raejuuston maustaminen

Ellu

onkos teillä mitään ideoita mitenkä raejuustoa voisi jotenkin maustaa, että se ei olisi niin mautonta? Onhan niitä jo valmiiksikin maustettuja, mutta ne on vähä turhan kalliita.

15

8379

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • esim

      ananasmurska purkki sekaan, hyvää tulee. Tai soseuttaa marjoja/ banaania sekaan. Suolaseen versioon vaikka soijakastiketta tai tabaskoa (en ole kokeillut mutta..)

    • minä pidän

      Jos et halua syödä raejuustoa pelkästään niin helposti makua saa lisäämällä hienoksi silputtua säilyke suolakurkkua/maustekurkkua vähän joukkoon. Antaa makua ja ei tuo paljoa kaloreita lisää.

      Suolakurkun lisäksi laitan joskus tavallista kurkkua, omenaa ja punasipulia. Tietysti aika pieneksi silputtuna.

      Vielä yksi hyvä vaihtoehto on käyttää kaupan punajuuri säilykkeitä.

      En siis käytä mausteita juurikaan vaan lisään jotain muuta raaka-ainetta joukkoon. Ainoastaan mustapippuria rapsaisen joskus joukkoon. Suolan makua (ja muutakin makua) toki tulee noista säilykkeistä riittävästi, vaikka ei montaa viipaletta laittaisikaan.

    • murmeli

      Itse pilkon joskus raejuuston sekaan omenan, sellaiseksi suht pieneksi. Keltainen sopii mielestäni paremmin raejuustoon kuin punainen omppu =)

    • erilaisia

      maustesekoituksia voi rohkeasti koittaa!
      Oma suosikkini on Ryytihyppysen Salsa-mausteseos!

    • Tepuli

      Ykkösherkkuni:
      raejuustoa ja ananasmurskaa!
      Kyllä on namia :-)

      Muita:
      -raejuusto porkkanaraaste rusinat
      -raejuustoa lantturaaste
      -raejuusto yrtit

      mistä itse pidät,sekoita vaan rohkeesti joukoon!

    • Manne

      Minä laitan sellasen 2,5-3,5 desiä valion sokeritonta mehukeittoa. Paras yhdistelmä on mielestäni raejuusto karviasboysenkeitto (saa ravintokuituakin), järjettömän hyvää :kuola:

    • Adiiiia

      Mä laitan raejuuston sekaan curryä, paprikamaustetta ja chiliä. Kyllä on hyvää :)

    • kokkailukokeiluja

      Hyvä jälkiruoka: raejuusto ja säilykepersikka (omassa mehussa). Persikka on pehmeämmän makuinen kuin ananas ja sopii loistavasti yhteen myös pehmeän makuisen raejuuston kanssa. Tuoretta persikkaakin voi tietty käyttää, mutta niiden kypsyys, maku ja laatu on aina mitä sattuu, joten sen vuoksi itse käytän säilykepersikkaa omassa mehussaan. Tässä jälkiruuassa käytän hieman rasvaisempaa (2 %) raejuustoa, koska se on pehmeämmän makuinen kuin rasvattomat versiot.

      Ruokaisemman ja hieman kevyemmän lisukkeen saadakseni sekoitan joskus keskenään valmispunajuurisalaatti- ja rasvattoman raejuustopurkin, sekaan voi pilkkoa myös omenaa ja selleriä. Vihersalaattia ja pilkottua broileria/lihapullia/tonnikalaa (mistä kukin pitää) hieman lisäksi, niin ihan ruokaisa salaattilounas on tarjolla.
      Voi myös tehdä terveellisen raaste-proteiinilautasen: itse käytän esim. raastettua porkkanaa, keitettyjä kananmunia, raastejuustoa ( joskus punajuurisalaattia), salaattisiemeniä, omenaa, selleriä tms. ja kastikkeeksi hieman oliiviöljyä, jos haluaa. Lisäksi hyvää leipää, niin nam! Maittavaa, hyvää ja suht'terveellistä. Jokainen voi tehdä sellaisen salaatti/raaastecocktailin kuin mistä itse pitää :)

    • pourkrkellekr

      raejuusto on sairaan hyvää, ei se tarvii mitää maustamista

    • parivinkkiä

      Raejuusto ja granaattiomenan siemenet on tosi hyvä yhdistelmä.
      Raejuustolla tuunattu riisipuuro 50-50 molempia, päälle kanelia ja sokeria. Nam.

    • orrrregano

      Laita tuoreita yrttejä pilkottuna, vähän peppaa, suolaa, valkoista balsamicoa ja hyvää oliiviöljyä sekään niin johan alkaa maistumaan - ei sen aina tarvitse olla makeaa.

      Toinen vaihtoehto on etikkaisia messiin hienoksi pilkottuna tai kapriksia ja auringonkuivattua domskua - chili ja savustettu paprikajauhe käy myös toki vähän peppaa ja suolaa öljyn kera.

      Oikeastaan vain taivas on rajana - sinä päätät ja kokeilet.

      • aniksetpois

        Tuli mieleen, että tilli on skandien makuun joko tuoreena tai kuivattuna, mutta fenkolia en suosittele, sillä itse en pidä sen mausta.

        Pilko vaikka anjovista hienoksi sen sekaan ja vähän sitruunan mehua tuomaan raikkautta ja tietysti oliota, peppaa ja suolaa.


      • zerosalt
        aniksetpois kirjoitti:

        Tuli mieleen, että tilli on skandien makuun joko tuoreena tai kuivattuna, mutta fenkolia en suosittele, sillä itse en pidä sen mausta.

        Pilko vaikka anjovista hienoksi sen sekaan ja vähän sitruunan mehua tuomaan raikkautta ja tietysti oliota, peppaa ja suolaa.

        No suolan voit jättää pois, sillä anjoviksissa on sitä ihan riittämiin.


    • italianstailii

      Miniluumutomaattia, mustapippuria ja tuoretta basilikaa, pikku loraus oliiviöljyä.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi et irrota otettasi

      Suhteeni?
      Ikävä
      73
      2825
    2. Koko ajan olet

      Senkin suhteen kiusannut. Halut on ihan mielettömät olleet jo pitkään
      Ikävä
      64
      2713
    3. Muutama syy

      Sille miksi IRL kohtaaminen on hänelle vaikeaa
      Ikävä
      68
      1802
    4. Onko kaivatullasi

      Hyvä vai huono huumorintaju?
      Ikävä
      24
      1637
    5. Tykkään susta

      Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä
      Ikävä
      16
      1590
    6. Estitkö sä minut

      Oikeasti. Haluatko, että jätän sun ajattelemisen? :3
      Ikävä
      20
      1570
    7. Onko kaikki hyvin, iso huoli sinusta

      Miten jakselet? Onko sattunut jotain ikävää. Naiselta
      Ikävä
      15
      1412
    8. Tiedätkö tykkääkö

      Kaivatustasi siinä mielessä joku muukin kuin sinä itse
      Ikävä
      48
      1277
    9. Millainen meno

      Viikonloppuna? Mulla hirvee vitutus päällänsä. Onko muilla sama tunne??
      Ikävä
      38
      1243
    10. Onko meillä

      Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko
      Ikävä
      9
      1229
    Aihe