Atkins dieetti laihduttaa tehokkaasti, mutta siinä on riskejäkin. Tässä muutama varoituksen sana teille hurmioituneille.
http://www.drfuhrman.com/library/article2.aspx
Atkinsin syöpävallankumous
49
4086
Vastaukset
Tulitko katsoneeksi sivuston etusivua? Tämä tohtori Fuhrman on itsekin olevinaan samanlainen laihdutusguru omine metodeineen kuin Atkins tai moni muu. Kaupallista jorinaa, tutkimuksia yhdistelty miten sattuu ja outoja väitteitä asioista, joista ei tarkkaan tiedä kun ei ole itse kokeillut...lähdekritiikkiä, please....
- eppu
Taas yksi valopää joka tietää käiken.
- jälleen
kerran tämä sama hemmo, joka pari kertaa viikossa lähettää tänne noita huuhaa juttuja.
Mutta niinhän se, kateellinen PV ei voi ymmärtää miksi vhh:lla ihmiset voi hyvin, koska se on täysin päinvastainen mitä sille itelleen on opetettu. Mutta siinähän pitää läskinsä, ja aloittaa joka vuosi laihduttamisen uudelleen. Ehkä tuokin kasvaa joskus sen verran että tajuaa kokeilla jotain muutakin kuin VPtä. - soso
jälleen kirjoitti:
kerran tämä sama hemmo, joka pari kertaa viikossa lähettää tänne noita huuhaa juttuja.
Mutta niinhän se, kateellinen PV ei voi ymmärtää miksi vhh:lla ihmiset voi hyvin, koska se on täysin päinvastainen mitä sille itelleen on opetettu. Mutta siinähän pitää läskinsä, ja aloittaa joka vuosi laihduttamisen uudelleen. Ehkä tuokin kasvaa joskus sen verran että tajuaa kokeilla jotain muutakin kuin VPtä.Tuossa artikkelissa esitetään muutamia todellisia riskejä, joita liittyy VHH-dietteihin sekä myös vaihtoehtoisia laihdutuskeinoja.
Jotta saatais aikaan asiallinen keskustelu asiasta pyydän, että laitat muutaman lääketiettellisesti pätevän linkin omien väitteittesi tueksi.
ps Olen itse entinen Zone laihduttaja. Luovuin siitä, nimenomaan terveyssyistä. - •••
soso kirjoitti:
Tuossa artikkelissa esitetään muutamia todellisia riskejä, joita liittyy VHH-dietteihin sekä myös vaihtoehtoisia laihdutuskeinoja.
Jotta saatais aikaan asiallinen keskustelu asiasta pyydän, että laitat muutaman lääketiettellisesti pätevän linkin omien väitteittesi tueksi.
ps Olen itse entinen Zone laihduttaja. Luovuin siitä, nimenomaan terveyssyistä.Mitä terveyshaittoja Zone-dieetti sinulle aiheutti?
- Zone rules
••• kirjoitti:
Mitä terveyshaittoja Zone-dieetti sinulle aiheutti?
Jos lukee ja tutustuu Zone-ruokavalioon niin pian huomaa miten monipuolinen se on.
Hilarius
- soso
Zonessa on liikaa rasvaa ja proteiineja ja etenkin eläinproteiineja. Ne ovat syöpää ja verisuonitauteja aiheuttavia aineita, en halua niitä.
Tutustuttuani laajemminkin ruokavalioihin olen päätynyt low fat vegan dieettiin http://www.pcrm.org/health/veginfo/vsk/vsk.pdf
Toimii ainakin mulle hyvin. Kilot ovat tippuneet entisestään ja olo on kuin olisi nuortunut 10 vuotta.
Kokeilepa muutama viikko. You'll be suppriced !- kokeilla
koska VHH-ruokavalio toimii hyvin. Nälkää ei tarvitse nähdä ja paino putoaa. Olo on loistava ja töissäkin jaksaa paremmin.
- •••
Eli Zone ei siis aiheuttanut sinulle terveyshaittoja, vaan luettuasi vegaanijärjestö PCRM:n nettisivuja säikähdit, että sellaisia voisi tulla.
Luepa sinä tämä artikkeli:
www.cc.jyu.fi/~jjhulmi/artikkelit.htm
High-protein Weight Loss Diets and Purported Adverse Effects: Where Is the Evidence? - varmaankin
että You'll be surprised..
- Kiril
Atkinsin dieetissä, mutta sen sijaan meillä virallisiin ravintosuosituksiin sisältyy todella suuri riski, kuten voimme lukea lehdistä, että sairaudet, kuten diabetes lisääntyy 10% vuosivauhtia kun syömme näitä "kevyttuotteita" ja vältämme eläinrasvoja.
- syömme liikaa
niin, vältämme kaikenlaista rasvaa ja syömme liikaa sokeria, huomaamattamme! Jogurtissakin on ihan älyttömästi sokeria, vaikka se olisi kuinka 0,1 %:sta =terveysjogurttia!!!!
- Kommentoida
Vaikka olenkin edelleen sitä mieltä, että nimimerkki Kiril on provokaatia on pakko kysyä kun asia askarruttaa.
Eli "luemme lehdistä, että sairaudet kuten diabetes lisääntyy 10% vuosivauhtia" Mutta mistä ihmeestä sinä sen päättelet, että nämä sairastuvat ovat "virallisen ravintosuosituksen" mukaisesti syöviä kansalaisia. Tämä on niin uskomatonta ameeban logiikkaa etten tällaista en ole lukenut oikeastaan koskaan elämäni aikana. Näitä ihmisiä jotka raahaavat marketeista perunalastuja, halpaa olutta ja virvoitusjuomia kassi kaupalla et lue sairastuneiden joukkoon. Tai ihmisiä jotka istuvat päivittäin kymmentuhatpäisinä laumoina pikaruokapaikoissa yms. vastaavissa. Entäs ihmiset jotka tupakoivat päivittäin ja vetävät reippaat känntit viikottain? Hekään eivät kuulu sinun mielestä sairastuneisiin? Selvyyden vuoksi nämä kaikki mainitsemani ihmisryhmät EIVÄT kuulu ns. "virallisia ravintosuosituksia" noudattaviin. Et näe mitään syy yhteyttä elintasosairauksian ja näiden ihmisten välillä. Sen sijaan näet yhteyden "virallisesti" syövien ja sairauksien välillä? Samalla kastemadon logiikalla voisit väittää liikennemerkkejä huonoiksi ja epäpäteviksi sillä ihmiset ajavat niistä huolimatta ylinopeutta tai ohittavat kielletyssä paikassa. Olet siis vakavissasi tullut siihen päätelmään, että lähes koko Suomen kansa noudattaa kuuliaisesti KTL:s ohjeita ruokailun suhteen ja siitä huolimatta kansa voi huonosti.
