join viime kesänä ystäväni italiasta tuomaa punaviiniä, harvoin olen parempaa maistanut. en muista viinin nimeä mutta se piti juoda kylmänä noin 10 asteisena ja maistui hieman hiilihapposelle/kuohuvalle.
tietääkö kukaan, onko alkosta saatavilla vastaavanlaisia punaviinejä?
kylmänä juotava punaviini?
8
3024
Vastaukset
- Ei kiitos
Italialainen Lambrusco tai tarkemmin Alkon valikoimaa ajatellen Labrusco Grasparossa di Castelvetro Amabile Cinghio del Fojonco (helppo muistaa!) on ainakin hiilihappoisen pirskahtelevaa. Hiilihappoisuuden ohella se on myös varsin makeaa, sokeria 45 grammaa litrassa. Alkon nro 453777, hinta syksyn 2005 hinnastossa 6,71 €.
Ei ole makeutensa vuoksi lainkaan minun suuhuni sopivaa, mutta makujahan on monenlaisia!
Hannibal-nimisessä punaviinissä (kotimaa: ”Euroopan unioni”) sokeria on peräti 50 g/l ja hintaakin on vain reilut 5 euroa. Minusta makeutensa johdosta kuvottavaa, mutta jotkut kuulemma tykkäävät kovastikin. - oliskoos
tai jokin tosi tumma rose? :-)
- kyse...
yleensäkin jostakin "novello"-viinistä?
Merlot is the grape most used by producers of Vino Novello in Italy, followed by Sangiovese and Cabernet. Any bottle should be served at 10°
http://www.evanti.fi/index.php?pid=viewetikettikertoo&artid=7
http://www.villalante.org/vly/gal2b.htm
-----
Näkyisi A:ssa mm:
Pasqua Bardolino Classico
Mutta en todellakaan vanno... - Selailija
Alkon nettisivujen tuotehaulla ”Lambrusco” löytyy yksi punainen:
http://www.alko.fi/www/wwwBachus.nsf/viewAll/453777?opendocument
Hiilihappoista tavaraa vaikuttaa olevan.
Vastaavasti hakusanalla ”Bardolino” löytyy kaksi punaista:
http://www.alko.fi/www/wwwBachus.nsf/viewAll/006881?opendocument
http://www.alko.fi/www/wwwBachus.nsf/viewAll/468277?opendocument
Tuossa ei ole mainintoja hiilihappoisuudesta eikä pirskahtelevuudesta, mutta itselläni on mielikuva, kuin olisin joskus juonut kevyesti hiilihappoiselta vaikuttavaa Bardolinoa. - Selailija
Selailija kirjoitti:
Alkon nettisivujen tuotehaulla ”Lambrusco” löytyy yksi punainen:
http://www.alko.fi/www/wwwBachus.nsf/viewAll/453777?opendocument
Hiilihappoista tavaraa vaikuttaa olevan.
Vastaavasti hakusanalla ”Bardolino” löytyy kaksi punaista:
http://www.alko.fi/www/wwwBachus.nsf/viewAll/006881?opendocument
http://www.alko.fi/www/wwwBachus.nsf/viewAll/468277?opendocument
Tuossa ei ole mainintoja hiilihappoisuudesta eikä pirskahtelevuudesta, mutta itselläni on mielikuva, kuin olisin joskus juonut kevyesti hiilihappoiselta vaikuttavaa Bardolinoa.Tuossa mainittiin novello-viinit. Ranskaksi vastaava termi lienee nouveau. Kyse on rypäleiden korjuuvuoden lopulla aivan tuoreina myyntiin tulevista viineistä. Alkossakin marraskuussa suht' lyhyeksi aikaa kausimyyntiin tulevat Beaujolais Nouveau -viinit (Ranskan Bourgognen/Burgundin alueelta) on tapana juoda reilusti viilennettyinä. Hiilihappoisuutta en ole niissä kuitenkaan pahemmin tavannut.
- Olli
Selailija kirjoitti:
Tuossa mainittiin novello-viinit. Ranskaksi vastaava termi lienee nouveau. Kyse on rypäleiden korjuuvuoden lopulla aivan tuoreina myyntiin tulevista viineistä. Alkossakin marraskuussa suht' lyhyeksi aikaa kausimyyntiin tulevat Beaujolais Nouveau -viinit (Ranskan Bourgognen/Burgundin alueelta) on tapana juoda reilusti viilennettyinä. Hiilihappoisuutta en ole niissä kuitenkaan pahemmin tavannut.
En usko kysessä olevan perushapan Bardolino, jota en ole maistanut poreilevana tai pirskahtelevana. Italialaiset tekevät samaa kuin Espanjalaiset, sotkevat halpaan viiniin kivennäisvettä tai jopa sokeripitoista limua, ja tämä on joidenkin mielestä niin hyvää. Tosin Espanjalaiset sotkevat viiniinsä myös tuoremehua, josta kylläkin saa aika oivaa janojuomaa, sangriaa.
- punaviinitkin
juodaan kylminä.Huoneenlämpöisenä juominen on niiltä ajoilta kun jääkaappia ei tunnettu.Toisten sanelemien tapojen orjat noudattavat tapaa vieläkin.
- Kiajohanna
Punaviinin tarjoilulämpötila on usein liian lämmin. Yksi sääntö on, että lämpötilan tulisi olla hieman huoneenlämpöä viileämpää, mutta ei koskaan lämpöisempää. Noin 18 astetta on suht hyvä suositus. Viini lämpenee nopeasti, ja jos otetaan huomioon myös vuodenaika (esim. helteinen kesäpäivä) ollaan jo aika lähellä.
Lämpötila riippuu myös mm. viinistä (kevyt - täyteläinen, epätasapainoinen - tasapainoinen), sen kanssa tarjottavasta ruuasta.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 742922
- 642773
- 681812
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä171659- 241647
- 201590
- 191508
- 481287
- 381263
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91249