Kovetettu kasvirasva

Tietoa vailla

Olen huomannut, että lähes kaikissa valmisruuissa käytetään kovetettua kasvirasvaa. Sitä on ainakin kaikissa pussiruuissa ja liemikuutioissa.

Nykyään ei kuulemma tarvitse ilmoittaa lainkaan rasvan koostumusta, onko se esim. osittain kovetettua ja onko se kemikaalein liuotettua vai kylmäpuristettua.

Onko kellään tietoa mitä tämä kovettaminen tarkalleen tarkoittaa? Mitä rasvalle tällöin tehdään? Onko tämän kovetetun rasvan ja sairauksian välillä yhteyttä. Aiheuttaako aivoissa muutoksia vai yleensäkin verisuonissa. Mihin kaikkeen vaikuttaa?

Jopa tuli paljon kysymyksiä. En ole mistään löytänyt tätä tietoa siksi viestittelin tänne.

Kiitos jos joku jaksaa vastata!

6

8310

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Luomuilija

      "Onko kellään tietoa mitä tämä kovettaminen tarkalleen tarkoittaa? Mitä rasvalle tällöin tehdään? Onko tämän kovetetun rasvan ja sairauksian välillä yhteyttä. Aiheuttaako aivoissa muutoksia vai yleensäkin verisuonissa. Mihin kaikkeen vaikuttaa? "

      Kovetettu kasvirasva on yhteyksissä lähes kaikkiin länsimaissa tavattaviin elintasosairauksiin ja kaikki ongelmat mistä on syytetty tyydyttyneitä rasvoja koskee nimenomaisesti kovetettua kasvirasvaa.

      Kovetettu kasvirasva on teollisesti prosessoitua rasvaa jolloin siihen on sitoutettu lisää vetyä.

    • brian

      2 uotta stten radioohjelmassa ,,,,
      suomalainen /eläkeellä oleva/kemisti sanoi
      että;;;;;;;;on erittäin vaarallinen kovetettu
      rasvan syönti,,,,koska kukaan ei tiedä minkäänlasta svutuotte tulee tästä
      kemialisesta reaktiosta,,,,,

    • Seis69

      Trans-rasvahappoja on kasviöljyissä, jotka ovat kokonaan tai osittain hydrogenoituja. Hydrogenoinnilla tarkoitetaan teollista prosessia, jonka avulla nestemäiset keittoöljyt muutetaan puolikoviksi. Prosessi muuttaa rasvojen rakennetta ja luonnetta siten, että ne soveltuvat paremmin elintarvikkeiden suurtuotantoon.
      HALVEMPIA!
      Trans-rasvoja on monissa prosessoiduissa elintarvikkeissa, kuten kevytlevitteissä ja leivonnaisissa, joten niiden välttäminen kokonaan on käytännössä mahdotonta. Kasveista peräisin olevat trans-rasvahapot kovettavat verisuonia aivan kuin tyydytetyt maaeläinrasvat. Transrasvojen välttäminen on mahdotonta siitäkin syystä, ettei niitä ilmoiteta tuotteiden myyntipäällyksissä SUOMESSA, ESIM USASSA NE ON PAKKO ILMOITTAA, täällä riittää sana kasvirasva!!

      Useissa ulkomaalaisissa tutkimuksissa on osoitettu, että transrasvahapoilla on yhteyksiä moniin terveyttä vaarantaviin tekijöihin kuten sydän ja verisuonitaudit, diabetes, lapsettomuus, äidin maidon laadun heikkeneminen,testosteronen määrän vähentyminen miehillä, epänormaali sperma, sekä puolustusjärjestelmän heikkeneminen ylipäätänsä. Tässä vain esimerkki muutamasta yhteydestä.
      Usassa suositellaan, että jopa 1% osittain kovettuja rasvoja paivassa on äärimmäisen haitallista etenkin lapsen kehittyvälle elimistölle. Usassa puhutaan näistä rasvoista jatkuvasti joten sieltä saa paljon tietoa. Itse luen tarkkaan mikä sisältää, Suomessa se on huomattavasti vaikeampaa.
      JOS HOMEKAAN EI KOSKE OSITTAIN KOVETETTUJA RASVOJA SISÄLTÄVÄÄN RUOKAAN (SÄILYVYYSAIKA IKUISUUS), NIIN MIKSI IHMINEN SITÄ HALUAISI SYÖDÄ! EI IHME, ETTEI RUUMIIT ENÄÄ MÄTÄNE

      • jomaki

        "Trans-rasvoja on monissa prosessoiduissa elintarvikkeissa, kuten kevytlevitteissä ja leivonnaisissa, joten niiden välttäminen kokonaan on käytännössä mahdotonta. Kasveista peräisin olevat trans-rasvahapot kovettavat verisuonia aivan kuin tyydytetyt maaeläinrasvat. Transrasvojen välttäminen on mahdotonta siitäkin syystä, ettei niitä ilmoiteta tuotteiden myyntipäällyksissä SUOMESSA, ESIM USASSA NE ON PAKKO ILMOITTAA, täällä riittää sana kasvirasva!!"

        Itse asiassa transrasvoja on kyllä mahdollista välttää, kun välttää nimenomaan prosessoituja elintarvikkeita joissa ainesosaluettelossa on kasvirasva. Nykyään kuitenkin useimmat syövät prosessoituja elintarvikkeita ja siten saavat yleensä myös teollisia transrasvoja. Huolestuttavinta on mielestäni transrasvojen käyttö kouluruoassa.


    • keiju30%

      Wikipedian mukaan transrasvat yhdistetään myös syöpään ja ovat haitallisempia verisuonille kuin tavallinen kova rasva, koska ne paitsi korottaa huonoa kolesterolia, myös laskee hyvää. Luonnollinen transrasva (jota syntyy lehmän pötsissä ja siirtyy maitoon, voihin jne) sen sijaan laskisi huonoa kolesterolia.

    • joojoo

      On se ny helvetti kun ei enää mitään uskalla syödä, kaikesta saa sairauksia ja kaikessa on jotain epäterveellistä mitä tulee välttää, USKALLA ENÄÄ KOULUSSAKAAN SYODÄ!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mies vinkkinä sulle

      Jos pyytäisit kahville tai ihan mihin vaan, niin lähtisin varmasti välittämättä muista
      Ikävä
      85
      7445
    2. Oletko katkera kun

      Et saanut kaivattuasi
      Ikävä
      96
      5384
    3. Mitä haluat sanoa tällä hetkellä

      Hänelle 🫶 ⬇️
      Ikävä
      257
      4585
    4. Haluun sua niin paljon

      ❤️🥰🥹 Miehelle
      Ikävä
      44
      4485
    5. Vietetään yö yhdessä

      Rakastellaan koko yö
      Ikävä
      62
      3247
    6. Mitä palveluita mies..

      Haluaisit tilata minulta? -N
      Ikävä
      49
      2675
    7. Olet oikeasti ollut

      Niin tärkeä mulle ja kaikki meidän väliltä on pilattu ei yksistään sinun toiminnalla vaan minun myös.
      Ikävä
      22
      2348
    8. Kuuluu raksutus tänne asti kun mietit

      Pelkäätkö että särjen sydämesi vai mikä on? En mä niin tekisi mies koskaan 😘
      Ikävä
      29
      2322
    9. Oletko tyytyväinen viime tapaamiseemme?

      Vai toivoitko sen menevän toisella tavalla? Miten?
      Ikävä
      49
      2303
    10. Nyt se sit loppuu

      Et ei enää nähdä ja yhteyttä pidetä.
      Ikävä
      41
      2174
    Aihe