Ostin porsaan maksaa ja tein siitä kastikkeen. En tiedä, missä vika, mutta tämä maksa haisee kypsennettynäkin vahvasti NAVETALLE! Tuntuu epäilyttävältä... Mikähän tässä voisi olla, kun mielestäni haju ei ole ollut aina tällainen näin epämiellyttävä? Maksa oli kyllä ihan tuore.
Maksan haju
8
4591
Vastaukset
- suomipoju24
Kyllähän maksassa on usein semmoinen navetan "tuoksu".
- Poro Tallinnasta
Sianmaksa on voimakkaamman "tuoksuista" kuin esim. naudanmaksa. Liota ensi kerralla sianmaksaa maidossa. Pitäisi kuulemma auttaa tuohon "hajuongelmaan".
- porsaan maksaa ?
Ei porsaan maksa ole ihmisille tarkoitettu. Jos maksaa haluat syödä, nauta, karitsa ja broileri käyvät ja tietysti monet riistaeläimet, mutta ei porsaan maksaa se on tarkoitettu koirille. Tulee pahaolo pelkästä ajatuksesta.
- ...
ja lampaan / karitsan maksa maistuu villalle, ihan kamalaa.
- Goya
Vaikka olen suuri maksan ystävä ja syön sitä lähes viikottain, en ole vielä koskaan törmännyt kaupassa porsaanmaksaan, vaan aina vain naudanmaksaan. Mistä sinä porsaanmaksaa löysit? Tosiaan, se lienee tarkoitettu lähinnä kotitekoiseen maksalaatikkoon.
Voi olla, kuten joku arveli, että porsaanmaksassa on voimakkaampi maku kuin naudanmaksassa. Hassua, koska munuaisissa on juuri päin vastoin: porsaanmunuaiset ovat miedompia ja naudanmunuaiset voimakkaampia.
Vihje vielä maksasta: älä kypsennä naudanmaksaa liikaa, se sitkistyy ja kuivuu. Naudanmaksa on herkullisimmillaan sisältä vähän roseena. - Sianmaksa
Niin minunkin mielestä haisee melkein sian paskalle. Söin kuitenkin nälkääni saadakseni rautaa alhaisen hemoglobiinin vuoksi. Jonkun kertoman mukaan hajua saa pois liottamalla sianmaksaa maidossa ennen paistoa.
- miten_maksa
maksa vain kipasee pannulla -tässä lastenkin lemppari
https://www.ruokatieto.fi/keittokirja/ruokaohjeet/raikas-maksakastike
Lampaan maksa ja munuaiset herkkujen aatelia !
https://kotiliesi.fi/himahella/maksa-pikaruokaa-kokeile-maksaa-venetsialaiseen-tapaan/
40 luvulla keitettiin maksaa kokonausena esim leikkeleeksi .ensn liotus
1 dl vettä ½ tl suolaa ½ tl etikkaa ⅓ tl jauhettua mustapippuria 1 laakerinlehti
Liota maksaa tunti kylmässä vedessä ennen keittämistä. Poista maksasta pintakalvo ,
Jos teet soosiksi, paloitte,
-400 g, naudan maksaa. 1 l, vettä. 4, laakerinlehteä. 15, valkopippuria ... Lisää maksa ja mausteet (ei suolaa) kiehuvaan veteen; Lisää vettä niin että maksa peittyy; Poreiluta kannen alla noin 35 minuuttia, tarkista maksan kypsyys tikulla. Maksa on kypsää, kun neste on kirkasta.
Suodata keitinliemi ja lisää siihen ½ dl suolaa ja lisää jäähtyneseen takas maksa , säilytä jaakaapissa.
Viipaleena syötiin puolukkasurvoksen kanssa ja pottumuusin , olipa nannaa. ... - Anonyymi
juuri nyt outo haju Snelmannin naudan maksassa kuin kumi...tässä tyhmänä pähkäilen kun kermajastikekin jo valmis, uskaltaako syödä...
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 742922
- 642773
- 681812
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä171659- 241647
- 201590
- 191508
- 481287
- 381263
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91249