Silakan savustus(laatikossa)

Nimetön

Onnistuukos se silakan savustus (tai jopa muikun)tuollaisessa kohtuullisen kokoisessa savustuslaatikossa? Mitäs vinkkejä siihen löytyisi, pitääkö esim. kääntää välillä? Ja entäpä lämpötilat ja ajat? (lämpömittari laatikossa on, ja kellokin ranteessa killuu) Entäpäs sitten se suolaus, ennen vai jälkeen? Tekis mieli kokeilla, kun aina jostain kaupasta ostettua tulee karmea pettymys!!

5

5892

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vain kokeilemaan

      Lämpötilan kanssa kannattaa olla tarkkana, jos on liian kuuma silakan nahka repeää/halkeaa. kokeilemalla
      löydät omalle pöntölle sopivan lämpötilan. ajan kanssa samaten, ei tartte olla kauan n.15min.
      suolauksen olen tehnyt aina niin että pöntöstä otetut silakat laitetaan heti lämpimänä suolaveteen muutamaksi minuutiksi. perso täytyy olla jos ei maistu, kokeilemaan vaan.

      • Nimetön

        Pitänee tosiaan kokeilla, sen takia kyselin, kun muistan, että aikoinaan kotona isommassa vartavasten silakansavustukseen tehdyssä pöntössä kalat roikkuivat leuasta ja tämähän ei laatikossa onnistu. Savustuksen jälkeen kalat ladottiin limittäin, ja karkeaa suolaa väliin, mutta sinun tapasi lienee nopeampi. Mikähän muuten on liuoksen vahvuus? eikö ole vaara,että kalasta tulee tämän jälkeen "vetelä"?


      • 5-10% liuosta
        Nimetön kirjoitti:

        Pitänee tosiaan kokeilla, sen takia kyselin, kun muistan, että aikoinaan kotona isommassa vartavasten silakansavustukseen tehdyssä pöntössä kalat roikkuivat leuasta ja tämähän ei laatikossa onnistu. Savustuksen jälkeen kalat ladottiin limittäin, ja karkeaa suolaa väliin, mutta sinun tapasi lienee nopeampi. Mikähän muuten on liuoksen vahvuus? eikö ole vaara,että kalasta tulee tämän jälkeen "vetelä"?

        olen käyttänyt. ei tule kaloista veteliä kun ne on kuitenkin kokonaisia, eikä perattuja. hyvin pysyy kasassa ja suola imeytyy tasaisesti. sanomalehden päälle vähäksi aikaa kuivumaan ja eikun ääntäkohti. oikeastihan silakat kuuluis tosiaan savustaa roikkumalla, mutta kyllä noinkin tulee tosihyvää.


    • Muuten, muistaako kukaan millainen oli vanhanaikainen tynnyristä tehty savustuspönttö? Siis ei mitään lastuja, vaan tuoreita oksia pesäpuolelle ja märkä juuttisäkki päälle.

      Miten korkeella sen ritilän suunnilleen pitäisi olla lieskoista?

      • silakkapönttö

        Jos haluat oikean saaristolaismallin ,on muuten ollut hyvä kotonani pihalla.Annan kyllä mitat ja tekniikan miten toimii parhaiten !!!
        T.Petri
        hirvas777@suomi24.fi


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi et irrota otettasi

      Suhteeni?
      Ikävä
      74
      3022
    2. Koko ajan olet

      Senkin suhteen kiusannut. Halut on ihan mielettömät olleet jo pitkään
      Ikävä
      71
      2901
    3. Muutama syy

      Sille miksi IRL kohtaaminen on hänelle vaikeaa
      Ikävä
      68
      1842
    4. Tykkään susta

      Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä
      Ikävä
      17
      1709
    5. Onko kaivatullasi

      Hyvä vai huono huumorintaju?
      Ikävä
      24
      1667
    6. Onko kaikki hyvin, iso huoli sinusta

      Miten jakselet? Onko sattunut jotain ikävää. Naiselta
      Ikävä
      26
      1642
    7. Estitkö sä minut

      Oikeasti. Haluatko, että jätän sun ajattelemisen? :3
      Ikävä
      20
      1620
    8. Tiedätkö tykkääkö

      Kaivatustasi siinä mielessä joku muukin kuin sinä itse
      Ikävä
      48
      1307
    9. Millainen meno

      Viikonloppuna? Mulla hirvee vitutus päällänsä. Onko muilla sama tunne??
      Ikävä
      38
      1283
    10. Onko meillä

      Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko
      Ikävä
      9
      1279
    Aihe