Onko netissä missään ohjeita kepeillä kävelyyn? Siis tyyliin esim portaissa kävelyyn kummalla jalalla astutaan ensin jne.
Kepeillä käveleminen?
9
10658
Vastaukset
- hoituri
Portaissa kävele keppien kanssa niin, että ylöspäin portaita kävellessä laita portaalle aina terve jalka ensin. Näin leikattua jalkaa ei tarvitse portaita noustessa koukistaa kuten tervettä jalkaa, vaan voit nostaa leikatun jalan aina porras portaalta enempää sitä rasittamatta.
Joudut todennäköisesti kävelemään keppien kanssa viikkoja, joten kädensijat mitä todennäköisimmin alkavat hiertää kämmeniisi painaumia. Heti kun keppeily alkaa hiertää kämmeniä, laita esim. kuminauhoilla kiinni jotakin kädensijaan pehmikkeeksi. Jos et muuta keksi, niin vaikkapas pieni pyyheliina tai vaikka tyynyliina. Tai jos vaahtomuovia löytyy niin se on hyvä. - 15454
terveyskeskuksen fysioterapiasta apua, siellä kyllä neuvovat =)
- tatti
Kyllä ne opastivat sairaalassa niiden käytön heti leikkauksen jälkeen. Päämotto oli että "terveys vie ylöspäin ja sairaus alaspäin". Siis ylöspäin portaita terve jalka edellä ja alaspäin kipeä. Minä tosin en kepeillä portaissa kulkenut, parempi oli napata kepit kainaloon ja kaiteesta pidellen kulkea.Mutta kukin tyylillään.
Tasamaalla piti se kipeä jalka laittaa keppien kanssa ekana. Pehmustaa kannattaa joo jos vaan löytyy jotain pehmeää.- -Kiti-
Kiitos vastauksistanne! Haluaisin vielä tietoa kepeillä kävelyn eri "tekniikoista" (nelipistekävely jne), joita käytetään ilmeisesti erilaisia kuntoutuksen eri vaiheessa sen mukaan paljonko painoa jalalle saa varata?
- Bostik
-Kiti- kirjoitti:
Kiitos vastauksistanne! Haluaisin vielä tietoa kepeillä kävelyn eri "tekniikoista" (nelipistekävely jne), joita käytetään ilmeisesti erilaisia kuntoutuksen eri vaiheessa sen mukaan paljonko painoa jalalle saa varata?
Toivottavasti en nyt sekoita termejä.
Ilmeisesti tämä nelipistekävely on sitä mitä opetetaan meille halvatuille ja esin selkäleikkauksesta toipuville kun kepeillä on tarkoitus keventää selän rasitusta tai pitää kävelijä yleensäkin pystyssä. Se tapahtuu niin että edetään vuorotahtia vastakkainen keppi ja jalka yhtä aikaa. Siis vasen keppi ja oikea jalka eteen, oikea keppi ja vasen jalka jne. Kyseinen tyyli ei vähennä rasitusta kummastakaan jalasta niin paljon kuin ns. kolmipistekävely, joten jalan pitäisi kai olla jo sen verran toipunut että sille voi jo aika reippaasti varata painoaan.
- Meikku
Moi,
Kannattaa pehmustaa sauvojen käsiosa rannehikinauhalla. Pysyy paikoillaan ja ei ainakaan mulle ole tullut 9 viikon keppeilyn jälkeen hiertymiä.- keppisankari
Minkälaisen vamman takia olet joutunut 9-viikkoa sauvakävelee? Ja joudutko vielä kauankin niillä menee?
- -Kiti-
Kertoisitteko vielä, että miten kyynärsauvojen oikea pituus katsotaan? Niissähän on säätömahdollisuus. Kiitos jos joku vastaa tähän vielä:)
- keppisankari
Mulle ainakin neuvottiin niin että kun seisoo suorana kepit käsissä, niin kyynärpäät ei missään nimessä saa olla suorana, vaan käsien on jäätävä hieman koukkuun.
Ja mitä omiin kokemuksiini tulee, mä vaihtelin välillä keppien pituutta, jolloin rasitus tuli vähän eri lihaksille. En tiedä onko tällä kokemukselle mitään tieteellistä pohjaa, mutta ainakin kokeilemalla ja vaihtelemalla mä löysin parhaan pituuden sauvoihin.
Kokeile siis rohkeesti eri pituuksia, tunnet mikä niistä on paras.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Mies vinkkinä sulle
Jos pyytäisit kahville tai ihan mihin vaan, niin lähtisin varmasti välittämättä muista857495- 965424
- 2614669
- 444545
- 623287
- 502718
Olet oikeasti ollut
Niin tärkeä mulle ja kaikki meidän väliltä on pilattu ei yksistään sinun toiminnalla vaan minun myös.222378- 492343
Kuuluu raksutus tänne asti kun mietit
Pelkäätkö että särjen sydämesi vai mikä on? En mä niin tekisi mies koskaan 😘292342- 412204