marjoja?
Saisiko niistä paremmin aromit irti kuin jäädyttämättömistä? Ainakin puolukat ja karpalot paranevat luonnossakin ensimmäisten pakkasten "pantua" niitä.
Mille marjoille tuo jäädytysohje oli annettu?> Mille marjoille tuo jäädytysohje oli annettu?
Karpaloille, ja olen tainnut nähdä saman pihlajanmarjoille. Tuli sittemmin mieleen, josko ton jäädyttämisen takana olisi marjan rakenteen muuttuminen jäätymisen seurauksena (jonka jälkeen aromit 'irtoaa' paremmin?).
kari - usein tehnyt
Tänään tuli pullotettua erä puolukkalikööriä. maku oli oikein mainoa ja väri kauniin punainen. Likööri oli tekeytymässä kaksi viikkoa. Litra viinaa (40%) oli raaka-aineena ja lopputulos oli 1,4 litraa. Alkoholihävikki (marjoihin imeytynyt, suodatuksessa menetetty yms.) huomioiden liköörin vahvuus lienee 25 /- 2%.
Ja maku vain paranee parin seuraavan kuukauden kylmäsäilytyksen aikana.
Tätä voinee tehdä myös pakastetuista puolukoista (tai karpaloista) tuolla aikaisemmin antamallani reseptillä, jos sattuu pakkasessa olemaan kokonaisia marjoja. Testatkaa!
- tossa
pari litraa vihreää Chartreusea mut reseptiä en paljasta
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 692653
- 632594
- 681772
- 241597
- 201520
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä91460- 151372
- 381223
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko81187- 251096