Curry mauste purkissa outo teksti

KotiIsä55

Miksi ihmeessä pakkauksessa lukee "Ensure fully cooked before serving"...

Tarkoittaako toi sitä että siinä on pöpöjä vai sitä että valmistaja ei halua vastata siitä jos siinä on pöpöjä. Nyt painoarvo siis kuitenkin jos sanalla. Teksti kuitenkin mielestäni viittaa siihen, että tuote pitäisi tappaa ennen käyttöä. ;) Ainesluettelossa ei kuitenkaan mielestäni ole kanaa tms jonka vuoksi tuo teksti siinä olisi. Yleensä mausteet ovat itsessään antibakteerisia, siksi tuo tekstivähän ihmetyttää.

11

2685

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tässäjotain

      Suomennettuna: Ole varma että se tuote on täysin keitetty/ valmistettu ennen tarjoilua...

      • KotiIsä55

        Juu, tuon tiesin mitä se tarkoittaa. Mutta ihmettelinkin että miksi.

        Mutta tuossa tulikin toisessa viestissä jo muutama syy.


    • Asafoetida

      Curryjauheet on 'suunniteltu' kypsennettäviksi ja niiden maku on 'väärä' jos niin ei tehdä. Sitten on myös pari (harvinaista) maustetta joita ei missään tapauksessa pidä syödä kypsentämättä: asafoetida ja malakanpähkinä (candle nut).

      Intialaisessa ja aasialaisessa keittiössä on hyvin harvinaista, että ruokaa maustetaan pöydässä, vaan mausteet pannaan ruokaan valmistusvaiheessa.

      • KotiIsä55

        Kysessä on Rajah, Mild Curry Paste. Saatavissa esim S-ketjun myymälöistä.

        Mielenkiitoista on muuten ettei tuota mainintaa kypsentämisestä ole lainkaan suomenkielisessä tekstissä.

        Ainekset: vesi, kolianteri, kasviöljy, rypsiöljy, puuvillansiemenöljy, suola, juustokumina, chili, punainen linssijauho, valkosipuli, inkivääri, kurkuma, happamuudensäätöaine, anis, sarviapilansiemen, neilikka, kaneli, laakenrinlehti.

        Mielestäni siis itse aineissa ei ole mitään syytyä kypsentämiseen. Ellei tuo maku ole juuri se jekku.

        Näin mikroaikana on vaan tottunut siihen, että ruoka lämmitetään ja sitten maustetaan juuri ennen syömistä. Noin olen ainakin kaikkia Uncle Bens mömmöjä käyttänyt.

        - Kiitokset tiedoista.

        Tämä oli todella kallista makumönjää, mutta toivotaan että on sen arvoista.

        Kenelläkään tietoa siitä kärsiikö tuo mönjä kauheasti siitä jos sen laittaa pakastesafkan kanssa mikroon lämpiämään, silloin tuollaiset öljypohjaiset valmisteet voivat tosin saavuttaa todella korkean lämpötilan johtuen siitä että muut aineet ovat vielä jäässä. Tuokin voi siis olla huono ratkaisu.


      • Asafoetida
        KotiIsä55 kirjoitti:

        Kysessä on Rajah, Mild Curry Paste. Saatavissa esim S-ketjun myymälöistä.

        Mielenkiitoista on muuten ettei tuota mainintaa kypsentämisestä ole lainkaan suomenkielisessä tekstissä.

        Ainekset: vesi, kolianteri, kasviöljy, rypsiöljy, puuvillansiemenöljy, suola, juustokumina, chili, punainen linssijauho, valkosipuli, inkivääri, kurkuma, happamuudensäätöaine, anis, sarviapilansiemen, neilikka, kaneli, laakenrinlehti.

        Mielestäni siis itse aineissa ei ole mitään syytyä kypsentämiseen. Ellei tuo maku ole juuri se jekku.

        Näin mikroaikana on vaan tottunut siihen, että ruoka lämmitetään ja sitten maustetaan juuri ennen syömistä. Noin olen ainakin kaikkia Uncle Bens mömmöjä käyttänyt.

        - Kiitokset tiedoista.

        Tämä oli todella kallista makumönjää, mutta toivotaan että on sen arvoista.

        Kenelläkään tietoa siitä kärsiikö tuo mönjä kauheasti siitä jos sen laittaa pakastesafkan kanssa mikroon lämpiämään, silloin tuollaiset öljypohjaiset valmisteet voivat tosin saavuttaa todella korkean lämpötilan johtuen siitä että muut aineet ovat vielä jäässä. Tuokin voi siis olla huono ratkaisu.

        Teen aina itse 'curry pasten'... Kyllähän tuossa on ihan oikeitakin aineita (outo yhdistelmä ja laakerinlehti on 'väärä' aine), mutta veden ja (halvan) öljyn ostaminen purkissa ei oikein kannata.

        Kokeilematta en voi sanoa varmuudella, mutta ehkä tuon voisi 'pelastaa' kuumentamalla sen kasarissa ennen käyttöä. Prosessi on silloin 'väärä' eivätkä maut luultavasti irtoa ja toimi niinkuin pitäisi, mutta kenties.

