Kaalikeitto lampaanlihasta

Kiril

Söin juuri lautasellisen maukasta vähähiilihydraattista kaalikeittoa. Keiton valmistuksen aloitin eilen, kun keitin lampaanlihaa, luita ja juureksia useita tunteja niin että varmasti liemeen tuli riittävä maku.

Keittämisen alkuvaiheessa kun pinnalle nousi riittävästi vaahtoa niin oikeaoppisen venäläisen keiton valmistustavan mukaan poistin keitinveden ja huuhtelin lihanpalat ja laitoin uuteen kylmään veteen ja aloitin kaiken alusta.

Valmistumisen jälkeen siivilöin liemen, jäähdytin keiton ja aamulla poistin pinnalle nousseen rasvan joka levynä oli helppo poistaa.

Tänään valmistin sitten varsinaisen keiton aitoon liemeen. Paloittelin lihan, lisäsin vielä juureksia, pippureita, sipulia laakerinlehteä, suolaa ja uutta valkokaalia. Valkokaali kypsyy uutena nopeasti. Sitten vain keittoa lautaselle ja joukkoon lusikallinen smetanaa. Eipä tuo herkuttelu sen ihmeempää tarvitse ja on terveellinen ja hiilihydraatteja tuskin nimeksikään eikä hintakaan päätä hirvitä.

5

1541

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minä vaan

      Minulle tuli nälkä lähden syömään.

    • skäribo

      on varmasti hyvää, mutta yksi juttu mättää. Syöt vanhaa lampaanlihaa.

      Meidän kikkkuraturkit elävät parasta aikaansa, ja vasta loka-marraskuussa teroitetaan kirves. _Silloin_ on aika lammaskeiton.

      Ja ei, ihan niin kuin pakastettu kala ei ole sama kuin tuore, ei ole myöskään liha ole parhaimmillaan yli puoli vuotta pakasteessa maattuaan. Ei gourmeesta tietoakaan!

      • Kiril

        voin tuohon sanoa, kun ei ole tuolla parvekkeella omia kikkuraturkkeja kasvamassa. Kuitenkin minulla on se käsitys ollut, että lihatuotteille pakastus on paras säilöntämenetelmä, eikä pakastamisen aikana tapahdu sanottavaa ravintoarvojen alentumista, jos pakastus on tehty oikein. Lisäksi minulla on se käsitys, että pakastuksen aikana myös liha mureutuu. Kalat pakastuksessa on vähän eri juttu, koska kalan valkuaisaine denaturoituu herkemmin.

        En silti kiistä mitä etuja on saada pakastamatonta lihaa, mutta lammaskeiton ystävänä haluan syödä sitä useammin kuin kerran vuodessa ja nyt kun kaalit on uusia niin ajattelin tehdä. Sulla sitten talvella kaalit on jo "vanhoja" ja liha uutta, kaikkea hyvää ei voi saada samalla kertaa.

        Olisiko sitä lammasta syksyllä tarjolla myytäväksi vai onko niitä kikkuroita vain sen verran mitä omaan suuhun menee. Voisin tulla ostoksille.


      • skäribo
        Kiril kirjoitti:

        voin tuohon sanoa, kun ei ole tuolla parvekkeella omia kikkuraturkkeja kasvamassa. Kuitenkin minulla on se käsitys ollut, että lihatuotteille pakastus on paras säilöntämenetelmä, eikä pakastamisen aikana tapahdu sanottavaa ravintoarvojen alentumista, jos pakastus on tehty oikein. Lisäksi minulla on se käsitys, että pakastuksen aikana myös liha mureutuu. Kalat pakastuksessa on vähän eri juttu, koska kalan valkuaisaine denaturoituu herkemmin.

        En silti kiistä mitä etuja on saada pakastamatonta lihaa, mutta lammaskeiton ystävänä haluan syödä sitä useammin kuin kerran vuodessa ja nyt kun kaalit on uusia niin ajattelin tehdä. Sulla sitten talvella kaalit on jo "vanhoja" ja liha uutta, kaikkea hyvää ei voi saada samalla kertaa.

        Olisiko sitä lammasta syksyllä tarjolla myytäväksi vai onko niitä kikkuroita vain sen verran mitä omaan suuhun menee. Voisin tulla ostoksille.

        Meidän kivellä on vain tusinan verran lampaita, ja kaikki on jo varattu paikallisille. Me ei tehdä niillä bisnestä, vaan lampaat toimivat lähinnä maisemanparannushommissa.

        Kaali taas on vähän niin kuin peruna. On varhaiskaalia ja varhaisperunaa, ja sitten sitä, mitä myydään koko talvi. Varhaiskaali on ihanaa ihan sellaisenaan tai salaatissa, talvikaali taas sopii mainiosti kypsennykseen.

        Keittosi on varmasti herkkua, tämä kaikki nyt on vain hienosäätöä. :)


      • Tepi.
        Kiril kirjoitti:

        voin tuohon sanoa, kun ei ole tuolla parvekkeella omia kikkuraturkkeja kasvamassa. Kuitenkin minulla on se käsitys ollut, että lihatuotteille pakastus on paras säilöntämenetelmä, eikä pakastamisen aikana tapahdu sanottavaa ravintoarvojen alentumista, jos pakastus on tehty oikein. Lisäksi minulla on se käsitys, että pakastuksen aikana myös liha mureutuu. Kalat pakastuksessa on vähän eri juttu, koska kalan valkuaisaine denaturoituu herkemmin.

        En silti kiistä mitä etuja on saada pakastamatonta lihaa, mutta lammaskeiton ystävänä haluan syödä sitä useammin kuin kerran vuodessa ja nyt kun kaalit on uusia niin ajattelin tehdä. Sulla sitten talvella kaalit on jo "vanhoja" ja liha uutta, kaikkea hyvää ei voi saada samalla kertaa.

        Olisiko sitä lammasta syksyllä tarjolla myytäväksi vai onko niitä kikkuroita vain sen verran mitä omaan suuhun menee. Voisin tulla ostoksille.

        Kyllä siellä Vantaan slummissa ihan hyvin voi pitää nurmikkoa järsimässä yhden lampaan.


    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi et irrota otettasi

      Suhteeni?
      Ikävä
      90
      3255
    2. Koko ajan olet

      Senkin suhteen kiusannut. Halut on ihan mielettömät olleet jo pitkään
      Ikävä
      88
      3033
    3. Muutama syy

      Sille miksi IRL kohtaaminen on hänelle vaikeaa
      Ikävä
      68
      1872
    4. Tykkään susta

      Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä
      Ikävä
      19
      1832
    5. Onko kaikki hyvin, iso huoli sinusta

      Miten jakselet? Onko sattunut jotain ikävää. Naiselta
      Ikävä
      30
      1757
    6. Estitkö sä minut

      Oikeasti. Haluatko, että jätän sun ajattelemisen? :3
      Ikävä
      21
      1701
    7. Onko kaivatullasi

      Hyvä vai huono huumorintaju?
      Ikävä
      24
      1687
    8. Pettymys! Tähdet, tähdet -kisassa tämä erikoisjakso pois - Pistänyt artistit todella lujille!

      Tähdet, tähdet -kisa on edennyt genrestä toiseen. Mutta erästä monen toivomaa erikoisjaksoa ei tällä kaudella nähdä. Voi
      Tv-sarjat
      34
      1369
    9. Tiedätkö tykkääkö

      Kaivatustasi siinä mielessä joku muukin kuin sinä itse
      Ikävä
      48
      1327
    10. Onko meillä

      Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko
      Ikävä
      9
      1319
    Aihe