Kirilin asenne kuvaa mielestäni hyvin ihmistä joka ei osaa/uskalla katsoa peiliin ja todeta ettei itsellä ole selkärankaa. Ihmistä joka on syönyt itsensä muodottomaksi ja syyttää siitä kaikkia muita kuin itseään. Jos Atkins/vhh auttaa laihtumaan ja voimaan paremmin kannatan sitä vaihtoehtoa mitä lämpimimmin, mutta tuollaistet uskomattoman typerät yleistykset ja suorastaan naurettavat päätelmät saat jättää pois. Yritä edes olla mies ja kanna vastuu sanomisista ja tekemisistäsi.
No Kirin on markkinointi-alalla ja me kaikki tiedämme kenen asiaa poika täällä ajaa... otetaan se loppupeleissä huomioon.
Kevyempää syksyä t: indeksi 22.3/virallisesti ruokaileva - Kiril
Kommentoida kirjoitti:
Vaikka olenkin edelleen sitä mieltä, että nimimerkki Kiril on provokaatia on pakko kysyä kun asia askarruttaa.
Eli "luemme lehdistä, että sairaudet kuten diabetes lisääntyy 10% vuosivauhtia" Mutta mistä ihmeestä sinä sen päättelet, että nämä sairastuvat ovat "virallisen ravintosuosituksen" mukaisesti syöviä kansalaisia. Tämä on niin uskomatonta ameeban logiikkaa etten tällaista en ole lukenut oikeastaan koskaan elämäni aikana. Näitä ihmisiä jotka raahaavat marketeista perunalastuja, halpaa olutta ja virvoitusjuomia kassi kaupalla et lue sairastuneiden joukkoon. Tai ihmisiä jotka istuvat päivittäin kymmentuhatpäisinä laumoina pikaruokapaikoissa yms. vastaavissa. Entäs ihmiset jotka tupakoivat päivittäin ja vetävät reippaat känntit viikottain? Hekään eivät kuulu sinun mielestä sairastuneisiin? Selvyyden vuoksi nämä kaikki mainitsemani ihmisryhmät EIVÄT kuulu ns. "virallisia ravintosuosituksia" noudattaviin. Et näe mitään syy yhteyttä elintasosairauksian ja näiden ihmisten välillä. Sen sijaan näet yhteyden "virallisesti" syövien ja sairauksien välillä? Samalla kastemadon logiikalla voisit väittää liikennemerkkejä huonoiksi ja epäpäteviksi sillä ihmiset ajavat niistä huolimatta ylinopeutta tai ohittavat kielletyssä paikassa. Olet siis vakavissasi tullut siihen päätelmään, että lähes koko Suomen kansa noudattaa kuuliaisesti KTL:s ohjeita ruokailun suhteen ja siitä huolimatta kansa voi huonosti.
Kirilin asenne kuvaa mielestäni hyvin ihmistä joka ei osaa/uskalla katsoa peiliin ja todeta ettei itsellä ole selkärankaa. Ihmistä joka on syönyt itsensä muodottomaksi ja syyttää siitä kaikkia muita kuin itseään. Jos Atkins/vhh auttaa laihtumaan ja voimaan paremmin kannatan sitä vaihtoehtoa mitä lämpimimmin, mutta tuollaistet uskomattoman typerät yleistykset ja suorastaan naurettavat päätelmät saat jättää pois. Yritä edes olla mies ja kanna vastuu sanomisista ja tekemisistäsi.
No Kirin on markkinointi-alalla ja me kaikki tiedämme kenen asiaa poika täällä ajaa... otetaan se loppupeleissä huomioon.
Kevyempää syksyä t: indeksi 22.3/virallisesti ruokailevaKaikki tilastot näyttää siltä, että kansa vaan sairastuu entistä enemmän, vaikka toisaalta ihmiset syövät entistä "terveemmin". Voin kulutus on romahtanut kolmannekseen ja kevytlevitteiden osuus taas räjähdysmäisesti kasvanut. Siat on jalostettu lähes rasvattomiksi, mutta silti ihmiset vaan lihoo.
Maidosta 30% kulutuksesta on jo rasvatonta ja 60% kevyttä. Eikö Sinunkin mielestä suuntaus entistä rasvattomampaan ruokavalioon pitäisi näkyä tilastoissa vähenevinä sairauslukuina, jos asiat on oikein?
Miten tämä voidaan lukea naurettavaksi päätelmäksi? - Aloittaja
Kiril kirjoitti:
Kaikki tilastot näyttää siltä, että kansa vaan sairastuu entistä enemmän, vaikka toisaalta ihmiset syövät entistä "terveemmin". Voin kulutus on romahtanut kolmannekseen ja kevytlevitteiden osuus taas räjähdysmäisesti kasvanut. Siat on jalostettu lähes rasvattomiksi, mutta silti ihmiset vaan lihoo.
Maidosta 30% kulutuksesta on jo rasvatonta ja 60% kevyttä. Eikö Sinunkin mielestä suuntaus entistä rasvattomampaan ruokavalioon pitäisi näkyä tilastoissa vähenevinä sairauslukuina, jos asiat on oikein?
Miten tämä voidaan lukea naurettavaksi päätelmäksi?ON olemassa toisenlaisiakin esimerkkejä, kuten vaikka nyt okinawalainen ruokavalio. Tutkiskelin sitä tässä taannoin ja okinawalaisten pitkän ja hyvän elämän salaisuus ei suinkaan piile hiilihydraattien vähäisyydessä, vaan vähäisessä kokonaiskalorimäärässä sekä RASVAN vähyydessä ja liikunnassa. Okinawalaiseen ruokavalioon kuuluu runsaasti SOIJAA(!!!), vihanneksia ja kalaa. Alkoholia käytetään erittäin vähän. Myös stressin vähyys on tärkeä tekijä.
