En ole käynyt rippikoulua (enkä kyllä haluaisikaan), sulhanen on rippikoulunsa sen sijaan käynyt. Kysymys kuuluu, voidaanko meidät vihkiä kirkossa minun rippikoulukäymättömyydestäni huolimatta? Toinen kysymys on, että kuinka ehdotonta on sormusten vaihtaminen vihkimisen yhteydessä - eli voiko vihkimisen suorittaa ilman, että vihkiparilla on sormuksia?
Tyhmä
5
987
Vastaukset
- Flikka
Sormukset on vihkiäisissä ihan symbolinen (joskin perinteinen) juttu, joten ne eivät ole välttämättömät. Silloin sorusvala vaan jää pois vihkikaavasta. Sormuksen sijaan voi halutessaan käyttää, jotain muuta "tunnusta" (kaulaketju, ranneketju jne).
Mielestäni vihkimisen edellytyksenä on konfirmaatio, mutta tästä en ole aivan varma. Asia selviää, kun soitat kotikuntasi kirkkoherran virastoon. Vinkiksi aikuisena rippikoulun voi käydä yksityisesti. Silloin luet itsenäisesti raamatusta ja katekismuksesta tiettyjä tekstejä, käyt juttelemassa papin ja mahdollisesti muidenkin seurakunnan työntekijöiden kanssa ja käyt seurakunnan tilaisuuksissa.
Jos teitä ei voida vihkiä kirkossa, voitte maistraatissa käynnin jälkeen saada aviliitollenne kirkollisen siunauksen. Siunauksen kaava on aikalailla vihkikaavan näköinen.- aikoinaan
on sanottu, että jos et rippikoulua käy niin et pääse naimisiin...
- .........
aikoinaan kirjoitti:
on sanottu, että jos et rippikoulua käy niin et pääse naimisiin...
Jopa on informatiivinen vastaus.
- sepor otso
Ev.lut.-kirkossa kirkollisen vihkimisen edellytyksenä on, että molemmat vihittävät ovat rippikoulun käyneitä seurakunnan jäseniä.
Jos et ole käynyt rippikoulua, et voi saada kirkollista vihkimistä.
Avioliittonne voidaan siviilivihkimisen jälkeen siunata. Kyseessä ei kuitenkaan ole mikään "sekundavihkiminen", esim. mitään lupauksia ei kysellä (vihkimiskysymyksethän on jo tehty jo).- Charles
"Avioliittonne voidaan siviilivihkimisen jälkeen siunata. Kyseessä ei kuitenkaan ole mikään "sekundavihkiminen", esim. mitään lupauksia ei kysellä "
Lupauksia ei kysellä oikeassakaan vihkimisessä. Kysymyshän on: "Tahdotko...". Samaan tyyliin kysytään siunauksessa: "Tahdotko osoittaa rakkautta ja kunnioitusta solmimassasi avioliitossa?" (Lainaus ei sanatarkka, mutta kysymyssana, tahdotko, on sama kuin vihkimisessä.)
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 732825
- 642713
- 681802
- 241637
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä161590- 201570
- 151412
- 481277
- 381243
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91229