        Curry paste tehdään oikeaoppisesti nimittäin niin, että lehti- ja (kokonaiset) siemenmausteet (ml. mahdolliset linssit) temperoidaan kuumassa öljyssä (tai gheessä), sitten lisätään (tuoreet) chili ja inkivääri ja tämän jälkeen juttu soseutetaan. Valmis 'paste' lisätään ruskistus/freesausöljyyn joko ennen tai jälkeen pääraaka-aineita.

        Curryjauhetta käytettäessä se myös usein temperoidaan öljyssä - paitsi että jotkut laadut/tyypit, voidaan/pitää todellakin laittaa kattilaan/wokkiin esim. ruskistetun/freesatun raaka-aineen sekaan. (Mutta silloin ei olekaan kyse 'paste'-tyyppisestä.)

        Colman's curryjauhe sen sijaan pitää laittaa roskikseen ennen käyttöä...

        Mikrosta en osaa sanoa mitään, koska sitä käytän vain lämmittämiseen ja satunnaiseen 'höyryttämiseen'. Mikäs pannussa on vikana?


      • KotiIsä55
        Asafoetida kirjoitti:

        Teen aina itse 'curry pasten'... Kyllähän tuossa on ihan oikeitakin aineita (outo yhdistelmä ja laakerinlehti on 'väärä' aine), mutta veden ja (halvan) öljyn ostaminen purkissa ei oikein kannata.

        Kokeilematta en voi sanoa varmuudella, mutta ehkä tuon voisi 'pelastaa' kuumentamalla sen kasarissa ennen käyttöä. Prosessi on silloin 'väärä' eivätkä maut luultavasti irtoa ja toimi niinkuin pitäisi, mutta kenties.

        Curry paste tehdään oikeaoppisesti nimittäin niin, että lehti- ja (kokonaiset) siemenmausteet (ml. mahdolliset linssit) temperoidaan kuumassa öljyssä (tai gheessä), sitten lisätään (tuoreet) chili ja inkivääri ja tämän jälkeen juttu soseutetaan. Valmis 'paste' lisätään ruskistus/freesausöljyyn joko ennen tai jälkeen pääraaka-aineita.

        Curryjauhetta käytettäessä se myös usein temperoidaan öljyssä - paitsi että jotkut laadut/tyypit, voidaan/pitää todellakin laittaa kattilaan/wokkiin esim. ruskistetun/freesatun raaka-aineen sekaan. (Mutta silloin ei olekaan kyse 'paste'-tyyppisestä.)

        Colman's curryjauhe sen sijaan pitää laittaa roskikseen ennen käyttöä...

        Mikrosta en osaa sanoa mitään, koska sitä käytän vain lämmittämiseen ja satunnaiseen 'höyryttämiseen'. Mikäs pannussa on vikana?

        Mä en tee mitään itse. ;) Lähinnä siis maustan valmisruokia, kun ne on muuten niin syvältä.

        Eikä se ole rahastakaan kiinni. Toi on tosin maukasta ja riittoisaa, että taitaapi olla hintalaatusuhteeltaan parempaa kuin Uncle Ben's mömmöt.


      • Satunnainen keittelijä
        KotiIsä55 kirjoitti:

        Mä en tee mitään itse. ;) Lähinnä siis maustan valmisruokia, kun ne on muuten niin syvältä.

        Eikä se ole rahastakaan kiinni. Toi on tosin maukasta ja riittoisaa, että taitaapi olla hintalaatusuhteeltaan parempaa kuin Uncle Ben's mömmöt.

        Maukasta? No, sama se minulle mitä syöt...

        Ei kiinni rahasta, mutta hinta/laatusuhde kiinnostaa? Ehe ehe! Jos ei ole kiinni rahasta, vain laatu kiinnostaa. Vai meinasitko että ostat joskus muutakin kuin erikoistarjouksia ja Pirkkaa?


      • Asafoetida
        KotiIsä55 kirjoitti:

        Mä en tee mitään itse. ;) Lähinnä siis maustan valmisruokia, kun ne on muuten niin syvältä.

        Eikä se ole rahastakaan kiinni. Toi on tosin maukasta ja riittoisaa, että taitaapi olla hintalaatusuhteeltaan parempaa kuin Uncle Ben's mömmöt.

        Roskaruoka (yliprosessoitu rasva-tärkkelyssotku) ei taida maustamalla muuttua kuin erimakuiseksi roskaruoaksi - ja sinun tapauksessasi lisäät roskaruokaan roskamaustetta eli lisää rasvaa ja (monessa tapauksessa) tärkkelystä.

        Kaikella ystävyydellä: nämä (pahanmakuiset) curry- yms kastikkeet on tarkoitettu riisin, kanan, kalan tms. maustamiseen, ei maksalaatikon...


      • KotiIsä55
        Asafoetida kirjoitti:

        Roskaruoka (yliprosessoitu rasva-tärkkelyssotku) ei taida maustamalla muuttua kuin erimakuiseksi roskaruoaksi - ja sinun tapauksessasi lisäät roskaruokaan roskamaustetta eli lisää rasvaa ja (monessa tapauksessa) tärkkelystä.

