Kävin Helsingissä Maharajassa syömässä Lamb korma-annoksen ja oli aivan erinomaista, sellaista jännän punaista kastiketta. Onko kukaan onnistunut tekemään kotona vastaavan makuista ja mistä löytyisi samanlainen resepti?
Maharaja Hki
7
844
Vastaukset
- Asafoetida
Korma -tyyppisessä curryssä EI ole kastiketta. Curry ei kerta kaikkiaan ole 'kastike', vaan valmistusmetodi.
Korma on jogurttipohjainen, jauhetuilla manteleilla saostettu, curry. Siinä on tavallisesti kurkumaa ja sahramia (siis keltaisia aineita) ja jonkin verran chiliä.
Punainen 'korma' todennäköisesti löytyy Siwan tai Alepan hyllyltä.- edelliselle
No milläs selität sitten tuon ravintolakokemuksen?
- Asafoetida
edelliselle kirjoitti:
No milläs selität sitten tuon ravintolakokemuksen?
Intialaisissa ravintoloissa ei tarjoilla intialaista ruokaa. Hyvään lykkyyn pakistanilaisen ravintoloitsijan käsitystä siitä, mitä 'eurooppalainen' haluaa syödä nimellä 'intialainen'. Huonoon lykkyyn punaista kormaa.
- lamb korma
Asafoetida kirjoitti:
Intialaisissa ravintoloissa ei tarjoilla intialaista ruokaa. Hyvään lykkyyn pakistanilaisen ravintoloitsijan käsitystä siitä, mitä 'eurooppalainen' haluaa syödä nimellä 'intialainen'. Huonoon lykkyyn punaista kormaa.
Tuolla putiikissa on kyllä sairaan hyvät eväät. Ihan sama mistä on, mutta se on intialainen.
- Asafoetida
lamb korma kirjoitti:
Tuolla putiikissa on kyllä sairaan hyvät eväät. Ihan sama mistä on, mutta se on intialainen.
Ihmettelin vain - kyseessä ei siis ole intialainen ruoka, vaan jokin muu.
- preety
Asafoetida kirjoitti:
Ihmettelin vain - kyseessä ei siis ole intialainen ruoka, vaan jokin muu.
Miksi Asafoetidan sanoira loistaa saivartelua... voi ilmaista varmaan asiallisesti mös näkökantansa asioihin... jos joku on syönyt panaista kormaa tietämättään ettei se intiassa ole ihan niin, niin voisi kai asian tuoda esiin ystävällisempäänkin sävyyn (aloarvioimatta siwan ja alepan tuotteita, sillä joku voi pitää niistäkin...) Oletko kenties joka kansainvälinen huippukokki kun niin tietävänä otat osaa lähes joka aiheeseen? Tätä kysyn uhan uteliaisuuttani, sillä kiinnostaa kovin mistä voi hankkia täydellistä ruokatietämystä!?
Niin, olikos kellään sutä lammas korman ohjetta, edes jonkinmoista josta pääsee soveltamaan omia nakuhermojaan miellyttävää niin väriltään kuin maultaan?
- Intiafoodjunkie
Maharaja on minun lempi ravintolani.
Tuo punainen korma kastike maistuu taivaalliselta! itse syön usein kana korman.
Itse olen nähnyt täysin saman värisen kastikkeen tehtynä punajuuresta ja kermasta
mietin että onkohan siinä reseptissä käytetty punajuurta ?
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 742932
- 642773
- 681822
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä171659- 241657
- 201600
- 191518
- 481297
- 381263
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91259