Säilyke kokonaisista ompuista?

Laiskuri

Omenaohjeia on jos jonkinlaista, mutta sellaista säilykeohjetta en ole löytänyt, johon omenat laitetaan kokonaisina kotineen ja kuorineen. Syönyt kyllä olen sellaista teollista herkkua.

Löytyykö teiltä reseptiä? Yritin etsiä englanninkielisiltä sivuilta, mutta hakusanat tuppasivat olemaan hukassa. :(

4

1542

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kukkokolmonen

      Omenasäilyke

      1 kg omenoita

      Säilöntäliemi:
      2 dl etikkaa
      2 dl vettä
      2,5 dl sokeria
      1 kanelitanko
      10 kpl kokonaista neilikkaa
      1 pala kuivattua inkivääriä
      1 rkl sinapinsiemeniä

      Yhdistä liemen ainekset keskenään. Keitä lientä 5 minuutin ajan. Kuori omenat ja poista niistä siemenkodat. Pane lohkotut omenat liemeen ja keitä juuri ja juuri pehmeiksi. Omenat eivät saa rikkoutua. Kaada säilyke kuumiin tölkkeihin ja sulje tölkit välittömästi.
      Säilytä tölkkejä kylmässä. Omenat ovat valmiita nautittaviksi parin viikon kuluttua. Tarjoa esimerkiksi sianliharuokien kanssa.

      • ähh.....

        Jos kysytään kokonaisia, niin silloin olisi oltava kokonaisia vielä lopussakin.


      • Tylli
        ähh..... kirjoitti:

        Jos kysytään kokonaisia, niin silloin olisi oltava kokonaisia vielä lopussakin.

        No voithan sinä laittaa na helvetin omenat sinne kokonaisinakin jos haluat...ei niitä välttämättä tarvitse kuoria tai ottaa siemenkotaa pois.


      • Torpparin eukko
        Tylli kirjoitti:

        No voithan sinä laittaa na helvetin omenat sinne kokonaisinakin jos haluat...ei niitä välttämättä tarvitse kuoria tai ottaa siemenkotaa pois.

        5 kg happamia omenoita(joista on siemenkota poistettu omenaporalla, joten ihan kokonaisia eivät nämäkään ole) Omenoihin pistellään neulalla reikiä ja ne pannaan suureen astiaan, joka kestää kiehuvan liemen.
        LIEMI: 3 l vettä 1,5 l säilöntäetikkaa 1,5 kg sokeria 200g tuoretta inkivääriä 1 rkl mausteneilikoita 1 rkl maustepippureita 1rkl muskottikukkaa

        Keitä lientä hyvän aikaa, mutta pidä huolta siitä, että liemen määrä pysyy samana, Kaada kiehuva liemi omenoille, sulje astia ja anna sen seistä lämpimässä paikassa yön yli. Seuraavana päivänä voit viedä omenat kellariin. Talvella ne saavat jäätyäkin, niistä tulee vielä maukkaampia.

        a,vot, ohje on venäläinen, siellähän säilötään ihan kaikkea


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Sun ja kaivattusi

      ikäero? Kumpi vanhempi, m vai n?
      Ikävä
      104
      1801
    2. Kesän odotuksia hyrynsalmella

      Kyllä kesällä hyrynsalmellakin on mahdollisuus osallistua kylän menoon monella tavalla . On kaunislehdon talomuseolla
      Hyrynsalmi
      15
      1591
    3. Tämän hetken

      Terveiset kaivatullesi ⬇️
      Ikävä
      144
      1559
    4. Kai sä näät

      Ku sua katson et olen aika rakastunut. Rakkaus ei vain ole aina niin yksinkertaista
      Ikävä
      101
      1485
    5. Katsotko mieluiten

      Kaivatussasi mitä?
      Ikävä
      79
      1407
    6. Mikä on ollut

      Epämiellyttävin hetki sinun ja kaivattusi romanssissa?
      Ikävä
      119
      1249
    7. Anne Kukkohovi ei myykkään pikkuhousujaan

      Kyseessä oli vain markkinointitempaus. Anne höynäytti hienosti kaikkia ja Onlyfans-tilinsä tilaajamäärä lähti jyrkkään n
      Maailman menoa
      276
      1188
    8. Vieläkö sä toivot

      Meidän välille jotain?
      Ikävä
      69
      1061
    9. Voi Rakas siellä

      Olet ollut mun ajatuksissa taas koko päivän. Olet ihmeellinen kertakaikkiaan ja arvostan sinua niin paljon❤️Minulla ei o
      Tunteet
      18
      1034
    10. Pidätkö kaivatustasi

      Minkä vuoksi erityisesti? Mikä hänessä vetoaa?
      Ikävä
      38
      1002
    Aihe