        Kaikella ystävyydellä: nämä (pahanmakuiset) curry- yms kastikkeet on tarkoitettu riisin, kanan, kalan tms. maustamiseen, ei maksalaatikon...

        Niin se taitaa vaan olla. Lähinnä olen maustanut niillä siis tuota sotkau jossa on makaronia ja jauhelihaa. Valmispakasteena Findukselta.

        On kyllä tullut huomattua että paistijauhelihan jos viitsii pistää tulemaan, niin on se maku ihan jotain toista luokkaa. Tiedä mistä jätteestä toi Finduksenkin sotku on tehty.

        Ehkä pitää sitten pitäyty sillä linjalla mitä tulee syötyä jos ei ole kiire. Milloin nyt nykyihmisellä ei olisi kiire? Eli siis sisäfilettä parilalla grillattuna ja salaattia. Perunan jätän yleensä pois. Onko tuossa sitten jotain pahaa? Juomana maitoa. Ehkä vähän tummaa tuoretta leipää ja vaikka oltermanni juustoa.

        Tosin kerranhan sitä täällä vaan eletään. ;)

        Mitä tulee muuten maksalaatikkoon, tykkään siitä, eikä se mielestäni kaipaa minkäänlaista maustamista ellei ole liian kuivaa.


      • currymies
        KotiIsä55 kirjoitti:

        Niin se taitaa vaan olla. Lähinnä olen maustanut niillä siis tuota sotkau jossa on makaronia ja jauhelihaa. Valmispakasteena Findukselta.

        On kyllä tullut huomattua että paistijauhelihan jos viitsii pistää tulemaan, niin on se maku ihan jotain toista luokkaa. Tiedä mistä jätteestä toi Finduksenkin sotku on tehty.

        Ehkä pitää sitten pitäyty sillä linjalla mitä tulee syötyä jos ei ole kiire. Milloin nyt nykyihmisellä ei olisi kiire? Eli siis sisäfilettä parilalla grillattuna ja salaattia. Perunan jätän yleensä pois. Onko tuossa sitten jotain pahaa? Juomana maitoa. Ehkä vähän tummaa tuoretta leipää ja vaikka oltermanni juustoa.

        Tosin kerranhan sitä täällä vaan eletään. ;)

        Mitä tulee muuten maksalaatikkoon, tykkään siitä, eikä se mielestäni kaipaa minkäänlaista maustamista ellei ole liian kuivaa.

        Ennen tuota "Ensure fully cooked before serving"...
        lausetta puhutaan kanan lisäämisestä curryyn ja tuo kyseinen lause viittaa kanan kypsymiseen, eikä rajah currytahnan kypsentämiseen...

        ja kanahan kannattaa kypsentää kunnolla


      • currymies
        currymies kirjoitti:

        Ennen tuota "Ensure fully cooked before serving"...
        lausetta puhutaan kanan lisäämisestä curryyn ja tuo kyseinen lause viittaa kanan kypsymiseen, eikä rajah currytahnan kypsentämiseen...

        ja kanahan kannattaa kypsentää kunnolla

        tässä vielä aivan ihq resepti:

        paista maustamattomat kanasuikaleet, lisää rajah mild curry pastea pari kolme neljä reilua teelusikallista maun mukaan ja paista vielä hetki niin että maku paistuu kiinni kanapaloihin. sitten lisätään purkki kookosmaitoa.

        tarjoile basmatiriisin kanssa.

        mmmmmmmmmm


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Sun ja kaivattusi

      ikäero? Kumpi vanhempi, m vai n?
      Ikävä
      88
      1567
    2. Kesän odotuksia hyrynsalmella

      Kyllä kesällä hyrynsalmellakin on mahdollisuus osallistua kylän menoon monella tavalla . On kaunislehdon talomuseolla
      Hyrynsalmi
      12
      1450
    3. Kai sä näät

      Ku sua katson et olen aika rakastunut. Rakkaus ei vain ole aina niin yksinkertaista
      Ikävä
      98
      1390
    4. Katsotko mieluiten

      Kaivatussasi mitä?
      Ikävä
      69
      1250
    5. Tämän hetken

      Terveiset kaivatullesi ⬇️
      Ikävä
      99
      1164
    6. Mikä on ollut

      Epämiellyttävin hetki sinun ja kaivattusi romanssissa?
      Ikävä
      116
      1150
    7. Anne Kukkohovi ei myykkään pikkuhousujaan

      Kyseessä oli vain markkinointitempaus. Anne höynäytti hienosti kaikkia ja Onlyfans-tilinsä tilaajamäärä lähti jyrkkään n
      Maailman menoa
      257
      972
    8. Vieläkö sä toivot

      Meidän välille jotain?
      Ikävä
      69
      961
    9. Voi Rakas siellä

      Olet ollut mun ajatuksissa taas koko päivän. Olet ihmeellinen kertakaikkiaan ja arvostan sinua niin paljon❤️Minulla ei o
      Tunteet
      18
      925
    10. Pidätkö kaivatustasi

      Minkä vuoksi erityisesti? Mikä hänessä vetoaa?
      Ikävä
      37
      897
    Aihe