Heips kaikki! Kävin eilen päiväristeilyllä Tallinnassa ja ostin vanhasta kaupungista eräästä pikku kojusta paahdettuja manteleita. Ai että oli hyvää ja lämmitti kivasti =)
Anyway näitä herkkuja voisi varmaan tehdä kotonakin? Kellään kokemuksia? Paahdanko vain pussillisen manteleita fariinisokerissa vai siirapissa, vai miten näitä herkkuja tehdään?
Kiitos jo etukäteen ja ihanaa loppusyksyä kaikille herkkusuille!
Paahdetut mantelit
10
8962
Vastaukset
- vanilia
Itsekin olen noita manteleita maistanut tallinassa ja hyviä olivat ja maistuivat vähän "piparimaisille" joten paahda mantilat kattilassa jossa on kaneli,vähän siirappi ja reilusti fariini sokeria,sitten voit laittaa halutessasi ripauksen neilikkaa ja inkivääriä. Ja jos jääkaapissa sattuu olemaan laita loraus (vain sen verran että noh öö noin ruokalusikalline heh)kermaa joukkoon. itse aijon näitä herkkuja joulun aikaan sitten kokeilla :D
- V.a.n.i.l.i.a
en sitten oo ite kokeillu ohjetta, soveltelin vaan ite xD ;) ja sori noista kirjotus virheistä( näköjään kaikista puuttuu se a-pääte ja muutenki on kirjotus virheitä xD) no sen se kiire aiheuttaa ;)
- maustepippuria
jauhettuna voi kanssa kokeilla. Maistoin keskiaikamarkkinoilla sellaisia ja ai että olivat hyviä.
- ???
maustepippuria kirjoitti:
jauhettuna voi kanssa kokeilla. Maistoin keskiaikamarkkinoilla sellaisia ja ai että olivat hyviä.
käykö piparkakkumauste manteleiden maustamiseen?
ja miten ne siis paahdetaan? - ???
??? kirjoitti:
käykö piparkakkumauste manteleiden maustamiseen?
ja miten ne siis paahdetaan?tuolla makeiset-osastolla myös on keskusteltu näistä samoista.
http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000005&conference=4500000000000745&posting=22000000009337118 - V.a.n.i.l.i.a
??? kirjoitti:
tuolla makeiset-osastolla myös on keskusteltu näistä samoista.
http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000005&conference=4500000000000745&posting=22000000009337118Laitat kaikki mausteet panulle tai paksupohjaiseen kattilaan ja sitten vaan ootat kunnes se on sellaste lämmintä niin laita sit mantelit sinne ja annat niiden olla siellä jonkin aikaa...
TERVEISIN: Todellakin hiukan epämääräinen ja tokkurainen vanilia :P - tietty
V.a.n.i.l.i.a kirjoitti:
Laitat kaikki mausteet panulle tai paksupohjaiseen kattilaan ja sitten vaan ootat kunnes se on sellaste lämmintä niin laita sit mantelit sinne ja annat niiden olla siellä jonkin aikaa...
TERVEISIN: Todellakin hiukan epämääräinen ja tokkurainen vanilia :Pkanssa. Anna sokerin sulla ja ruskistua, mutta varo polttamasta. Itse laittaisin kyllä kans hiukan rasvaa, mut ei varmaankaan ole mitenkään välttämätön.
- V.a.n.i.l.i.a
tietty kirjoitti:
kanssa. Anna sokerin sulla ja ruskistua, mutta varo polttamasta. Itse laittaisin kyllä kans hiukan rasvaa, mut ei varmaankaan ole mitenkään välttämätön.
Eli kerrataan:
*ensi sokeri ruskistetaan
*Mantelit paahdetaan sokerissa
*mausteet lisätään (inkivääri,neilikka,fariinisokeri,(siirappi)(kerma))
*Ja sitten vaan pieniin vuokiin tai tarjoulu astiaan :P
Ja hyyvää pikku-joulu aikaa kaikille!
TERVEISIN: vanilia - mantelisilmät
maustepippuria kirjoitti:
jauhettuna voi kanssa kokeilla. Maistoin keskiaikamarkkinoilla sellaisia ja ai että olivat hyviä.
joo, niin maistoin minäkin, en kyl tiiä kummat oli ihanampii, se myyjä vai ne mantelit...
- SuomiRuotsi
Olin vkoloppuna Ruotsissa pari yötä. Siellä maistoin ekan kerran paahdettuja manteleita katukauppuaalta joka teki niitä siinä. kysyin miten näitä tedään ja hän selitti, että siirappia ja vettä paljon wok pannulle ja annetaan kuumentua. Sitten laitetaan fariinisokeria ja kanelia pohjalle "kököksi". Sitten kaadetaan mantelit kasaan ja sekoitetaan. Otetaan mantelit pois ja herkutellaan;)
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 682600
- 622552
- 681752
- 241577
- 201500
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä91430- 151352
- 381213
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko81157- 251076