Hyvä viini Pasta alla Carbonaralle

Sanna

Ajattelin yllättää mieheni ensi viikolla alla Carbonara pastalla, johon tulee savupalvikinkkua, sinihomejuustoa ja kermaa.
Nyt olisi sopiva viini hakusessa..Mieluiten valkoviini ja se ei saisi olla kauhean kallis..
Onko teillä ehdotuksia?

7

2909

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ehdottaja

      Hae Alkosta ilmainen hinnasto. Siinä on jokaisen viinin kohdalle merkitty ruokasynboleja kuvaamaan sitä, mille ruuille ao. viini parhaiten sopii. Pastan symbolin löytää usein – yllätys, yllätys – italialaisten (erityisesti eteläisempien maakuntien) viinien kohdalta.

      Mutta nimenomaan PUNAISTEN. Valkoviinien kohdalle läntättyä pastan symbolia saa turhaan etsiä.

      Näin minunkin makuni ilman muuta sanoisi.

      Mutta jos oma maku suosii valkoista niin kukapa kieltää sitä omaa makua tottelemasta! Viinimaissa ei ole niinkään harvinaista, että seudun omaa viiniä juodaan minkä ruuan kanssa tahansa, sattuupa se "oma viini" sitten olemaan punaista tai valkoista.

      • jamppa

        Hassua, vastasin jo kerran, mutta se katosi johonkin kyberavaruuteen... :(

        No tuo resepti ei kyllä ole carbonaraa nähnytkään ;) mutta jos pastaa on tarjolla, niin italialainen viini on luonnollinen valinta.

        Jotkut sanovat että pastan kanssa käy vain punaviini. Se on väärin - viinin on oltava kastikkeeseen sopiva. Ei lohipastan ja bolognesen kanssa sovi juoda samaa viiniä. Valkoviini on mielestäni parempi valinta kuin punaviini tähän ruokaan.

        Sinihomejuuston kanssa sopivat vähän makeahkot viiinit, joten mikään rutikuiva viini ei olisi onnistunut valinta. Puolikuiva italialainen ei-liian-kallis siis... Pino Bianco Botter maksaa 5,50 euroa, ja siinä on jopa pastan symboli Alkon luettelossa.


    • jamppa

      No tuo resepti ei kyllä ole carbonaraa nähnytkään ;) mutta jos pastaa tarjoat, niin italialainen viini on luonnollinen valinta.

      Jotkut sanovat että pastan kanssa käy vain punaviini. Se on väärin - viinin on oltava kastikkeeseen sopiva. Ei lohipastan ja bolognesen kanssa sovi juoda samaa viiniä. Luultavasti valkoviini onkin parempi valinta kuin punaviini tähän ruokaan.

      Sinihomejuuston kanssa sopivat vähän makeahkot viiinit, joten mikään rutikuiva viini ei olisi onnistunut valinta. Puolikuiva italialainen ei-liian-kallis siis... Pino Bianco Botter maksaa 5,50 euroa, ja siinä on jopa pastan symboli Alkon luettelossa.

      • Sanna

      • Goya
        Sanna kirjoitti:

        http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptit/pasta-alla-carbonara.aspx

        Enhän mä voi tietää, että toi ei oikeesti ole alla carbonara :)
        Kiitoksia ehdotuksesta!!

        Niin, ei kannattaisi luottaa, että Pirkka osaa neuvoa oikein italialaisissa ruoissa...
        Pahin virhe reseptissä on, että siinä käytetään sinihomejuustoa. Mutta aidossa carbonarassa ei myöskään käytetä kermaa, vaan ainoastaan tilkkaan pastan keitinvettä sekoitettuja munankeltuaisia ja parmesan-raastetta. Ja sen kanssa kyllä punaviini sopii paremmin, mutta jos ei yksinkertaisesti pidä punkusta, niin silloin toki juotakoon jotain muuta, mistä pitää.
        Ja toki tuon Pirkankin reseptin mukaan tehty ruoka voi maistua hyvälle, mutta se ei ole carbonaraa, vaan jotain muuta - ehkä pirkkanaaraa...


      • Goya
        Goya kirjoitti:

        Niin, ei kannattaisi luottaa, että Pirkka osaa neuvoa oikein italialaisissa ruoissa...
        Pahin virhe reseptissä on, että siinä käytetään sinihomejuustoa. Mutta aidossa carbonarassa ei myöskään käytetä kermaa, vaan ainoastaan tilkkaan pastan keitinvettä sekoitettuja munankeltuaisia ja parmesan-raastetta. Ja sen kanssa kyllä punaviini sopii paremmin, mutta jos ei yksinkertaisesti pidä punkusta, niin silloin toki juotakoon jotain muuta, mistä pitää.
        Ja toki tuon Pirkankin reseptin mukaan tehty ruoka voi maistua hyvälle, mutta se ei ole carbonaraa, vaan jotain muuta - ehkä pirkkanaaraa...

        Ohhoh! Nyt katsoin Pirkan reseptiä vielä tarkemminkin, ja olipas pielessä! Ehdottaa palvikinkkua, kun pitäisi olla mieluiten pancettaa tai vähintäänkin pekonia, kun pancettaa (eräänlainen italialainen pekoni) on hyvin vaikea löytää Suomessa. Eikä mitään parmesan-juustoa Pirkan reseptissä! Puhutaan vain epämääräisesti "juustoraasteesta", eli mistäkö tahansa? Eikä kannata käyttää munien valkuaisia, vaan pelkät keltuaiset. Pari keltsua vain lisää, jos määrä muuten jää liian pieneksi.


    • burana

      Sinihomejuustoa... juuei.

      Ja punkkua saa olla. Ostat vaikka Italialaista Chianti-Viiniä.

      Ciao Bella...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi et irrota otettasi

      Suhteeni?
      Ikävä
      74
      2952
    2. Koko ajan olet

      Senkin suhteen kiusannut. Halut on ihan mielettömät olleet jo pitkään
      Ikävä
      68
      2827
    3. Muutama syy

      Sille miksi IRL kohtaaminen on hänelle vaikeaa
      Ikävä
      68
      1822
    4. Tykkään susta

      Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä
      Ikävä
      17
      1679
    5. Onko kaivatullasi

      Hyvä vai huono huumorintaju?
      Ikävä
      24
      1657
    6. Estitkö sä minut

      Oikeasti. Haluatko, että jätän sun ajattelemisen? :3
      Ikävä
      20
      1600
    7. Onko kaikki hyvin, iso huoli sinusta

      Miten jakselet? Onko sattunut jotain ikävää. Naiselta
      Ikävä
      25
      1582
    8. Tiedätkö tykkääkö

      Kaivatustasi siinä mielessä joku muukin kuin sinä itse
      Ikävä
      48
      1297
    9. Millainen meno

      Viikonloppuna? Mulla hirvee vitutus päällänsä. Onko muilla sama tunne??
      Ikävä
      38
      1273
    10. Onko meillä

      Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko
      Ikävä
      9
      1259
    Aihe