Terve!
Tonnikalasta kysyisin (pieni kiista menossa puolison kanssa):
Onko merkitystä, syönkö tonnikalaa hiutaleina vai paloina, vedessä siis? Onko niiden laadussa paljonkin eroa? Tuoteselostetta ei tarvitse kertoa, sen olen tutkinut... Proteiinia on tuossa murskatussa versiossa aavistuksen vähemmän, mutta onko sen protskun laadussa sitten vajavaisuutta?
Kommentteja tähän kiistanpoikaseemme, kiitos.
Ja sellainen vielä... puoliso väitti myös, että tonnikalaa ei olisi hyvä purkkia enempää päivässä. Kuulemma siinäkin, kuten Itämeren kaloissakin, olisi aika hyvin noita metallijäämiä. Saisinko tähänkin näkemyksiä? Kiitos vastauksista.
Tonnikalan koostumuksesta?
8
4592
Vastaukset
- eioleei
ei varmaankaan laadussa ole. samaa kalaa eri muodossa. eihän keitetyn ja raaan kanamunan proteiinilaadussa mitään eroa ole. mutta tonnikala paloina on kyllä paljon paremman makuista ku se jauhettu.. en ole kattonut mut onkohan molemmissa purkeissa yhtä paljon itse sitä kalaa?
olen myös kuullut että ei sais syödä mielettömiä määriä sitä tonnikalaa justiinsa niitten metallien taki mutta kyllä siihen aikas äkkiä kyllästyy jos pari purkkia päivässä pari kuukautta syö.- Timba79
tunasta!
- dsxcv
..että murskassa on myös tonnikalan ne osat (pää, pyrstö, yms) jotka ei paloihin kelpaa, pitääkö paikkansa?
- Nimetön
dsxcv kirjoitti:
..että murskassa on myös tonnikalan ne osat (pää, pyrstö, yms) jotka ei paloihin kelpaa, pitääkö paikkansa?
jo vain tonnikalaa purkissa.
Valmistusporsessi tapahtuu alusta loppuun kalastustroolarissa, kun laiva on samassa siella on valmiita puritettuja kaloja, ja sitten tonnikalasta jaljella olevat fileet erikseen.
Voiko tasta paatella jotain ? = syotte purkista, syotte paskaa !!
Itse en tuota purkkikamaa syo, tonnikala pihvi ja file onkin sitten eriasia. - jakewild
Useimmiten mitä ennemmän jotain ruokaa jalostetaan tai valmistetaan niin sitä enemmän se menettää ravinteita. Esim paistettu kananmuna ei ole yhtä ravinteikas kuin raakana syöty. Keitettynä siin säiylyy hyvin se rakenne.
Ei toi siis päde aina mut joissain ruuissa se rakenne menee ihan blööööö, jos valmistaa ihan älyttömästi.
- paska on paskaa
Tuo hiutaleen ja palan ero on ihan valmistajasta kiinni. Jos ostat halpaa, saat halpaa! Erehdyin ostamaan pirkan tonnikalapaloja vedessä, vai oliko rainbow en muista. Joka tapauksessa oli viimeinen kerta kun sen virheen teen, aukasin purkin ja kun tuli huonoja viboja palojen ulkonäöstä, ajattelin huvinvuoksi selvittää mitä sieltä sisältä löytyy, pistin hileiksi leikkuulaudalle ja kas kummaa jokaisen ison palan sisältä löytyi mustaa möhnää PALJON. Meinas oksennus lentää jo pelkästä hajusta. Hyytynyttä verta ja jotain sisäelintä/kidusta pakattu joka ikisen isomman palan sisään aika runsaasti. Normaalisti ostan John Westin sipuli-etikka mömmössä olevaa hiutale tonnikalaa, se rokkaa, ei ikinä mitään epämääräisiä yllätyksiä, toisin kuin halpamerkeillä vähintään joka toisessa purkissa!
Ja noista metallijäämistä yms.
Voi ihan vapaasti selvittää mistä kyseinen tonnikala on pyydetty, ja googlettaa sen alueen tonnikalakannan mercury levelit sun muut. On niitä sen verran ettei tonnikalasta ihan pää-proteiinilähdettä kannata ottaa. - hyvää on
Onneks en oo syönny vankilassa paljoo tota tonnikalaa:::::DDDD
- wakena
Tonnikala on kyllä aika kallista ruokaa kun kilohintaa ziikaa...pieni purkki jopa pari euroa.
Rainbow´n ja John Westin välillä en ole eroja pahemmin havainnut. Öljyssä oleva on tosi maukasta,
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 742932
- 652783
- 681822
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä171669- 241657
- 201600
- 221533
- 481297
- 381263
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91259