Mitä sanot tähän, Kiril? - vitun väärä
Kiril kirjoitti:
Kaikki tilastot näyttää siltä, että kansa vaan sairastuu entistä enemmän, vaikka toisaalta ihmiset syövät entistä "terveemmin". Voin kulutus on romahtanut kolmannekseen ja kevytlevitteiden osuus taas räjähdysmäisesti kasvanut. Siat on jalostettu lähes rasvattomiksi, mutta silti ihmiset vaan lihoo.
Maidosta 30% kulutuksesta on jo rasvatonta ja 60% kevyttä. Eikö Sinunkin mielestä suuntaus entistä rasvattomampaan ruokavalioon pitäisi näkyä tilastoissa vähenevinä sairauslukuina, jos asiat on oikein?
Miten tämä voidaan lukea naurettavaksi päätelmäksi?Rasvan ja sokerin kokonaiskulutus on kasvanut, liikkuminen vähentynyt ja niin edelleen. Turha näitä totuuksia on luetella kerta toisensa jälkeen. Sitäpaitsi voita syötiin 70-80 vuotta sitten paljon vähemmän kuin nykyisin. Eikä sairastettu elintasotauteja.
Possut ovat hoikempia, mutta sehän on terve ilmiö. Eihän niiden kuulu olla läskisiä. Sitäpaitsi etkös ole itse väittänyt, että siat ja lehmät "lihotetaan" hiilihydraateilla? - Kiril
Aloittaja kirjoitti:
ON olemassa toisenlaisiakin esimerkkejä, kuten vaikka nyt okinawalainen ruokavalio. Tutkiskelin sitä tässä taannoin ja okinawalaisten pitkän ja hyvän elämän salaisuus ei suinkaan piile hiilihydraattien vähäisyydessä, vaan vähäisessä kokonaiskalorimäärässä sekä RASVAN vähyydessä ja liikunnassa. Okinawalaiseen ruokavalioon kuuluu runsaasti SOIJAA(!!!), vihanneksia ja kalaa. Alkoholia käytetään erittäin vähän. Myös stressin vähyys on tärkeä tekijä.
Mitä sanot tähän, Kiril?Okinawalaisen ruokavalion käyttäjiä on Suomessa ja yleensä länsimaissa niin vähän, ettei sitä voi ottaa tähän keskusteluun mukaan. Nyt on kysymys koko kansasta ¨ja sen ruokavaliosta yleisellä tasolla peilattuna tilastoihin. Valitettavasti meillä, kuten yleensä länsimaissa syödään väärin ja sairastutaan. Sitten haetaan lääkkeitä ja tulos on tämä mikä on.
- Kiril
vitun väärä kirjoitti:
Rasvan ja sokerin kokonaiskulutus on kasvanut, liikkuminen vähentynyt ja niin edelleen. Turha näitä totuuksia on luetella kerta toisensa jälkeen. Sitäpaitsi voita syötiin 70-80 vuotta sitten paljon vähemmän kuin nykyisin. Eikä sairastettu elintasotauteja.
Possut ovat hoikempia, mutta sehän on terve ilmiö. Eihän niiden kuulu olla läskisiä. Sitäpaitsi etkös ole itse väittänyt, että siat ja lehmät "lihotetaan" hiilihydraateilla?mutta voin osuus on todella vähentynyt ja margariinin ja muiden kevyttuotteiden kulutus on kasvanut. Et sitä voi muuksi muuttaa. Suurin syy kasvuun on meillä se, että suomalaiseen ruokakulttuuriin kuuluu voileivät. Jos jättää voileivät pois, samalla rasvojen kulutus laskee, kun vain paistamiseen tarvitsee rasvaa.
70-80 vuotta sitten voi oli lähes ainoa kaupasta saatava rasva, joten eiköhän nuo nykyiset "kevyttuotteet" ole kasvun ja elintasosairauksien syynä. Silloin myös maito juotiin maitona, eikä teollisesti muokarruna rasvattomana. - Aloittaja
Kiril kirjoitti:
Okinawalaisen ruokavalion käyttäjiä on Suomessa ja yleensä länsimaissa niin vähän, ettei sitä voi ottaa tähän keskusteluun mukaan. Nyt on kysymys koko kansasta ¨ja sen ruokavaliosta yleisellä tasolla peilattuna tilastoihin. Valitettavasti meillä, kuten yleensä länsimaissa syödään väärin ja sairastutaan. Sitten haetaan lääkkeitä ja tulos on tämä mikä on.
siis se, että EHKÄPÄ kyse ei olekaan siitä, että suomalaiset syövät liikaa hiilihydraatteja ja liian vähän eläinrasvoja, vaan kokonaisuudessa. Ja oikeasti, kuten joku tuossa sanoikin, on kokonaiskulutus ainakin sokerin osalta lisääntynyt.
Suomalaiset ehkä syövät väärin, mutta EHKÄPÄ se sinun tapasi ei olekaan ainoa oikea? Jos pelkästään tilastoja katsoisi, niin itse asiassa tuo okinawalainen ruokavalio olisi se kaikista oikein... Mutta toki täytyy ottaa huomioon myös muita seikkoja, kuten geeniperimä ja maantieteellinen sijainti.
Sinä mollaat perinteistä ruokaympyrää ja nykyisiä virallisia ravintosuosituksia, mutta missä sinulla on todisteet, että se EI toimi? - ei ainakaan Suomen kansassa... - noinkaan
Kiril kirjoitti:
mutta voin osuus on todella vähentynyt ja margariinin ja muiden kevyttuotteiden kulutus on kasvanut. Et sitä voi muuksi muuttaa. Suurin syy kasvuun on meillä se, että suomalaiseen ruokakulttuuriin kuuluu voileivät. Jos jättää voileivät pois, samalla rasvojen kulutus laskee, kun vain paistamiseen tarvitsee rasvaa.
70-80 vuotta sitten voi oli lähes ainoa kaupasta saatava rasva, joten eiköhän nuo nykyiset "kevyttuotteet" ole kasvun ja elintasosairauksien syynä. Silloin myös maito juotiin maitona, eikä teollisesti muokarruna rasvattomana.70-80 vuotta sitten maidon ja maitorasvan kulutus oli tosi vähäistä, kun lehmistä ei saatu talviaikaan maitoa ja maitorasvat pyrittiin myymään ulkomaille. Maitorasvan kulutus oli suurimmillaan 20-30 vuotta sitten. Silloin havahduttiin sydän- ja verisuonisairauksien lisääntymiseen. Maitorasvojen vähentäminen on ollut oikea tie, mutta muita virheitä on tehty. Todennäköisesti niihinkin osataan puuttua. Oikea tie ei ole maitorasvojen kulutuksen lisääminen.
