Olen tehnyt pari kertaa vuokaleipää, mutta molemmilla kerroilla leipä on uunista otettaessa painunut jonkin verran keskeltä kasaan. Taikina on kohonnut hyvin, ja mielestäni leipä on kuitenkin kypsää. Leipään laitan hieman ruisjauhoja ja kaurahiutaleita vehnäjauhojen lisäksi. Osaisko joku kertoa, mistä moinen ilmiö johtuu?
Miksi vuokaleipä lässähtää?
5
2946
Vastaukset
- Ehkäpä..
Mulla on käynyt myös samoin pari kertaa. Viime kerralla annoin leivän jäähtyä vuuassa hetken aikaa ja sitten vasta nostin pois ja leikkasin. Aikasemmilla kerroilla oon ottanu suoraan pois vuuasta heti uunista oton jälkeen. En tosin tiedä vaikuttiko tämä sitten asiaan, ja miten olet itse tehnyt.. syy voi tosin olla joku toinenkin..
- KYselijä
Ehkäpä vika on just siinä. Oon itekin kumonnut leivän heti uunista ottamisen jälkeen. Täytyy antaa ensi kerralla sen jäähtyä.
- Anonyymi
Tein 3 kertaa leipiä, eka kerta ok, toisella kertaa laski keskimmäinen, viimeisellä kerralla notkahti kaikki. Tein kaikki samalla ohjeella, annoin jäähtyä vuoassa ne laski jo jäähtyessä. Lämpötila ja uuni samat. Ennen onnistuneet hyvin.
- Anonyymi
Jäähdytä leipä väärinpäin eli työnnät pohjasta läpi grillitikut ja tikkujen varaan roikkumaan pohja ylöspäin. Painovoima pitää huolen, että leipä lässähtää ylöspäin. Näin Italiassa jäähdytetään kuohkeat joulupullat, Panettonet.
- Anonyymi
On ilmeisesti leipää kohotettu liian kauan ja sitten se lässähtää uunista otettaessa tai jopa uunissa jo.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 692733
- 632674
- 681792
- 241627
- 201550
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä91490- 151392
- 481247
- 381233
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko81207