Ikää tullut ja kaikkea hauskaa on tullut kokeiltua.
Kieltämättä mahtuu siihen elämään myös paljon "epämiellytättäviä kokeiluja"
Mutta tämä kotiviinin valmistus , se tuntuu erittäin mukavalta hommelilta.
Tein ensimäisen erän tässä syksyllä kun, pakasteesta löytyi sellaisia vähän jo ylimenneitä
marjoja ja naapurilta sain ison nyssäkän punaisia viinimarjoja .Pistin sitten kaikki peliin ja tein viiniä . siitähän tuli tosi hyvää ja pistin uuden satsin käymään . tänään sitten pistettiin pulloon ja vähän maisteltiinkin , hyvältä maistuu. Jouluna sitten vasta maistetaan kunnolla näitä viinejä ,
Yhden satsin pistän vielä käymään
minäkin
4
256
Vastaukset
- hyvä, hyvä
Onnittelen. Siihen tahtoo jäädä kiinni, kun tulee onnistumisia. On tehtävä vähän erilaisista marjoista, vähän erilaisin koostumuksin jne. Sinulla on hyvä asenne juomiseen nähden, ei heti läträämään, vaan annetaan viinin vielä kypsyä pullossa ja nautitaan myöhemmin. Yleensä viinin maku paranee muutaman kuukauden, jopa vuoden jälkeen.
- hätä
Menin sitten "viinikellariin " ihailemaan hienoja viinipullojani ,katselin ja pyörittelin, nostin lampunvaloon ja mitä näinkään ? Pullossa oli jotakin "möhnää"sellasta vähän niinkun limasen näköstä sameeta!!!
Aukasin sitten pullon ,vaikka vasta Jouluna piti . Ei viini kyllä pahalle maistunut ,päinvastoin hyvältä maistui ja lasissakaan en ylimääräistä nähnyt .
Mitä nyt teen? onko siinä ehkä joku pöpö joka pilaa viinin kokonaan vai kuuluko asiaan?- Hyvä, hyvä
No, siellä on sitä sakkaa. Lapoitko viinin useampaan kertaan? Viini ei ole pilalla, mutta valoa vasten näet sakkojen leijuvan ja kokemuksesta voin sanoa, että määrä lisääntyy iän myötä. Olen suodattanut sakkaiset viinit kahvisuodatinpaperin lävitse ennen tarjoilua.
Jos uusi satsisi ei ole vielä pullotettu, neuvoisin harrastamaan useampaa lappoamista ja erottamaan aivan viimeisen kerran loput viinit sakoista varman päälle. Sakkaisen näköisen viinin lopun voi laittaa pytystä varovasti kaataen omaan pulloonsa (pohjasakat vek) ja seisottaa siinä vielä 4-5 päivää ja kaataa varoen toiseen pulloon, heittäen "sakkaviiruisen" osan pois. (Jos haluaa joka tipan käyttää hyödykseen.) - hätä
Hyvä, hyvä kirjoitti:
No, siellä on sitä sakkaa. Lapoitko viinin useampaan kertaan? Viini ei ole pilalla, mutta valoa vasten näet sakkojen leijuvan ja kokemuksesta voin sanoa, että määrä lisääntyy iän myötä. Olen suodattanut sakkaiset viinit kahvisuodatinpaperin lävitse ennen tarjoilua.
Jos uusi satsisi ei ole vielä pullotettu, neuvoisin harrastamaan useampaa lappoamista ja erottamaan aivan viimeisen kerran loput viinit sakoista varman päälle. Sakkaisen näköisen viinin lopun voi laittaa pytystä varovasti kaataen omaan pulloonsa (pohjasakat vek) ja seisottaa siinä vielä 4-5 päivää ja kaataa varoen toiseen pulloon, heittäen "sakkaviiruisen" osan pois. (Jos haluaa joka tipan käyttää hyödykseen.)Kiitos vaan vinkistä. Lapposin viinin kolmeen tai neljään kertaan . pohjalla ei enää näkynyt sakkoja , mutta kai se niin hienojakoista on siinä vaiheessa ettei näy. Ei ole vielä seuraava satsi pulloissa . Kyllä nyt sitten lappoan ettei ainakaan siitä ole kiinni.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 682620
- 622582
- 681762
- 241587
- 201510
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä91450- 151362
- 381223
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko81177- 251096