- Aloittaja
Kiril kirjoitti:
Okinawalaisen ruokavalion käyttäjiä on Suomessa ja yleensä länsimaissa niin vähän, ettei sitä voi ottaa tähän keskusteluun mukaan. Nyt on kysymys koko kansasta ¨ja sen ruokavaliosta yleisellä tasolla peilattuna tilastoihin. Valitettavasti meillä, kuten yleensä länsimaissa syödään väärin ja sairastutaan. Sitten haetaan lääkkeitä ja tulos on tämä mikä on.
...ottaa mukaan keskusteluun? Voisin sanoa, että vhh:ta noudattavia on Suomessa ja länsimaissa niin vähän, että SITÄ ei voi ottaa mukaan keskusteluun. Vähän logiikkaa sentään, por favor!
- Kiril
Aloittaja kirjoitti:
siis se, että EHKÄPÄ kyse ei olekaan siitä, että suomalaiset syövät liikaa hiilihydraatteja ja liian vähän eläinrasvoja, vaan kokonaisuudessa. Ja oikeasti, kuten joku tuossa sanoikin, on kokonaiskulutus ainakin sokerin osalta lisääntynyt.
Suomalaiset ehkä syövät väärin, mutta EHKÄPÄ se sinun tapasi ei olekaan ainoa oikea? Jos pelkästään tilastoja katsoisi, niin itse asiassa tuo okinawalainen ruokavalio olisi se kaikista oikein... Mutta toki täytyy ottaa huomioon myös muita seikkoja, kuten geeniperimä ja maantieteellinen sijainti.
Sinä mollaat perinteistä ruokaympyrää ja nykyisiä virallisia ravintosuosituksia, mutta missä sinulla on todisteet, että se EI toimi? - ei ainakaan Suomen kansassa...Etkö lue lehtiä ja kuuntele mediaa? Miksi meillä koko ajan sairaudet lisääntyy ja lääkekulut kasvaa? Viralliset ravintosuositukset vain lisäävät sairauksia. Eiköhän siinä ole riittävästi todisteita. Olisi joskus kiva nähdä päinvastaisia uutisia, jos terveyssuositukset on oikeita.
- Kiril
noinkaan kirjoitti:
70-80 vuotta sitten maidon ja maitorasvan kulutus oli tosi vähäistä, kun lehmistä ei saatu talviaikaan maitoa ja maitorasvat pyrittiin myymään ulkomaille. Maitorasvan kulutus oli suurimmillaan 20-30 vuotta sitten. Silloin havahduttiin sydän- ja verisuonisairauksien lisääntymiseen. Maitorasvojen vähentäminen on ollut oikea tie, mutta muita virheitä on tehty. Todennäköisesti niihinkin osataan puuttua. Oikea tie ei ole maitorasvojen kulutuksen lisääminen.
Ei ainakaan maitorasvojen vähentäminen ole se tie. Sen olisi pitänyt jo näkyä, koska maitorasvojen kulutus on vähentynyt. Teollisesti kovetettujen kasvirasvojen kulutuksen lisääntyminen ei ainakaan ole parantanut terveyttä.
- eivät
Kiril kirjoitti:
Etkö lue lehtiä ja kuuntele mediaa? Miksi meillä koko ajan sairaudet lisääntyy ja lääkekulut kasvaa? Viralliset ravintosuositukset vain lisäävät sairauksia. Eiköhän siinä ole riittävästi todisteita. Olisi joskus kiva nähdä päinvastaisia uutisia, jos terveyssuositukset on oikeita.
kehota ketään ahtamaan sisäänsä liikaa sokeria, rasvaa, pullaa jne. Vika ei siis ole suosituksissa, vaan typerissä kansalaisissa, jotka eivät joko ymmärrä lukemaansa, eivät osaa lukea tai eivät välitä.
- Kiril
Aloittaja kirjoitti:
...ottaa mukaan keskusteluun? Voisin sanoa, että vhh:ta noudattavia on Suomessa ja länsimaissa niin vähän, että SITÄ ei voi ottaa mukaan keskusteluun. Vähän logiikkaa sentään, por favor!
nyt oli kysymys kansanterveyteen liittyvistä asioista. Miksi ihmiset sairastuu ja syövät entistä enemmän lääkkeitä?
- Kiril
eivät kirjoitti:
kehota ketään ahtamaan sisäänsä liikaa sokeria, rasvaa, pullaa jne. Vika ei siis ole suosituksissa, vaan typerissä kansalaisissa, jotka eivät joko ymmärrä lukemaansa, eivät osaa lukea tai eivät välitä.
mutta kun tilastot näyttävät kulutuksen ohjautuneen virallisten ravintosuositusten mukaiseen suuntaan, mutta silti ihmiset sairastuu ja Pekka Puska senkuin jatkaa toistamista miten hyvin asiat on nyt.
- Väitteesi
Kiril kirjoitti:
mutta kun tilastot näyttävät kulutuksen ohjautuneen virallisten ravintosuositusten mukaiseen suuntaan, mutta silti ihmiset sairastuu ja Pekka Puska senkuin jatkaa toistamista miten hyvin asiat on nyt.
"mutta kun tilastot näyttävät kulutuksen ohjautuneen virallisten ravintosuositusten mukaiseen suuntaan"
Laita tilaston linkki esiin! Nyt olet poika kusessa... - Kiril
Väitteesi kirjoitti:
"mutta kun tilastot näyttävät kulutuksen ohjautuneen virallisten ravintosuositusten mukaiseen suuntaan"
Laita tilaston linkki esiin! Nyt olet poika kusessa...http://www.finfood.fi/finfood/finnfoo1.nsf/0/c755fdf5d8db1683c225703600366141?OpenDocument Rasvattoman maidon osuus on 30% ja kevyen 60%. Voit myös avata silmäsi ja katsoa kaupassa sinalihaa, miten rasvatonta se nykyään on.
- Aloittaja
Väitteesi kirjoitti:
"mutta kun tilastot näyttävät kulutuksen ohjautuneen virallisten ravintosuositusten mukaiseen suuntaan"
Laita tilaston linkki esiin! Nyt olet poika kusessa...Kiril ei laita linkkejä. Seuraava, mitä hän tekee on JOKO sanoa, että sinä vain et tajua eikä hänen tarvitse alentua vääntämään faktoja rautalangasta TAI vaikenee kokonaan (kuten hänellä on tapana kun on häviöllä).
Minua sapettaa lähinnä tämä ainoan oikean vaihtoehdon mainostaminen. Esim. okinawalaisesta ruokavaliosta on pätevää todistusaineistoa, sitä kansaa on tutkittu vuosikymmeniä ja sitten se nyt ei yhtäkkiä kelpaakaan mihinkään, varsinkaan tähän keskusteluun. Siitä, että meikäläisten nykyisten suositusten mukainen syöminen (ja LIIKKUMINEN) auttaisi vähentämään sairauksia, ON tehty tutkimuksia. Ongelmahan on, että ihmiset eivät noudata suosituksia.
Ei pelkkä vhh ole ratkaisu. Eikä pelkkä ruokavalio ylipäätään. Mutta tätä Kiril ei voi allekirjoittaa ja se ottaa pattiin. Heikkilä, fiksu ja hyvä tyyppi muuten, saa tätä kautta ihan vääränlaista mainosta ja täytyy sanoa, että Kirilin ansiosta minun suhtautumiseni vhh:hon on muuttunut negatiivisempaan suuntaan; jos se tuollaista fanatismia, jääräpäisyyttä ja idiotismia aiheuttaa, ei se voi olla hyväksi yksilölle sen enempää kuin yhteiskunnallekaan. - •••
vitun väärä kirjoitti:
Rasvan ja sokerin kokonaiskulutus on kasvanut, liikkuminen vähentynyt ja niin edelleen. Turha näitä totuuksia on luetella kerta toisensa jälkeen. Sitäpaitsi voita syötiin 70-80 vuotta sitten paljon vähemmän kuin nykyisin. Eikä sairastettu elintasotauteja.
Possut ovat hoikempia, mutta sehän on terve ilmiö. Eihän niiden kuulu olla läskisiä. Sitäpaitsi etkös ole itse väittänyt, että siat ja lehmät "lihotetaan" hiilihydraateilla?"Rasvan laatu on parantunut ja rasvan kokonaissaanti vähentynyt viime vuosikymmenien aikana." ( Suomalaiset ravitsemussuositukset 2005)
Voin kulutus Suomessa:
1985: n. 11 kg/hlö/vuosi
1991: 6,0 kg/hlö/vuosi
2003: 2,9 kg/hlö/vuosi
Ravintorasvojen kokonaiskulutus
1985: n. 22 kg/hlö/vuosi
1991: 18,9 kg/hlö/vuosi
2001: 17,5 kg/hlö/vuosi
Lähteet: Margariinitiedotus: Ravintorasvojen kulutus vuosina 1991-2003, Suomalaiset ravitsemussuositukset 2005
70-80 vuotta sitten (1930-luvun alkupuolella) Suomessa oli pula-aika, joten ei tarvitse kauheasti hämmästellä elintasotautien puuttumista. - •••
noinkaan kirjoitti:
70-80 vuotta sitten maidon ja maitorasvan kulutus oli tosi vähäistä, kun lehmistä ei saatu talviaikaan maitoa ja maitorasvat pyrittiin myymään ulkomaille. Maitorasvan kulutus oli suurimmillaan 20-30 vuotta sitten. Silloin havahduttiin sydän- ja verisuonisairauksien lisääntymiseen. Maitorasvojen vähentäminen on ollut oikea tie, mutta muita virheitä on tehty. Todennäköisesti niihinkin osataan puuttua. Oikea tie ei ole maitorasvojen kulutuksen lisääminen.
"Maitorasvan kulutus oli suurimmillaan 20-30 vuotta sitten. Silloin havahduttiin sydän- ja verisuonisairauksien lisääntymiseen."
20-30 vuotta sitten (1975-1985) sepelvaltimotautikuolleisuus oli jyrkässä laskussa. - tuota
••• kirjoitti:
"Rasvan laatu on parantunut ja rasvan kokonaissaanti vähentynyt viime vuosikymmenien aikana." ( Suomalaiset ravitsemussuositukset 2005)
Voin kulutus Suomessa:
1985: n. 11 kg/hlö/vuosi
1991: 6,0 kg/hlö/vuosi
2003: 2,9 kg/hlö/vuosi
Ravintorasvojen kokonaiskulutus
1985: n. 22 kg/hlö/vuosi
1991: 18,9 kg/hlö/vuosi
2001: 17,5 kg/hlö/vuosi
Lähteet: Margariinitiedotus: Ravintorasvojen kulutus vuosina 1991-2003, Suomalaiset ravitsemussuositukset 2005
70-80 vuotta sitten (1930-luvun alkupuolella) Suomessa oli pula-aika, joten ei tarvitse kauheasti hämmästellä elintasotautien puuttumista.Kiril on vähän innokas, mutta yritetetään ymmärtää, ettemme hukkaisi "punaista lankaa" elikkä omaa terveyttä. Jos joku lukee Atkinsin kirjan löytää sieltä painonhallinnan ja samalla terveellisen ruokailun avaimen. Siellä nimittäin sanotaan että syöminen pitää lopettaa ennenkuin on täysi olo. Silloin ei tule koskaan liian täyteen ja paino ei pääse nousemaan.
- Kiril
Aloittaja kirjoitti:
Kiril ei laita linkkejä. Seuraava, mitä hän tekee on JOKO sanoa, että sinä vain et tajua eikä hänen tarvitse alentua vääntämään faktoja rautalangasta TAI vaikenee kokonaan (kuten hänellä on tapana kun on häviöllä).
Minua sapettaa lähinnä tämä ainoan oikean vaihtoehdon mainostaminen. Esim. okinawalaisesta ruokavaliosta on pätevää todistusaineistoa, sitä kansaa on tutkittu vuosikymmeniä ja sitten se nyt ei yhtäkkiä kelpaakaan mihinkään, varsinkaan tähän keskusteluun. Siitä, että meikäläisten nykyisten suositusten mukainen syöminen (ja LIIKKUMINEN) auttaisi vähentämään sairauksia, ON tehty tutkimuksia. Ongelmahan on, että ihmiset eivät noudata suosituksia.
Ei pelkkä vhh ole ratkaisu. Eikä pelkkä ruokavalio ylipäätään. Mutta tätä Kiril ei voi allekirjoittaa ja se ottaa pattiin. Heikkilä, fiksu ja hyvä tyyppi muuten, saa tätä kautta ihan vääränlaista mainosta ja täytyy sanoa, että Kirilin ansiosta minun suhtautumiseni vhh:hon on muuttunut negatiivisempaan suuntaan; jos se tuollaista fanatismia, jääräpäisyyttä ja idiotismia aiheuttaa, ei se voi olla hyväksi yksilölle sen enempää kuin yhteiskunnallekaan.ollut Okinawalaisen ruokavalion hyvyydestä tai huonoudesta. Se voi olla ihan hyvä, mutta otit sen keskusteluun väärässä asiayhteydessä.
- Aloittaja
Kiril kirjoitti:
ollut Okinawalaisen ruokavalion hyvyydestä tai huonoudesta. Se voi olla ihan hyvä, mutta otit sen keskusteluun väärässä asiayhteydessä.
...asiayhteys?
- Kiril
Aloittaja kirjoitti:
...asiayhteys?
ja kirjoittaa se oikeassa paikassa.
- vitussa
eivät kirjoitti:
kehota ketään ahtamaan sisäänsä liikaa sokeria, rasvaa, pullaa jne. Vika ei siis ole suosituksissa, vaan typerissä kansalaisissa, jotka eivät joko ymmärrä lukemaansa, eivät osaa lukea tai eivät välitä.
tämäkin viesti liittyy vähähiilihydraattiseen ruokavalioon.
Tai puoletkaan tämän ketjun viesteistä.
Ettekö te VITUN PELLET voi mennä jonnekkin muualle jatkamaan tuota virallisterveelistä saivarteluanne, ja jättää tämä palsta niille jotka OVAT KIINNOSTUNEITA vähähiilihydraattisesta rauokavaliosta. - idiootti
Aloittaja kirjoitti:
...ottaa mukaan keskusteluun? Voisin sanoa, että vhh:ta noudattavia on Suomessa ja länsimaissa niin vähän, että SITÄ ei voi ottaa mukaan keskusteluun. Vähän logiikkaa sentään, por favor!
lukea?
Sun mielestä vhh palstalla ei voida puhua vhh:sta. Ja mistäköhän sitten??? Ei ainakaan mistään helvetin okinavasta, se ei ole vhh:ta nähnytkään. - Aloittaja
idiootti kirjoitti:
lukea?
Sun mielestä vhh palstalla ei voida puhua vhh:sta. Ja mistäköhän sitten??? Ei ainakaan mistään helvetin okinavasta, se ei ole vhh:ta nähnytkään.minä en aloittanut tätä. (jos osaat lukea, niin huomaat, että joku muu veti keskustelun toisille raiteille). Ja tämä on edelleenkin keskustelupalsta, ei kasvisruoka -palstaltakaan bannata liharuoan puolelle meneviä keskusteluita. Valita ylläpitoon, jos sinun mielestäsi kommenttini ovat asiattomia, siten saat ehkä nämä kaikki poistettua :-)
- Kiril
••• kirjoitti:
"Rasvan laatu on parantunut ja rasvan kokonaissaanti vähentynyt viime vuosikymmenien aikana." ( Suomalaiset ravitsemussuositukset 2005)
Voin kulutus Suomessa:
1985: n. 11 kg/hlö/vuosi
1991: 6,0 kg/hlö/vuosi
2003: 2,9 kg/hlö/vuosi
Ravintorasvojen kokonaiskulutus
1985: n. 22 kg/hlö/vuosi
1991: 18,9 kg/hlö/vuosi
2001: 17,5 kg/hlö/vuosi
Lähteet: Margariinitiedotus: Ravintorasvojen kulutus vuosina 1991-2003, Suomalaiset ravitsemussuositukset 2005
70-80 vuotta sitten (1930-luvun alkupuolella) Suomessa oli pula-aika, joten ei tarvitse kauheasti hämmästellä elintasotautien puuttumista.ja rasvan saanti on vähentynyt, joten se pitäisi näkyä sairaustilastoissa, mutta ei näy, vaan syitä pitää etsiä muualta.
- mietis vähän
Kiril kirjoitti:
ja rasvan saanti on vähentynyt, joten se pitäisi näkyä sairaustilastoissa, mutta ei näy, vaan syitä pitää etsiä muualta.
että pitäisi alkaa syödä lisää rasvaa. Sen sijaan kuidun saantia tulisi lisätä. Ruisleipä ei lihota.
- Kiril
mietis vähän kirjoitti:
että pitäisi alkaa syödä lisää rasvaa. Sen sijaan kuidun saantia tulisi lisätä. Ruisleipä ei lihota.
terveellisiin eläinrasvoihin nämä kaikki epäterveelliset, teollisesti muokatut kasvisrasvat. Kuituja tottakai lisää, mutta ei niiden "siivellä" saisi syödä liikaa hiilihydraatteja. Ruisleivän ansiot tiedetään, mutta valtaosaan ruisleivästä lisätään nykyään vehnäjauhoja, joten sekin terveystuote on pilattu.
- utelias...
Kiril kirjoitti:
terveellisiin eläinrasvoihin nämä kaikki epäterveelliset, teollisesti muokatut kasvisrasvat. Kuituja tottakai lisää, mutta ei niiden "siivellä" saisi syödä liikaa hiilihydraatteja. Ruisleivän ansiot tiedetään, mutta valtaosaan ruisleivästä lisätään nykyään vehnäjauhoja, joten sekin terveystuote on pilattu.
Mitä tarkoittaa "teollisesti muokatut kasvirasvat"?. Onko teollisesti muokattu eläinrasva aina hyvästä? Entä mikä olisi hyvä teollisesti muokkaamaton kasvirasva?
Muuten kyllä on olemassa ruisleipää ilman vehnää ja hiivaa, helpostikin saatavilla. Ja eikö ruis ole sinun mielestäsi pahasta, sinähän sanot ettei hyviä hiilihydraatteja ole olemassakaan? Onko ruis poikkeus? - sitten
mietis vähän kirjoitti:
että pitäisi alkaa syödä lisää rasvaa. Sen sijaan kuidun saantia tulisi lisätä. Ruisleipä ei lihota.
herraa kiellettiin syömästä leipää samalla tavalla kuin ennen tässä "Olet mitä syöt" ohjelmassa pari viikkoa sitten? Ja kyseessä oli vieläpä ruisleipä.
- Kiril
utelias... kirjoitti:
Mitä tarkoittaa "teollisesti muokatut kasvirasvat"?. Onko teollisesti muokattu eläinrasva aina hyvästä? Entä mikä olisi hyvä teollisesti muokkaamaton kasvirasva?
Muuten kyllä on olemassa ruisleipää ilman vehnää ja hiivaa, helpostikin saatavilla. Ja eikö ruis ole sinun mielestäsi pahasta, sinähän sanot ettei hyviä hiilihydraatteja ole olemassakaan? Onko ruis poikkeus?kasvisrasvoja, joiden koostumusta on muutettu. Kysymyksessä on hydrogenointi, jonka avulla juoksevat öljyt saadaan kiinteään muotoon. Tuote on kuitenkin prosessin jälkeen harmaata, joten se joudutaan värjäämään ja hajustamaan, jotta ihmiset voisivat syödä sitä. Nämä transrasvat ovat todellinen terveysriski. Itse vältän myös kaikkia margariineja ja juoksevassa muodossa olevia paisto- ja leivontarasvoja.
Oliiviöljy on hyvä rasva samoin kuin kookosrasva.
Jos käyttää voita, niin ei sitä ole teollisesti muokatu mitenkään.
Ruis on poikkeus ja se onkin ainoa poikkeus hiilihydraattien suhteen, mutta sitäkin syön harvoin, koska hiilihydraattien kokonaismäärä vaikuttaa edelleen. - Viitsi
sitten kirjoitti:
herraa kiellettiin syömästä leipää samalla tavalla kuin ennen tässä "Olet mitä syöt" ohjelmassa pari viikkoa sitten? Ja kyseessä oli vieläpä ruisleipä.
Hanna Partanen on ihana kaunis Nainen ja ravitsemusalan ammattilainen toisin kuin sinä! Ja tytöt! Ei kateellisia "hanna on läski" kommentteja pliis!
- viitsi
Viitsi kirjoitti:
Hanna Partanen on ihana kaunis Nainen ja ravitsemusalan ammattilainen toisin kuin sinä! Ja tytöt! Ei kateellisia "hanna on läski" kommentteja pliis!
Hän kielsi kaveria syömästä leipää niinkuin ennen, ja syy on se, että sen hemmon pitää laihtua.
HP voi olla mitä on, mutta vhh:sta se ei taida tietää yhtään mitään, niinkuin et sinäkään. - Kaptah
utelias... kirjoitti:
Mitä tarkoittaa "teollisesti muokatut kasvirasvat"?. Onko teollisesti muokattu eläinrasva aina hyvästä? Entä mikä olisi hyvä teollisesti muokkaamaton kasvirasva?
Muuten kyllä on olemassa ruisleipää ilman vehnää ja hiivaa, helpostikin saatavilla. Ja eikö ruis ole sinun mielestäsi pahasta, sinähän sanot ettei hyviä hiilihydraatteja ole olemassakaan? Onko ruis poikkeus?Kiril vastasi jo omalta osaltaan mitä hän tarkoittaa "teollisesti muokatuilla kasvirasvoilla". Kyseessä on siis kasviöljystä vedyttämällä (eli hydrogenoimalla eli kovettamalla) aikaansaatu kovetettu kasvirasva, jossa on mukana aina jonkin verran trans-sidoksellisia rasvamolekyylejä. Vaikka nuo molekyylit kuuluvat samaan transrasvojen perheeseen kuin esimerkiksi maitotuotteiden transrasvat, niin rakenteellisesti ne ovat erilaisia. Tähän päivään mennessä ainoa rasvalaatu, jonka on osoitettu aiheuttavan SV-tauteja (ja syöpää) on nimenomaan kovetettujen kasvirasvojen transrasva. Mitään sellaista ei ole pystytty osoittamaan muista "kovista rasvoista", kuten luonnollisista transrasvoista tai tyydyttyneistä rasvoista.
Fyysisen kovuuden ohella tärkein syy kasvirasvojen kovettamiselle on niiden säilyvyyden lisääminen. Miten muuten tehtäisiin puoli vuotta kaupan hyllyllä säilyviä keksejä?
Kiril jätti vastaamatta muutamaan kysymykseen: "Onko teollisesti muokattu eläinrasva aina hyvästä?" Ei varmaankaan, sillä kovettamalla siihenkin saisi aikaan luonnottomia transrasvoja. Toisaalta eläinrasvaa ei juurikaan koveteta koska kasvirasvat ovat halvempaa raaka-ainetta, ja koska eläinrasvat ovat jo valmiiksi varsin kovia.
Utelias kysyy edelleen: "Entä mikä olisi hyvä teollisesti muokkaamaton kasvirasva?" Kirilin mainitsemat rasvat (kookos ja oliivi) ovat varmasti hyviä, samoin kuin useimmat muut.
Mutta pari pientä huomiota. Ensinnäkin monityydyttymättömien rasvojen suhteen kannattaa olla maltillinen, sillä niiden on rottakokeissa havaittu aiheuttavan mm. syöpää ja infektioherkkyyttä. Suositeltu yläraja taitaa olla 7% kokonaisenergiasta.
Toiseksi, on viitteitä vaikkakaan ei vahvaa evidenssiä siitä, että omega-3/omega-6 -suhteen tulisi olla jossain 1/3:n kieppeillä. Oliiviöljyssä tämä suhde on hieman poskellaan, 1/20, samoin monissa muissa kasvirasvoissa kuten myös nykyisissä viljoilla ruokittujen eläinten rasvoissa siinä olisi parantamisen varaa. Siksi ainakin itse nautin muutaman lusikallisen pellavansiemenrouhetta joka päivä.
Kolmanneksi, vältä hapettunutta rasvaa. Siksi esimerkiksi säilytän oliivi- ja rypsiöljypulloni jääkaapissa. Ja yksi hyvä idea on tietysti osaa rasvansa tuoreissa kasviksissa - itse ostan esimerkiksi avokadoja, koska itse kasvi pilaantuu kauan ennen sen sisältämiä rasvoja. - Kaptah
Kaptah kirjoitti:
Kiril vastasi jo omalta osaltaan mitä hän tarkoittaa "teollisesti muokatuilla kasvirasvoilla". Kyseessä on siis kasviöljystä vedyttämällä (eli hydrogenoimalla eli kovettamalla) aikaansaatu kovetettu kasvirasva, jossa on mukana aina jonkin verran trans-sidoksellisia rasvamolekyylejä. Vaikka nuo molekyylit kuuluvat samaan transrasvojen perheeseen kuin esimerkiksi maitotuotteiden transrasvat, niin rakenteellisesti ne ovat erilaisia. Tähän päivään mennessä ainoa rasvalaatu, jonka on osoitettu aiheuttavan SV-tauteja (ja syöpää) on nimenomaan kovetettujen kasvirasvojen transrasva. Mitään sellaista ei ole pystytty osoittamaan muista "kovista rasvoista", kuten luonnollisista transrasvoista tai tyydyttyneistä rasvoista.
Fyysisen kovuuden ohella tärkein syy kasvirasvojen kovettamiselle on niiden säilyvyyden lisääminen. Miten muuten tehtäisiin puoli vuotta kaupan hyllyllä säilyviä keksejä?
Kiril jätti vastaamatta muutamaan kysymykseen: "Onko teollisesti muokattu eläinrasva aina hyvästä?" Ei varmaankaan, sillä kovettamalla siihenkin saisi aikaan luonnottomia transrasvoja. Toisaalta eläinrasvaa ei juurikaan koveteta koska kasvirasvat ovat halvempaa raaka-ainetta, ja koska eläinrasvat ovat jo valmiiksi varsin kovia.
Utelias kysyy edelleen: "Entä mikä olisi hyvä teollisesti muokkaamaton kasvirasva?" Kirilin mainitsemat rasvat (kookos ja oliivi) ovat varmasti hyviä, samoin kuin useimmat muut.
Mutta pari pientä huomiota. Ensinnäkin monityydyttymättömien rasvojen suhteen kannattaa olla maltillinen, sillä niiden on rottakokeissa havaittu aiheuttavan mm. syöpää ja infektioherkkyyttä. Suositeltu yläraja taitaa olla 7% kokonaisenergiasta.
Toiseksi, on viitteitä vaikkakaan ei vahvaa evidenssiä siitä, että omega-3/omega-6 -suhteen tulisi olla jossain 1/3:n kieppeillä. Oliiviöljyssä tämä suhde on hieman poskellaan, 1/20, samoin monissa muissa kasvirasvoissa kuten myös nykyisissä viljoilla ruokittujen eläinten rasvoissa siinä olisi parantamisen varaa. Siksi ainakin itse nautin muutaman lusikallisen pellavansiemenrouhetta joka päivä.
Kolmanneksi, vältä hapettunutta rasvaa. Siksi esimerkiksi säilytän oliivi- ja rypsiöljypulloni jääkaapissa. Ja yksi hyvä idea on tietysti osaa rasvansa tuoreissa kasviksissa - itse ostan esimerkiksi avokadoja, koska itse kasvi pilaantuu kauan ennen sen sisältämiä rasvoja.Kirjoitin: "eläinrasvaa ei juurikaan koveteta koska kasvirasvat ovat halvempaa raaka-ainetta, ja koska eläinrasvat ovat jo valmiiksi varsin kovia."
Muistin juuri, että tähän on ollut ainakin yksi merkittävä poikkeus: erityisesti Norjassa kovetettiin aikoinaan valaanrasvaa eli traania. - sekoilet
Aloittaja kirjoitti:
siis se, että EHKÄPÄ kyse ei olekaan siitä, että suomalaiset syövät liikaa hiilihydraatteja ja liian vähän eläinrasvoja, vaan kokonaisuudessa. Ja oikeasti, kuten joku tuossa sanoikin, on kokonaiskulutus ainakin sokerin osalta lisääntynyt.
Suomalaiset ehkä syövät väärin, mutta EHKÄPÄ se sinun tapasi ei olekaan ainoa oikea? Jos pelkästään tilastoja katsoisi, niin itse asiassa tuo okinawalainen ruokavalio olisi se kaikista oikein... Mutta toki täytyy ottaa huomioon myös muita seikkoja, kuten geeniperimä ja maantieteellinen sijainti.
Sinä mollaat perinteistä ruokaympyrää ja nykyisiä virallisia ravintosuosituksia, mutta missä sinulla on todisteet, että se EI toimi? - ei ainakaan Suomen kansassa...Olet käsittääkseni sitä mieltä että virallisterveellinen on oikea tapa syödä.
Miksi siis kirjoitat että se EI ole oikea tapa???
lainaus
"Sinä mollaat perinteistä ruokaympyrää ja nykyisiä virallisia ravintosuosituksia, mutta missä sinulla on todisteet, että se EI toimi? - ei ainakaan Suomen kansassa..."
Ketjusta on poistettu 13 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
En voi jutella kanssasi
tietenkään, mutta täällä voin sanoa sinulle, että se sinun hiljaisuutesi ja herkkyytesi eivät ole heikkoutta. Ne ovat ih577360Trump ja Vance murskasivat ja nolasivat Zelenskyn tiedotusvälineiden edessä Valkoisessa talossa.
Jopa oli uskomaton tilaisuus Valkoisessa talossa. Zelensky jäi täydelliseksi lehdellä soittelijaksi suhteessa Trumpiin j7393634Zelenskyi ei suostunut nöyrtymään Trumpin ja Vancen edessä, siksi meni pieleen
Trumppia täytyy imarrella, silloin homma toimii aina. Tähän Zelenskyi ei suostunut.3742019Mikä on kaivattusi ärsyttävin piirre?
Mun kaivattu on erittäin vastahakoinen puhumaan itsestä. Kääntää puheenaiheen aina muuhun kun hänestä tulee puhetta.1651826- 861489
Kokoomus haluaa hoitaa flussat yksityisellä, jotta säästettäisiin rahaa ja aikaa
Mies hakeutui Terveystalo Kamppiin flunssaoireiden takia helmikuisena sunnuntai-iltana. Diagnoosiksi kirjattiin influens841401- 911300
Anteeksi Pekka -vedätys
Apuna Ry:n somessa levinnyt Anteeksi Pakka -kampanja saa aina vaan kummallisempia piirteitä. ”Mä pyydän anteeksi. Mä631267Rakkaus ei iloitse vääryydestä vaan iloitsee yhdessä TOTUUDEN kanssa.
Tajuatteko, että jotkut ihmiset pitävät siitä, kun toiset kaatuvat? He nauttivat siitä, kun toiset mokaavat tai käyttävä2621251- 811164