Terve. Teetkö itse hapankaalta vai turvaudutko kaupan tarjontaan? Jos sulla on kokemusta sen tekemisestä niin paiskaatko ohjetta. Ko ruoka-aines on muutenkin itselle outo ja vasta opettelun alla, mitä sen kanssa kannattaa laittaa ja voiko hapankaalesta viritellä eri variaatioita? Kiitokset jo etukäteen.
Kirilille kyssäri
15
3004
Vastaukset
- Kiril
Täällä Vantaalla on Eestin Herkku niminen liike, joka myy virolaista hapankaalia ja se on tosi hyvää ja maksaa 1,40€ 800g purkki. Muistaakseni normaalikaupassa se on yli kolme euroa. Itse syön hapankaalia ihan sellaisenaan pihvin kanssa ja joskus teen hapankaalikeittoa naudan keittolihasta. Eihän tuon hapankaalin valmistaminen niin monimutkaista ole ja voi olla että vielä kokeilenkin. Tässä yksi linkki hapankaalin valmistamiseen.
http://www.datsha.com/ruokanurkka/index.shtml#1- Aasiantuntija
KAALIA 13 KG
PORKKANAA 2 KG
PAPRIKAA 800GR
VETTÄ 2,5 L
MERISUOLAA 120 GR
PERSILJAA
VALKOSIPULIA
SIPULIA
MUSTAHERUKAN LEHT
Kaali ohuiksi suikaleiksi, porkkana raastetaan. Käytän hapankaalin valmistukseen tarkoitettua vesilukollista hapatusruukkua. - PowerForward
Aasiantuntija kirjoitti:
KAALIA 13 KG
PORKKANAA 2 KG
PAPRIKAA 800GR
VETTÄ 2,5 L
MERISUOLAA 120 GR
PERSILJAA
VALKOSIPULIA
SIPULIA
MUSTAHERUKAN LEHT
Kaali ohuiksi suikaleiksi, porkkana raastetaan. Käytän hapankaalin valmistukseen tarkoitettua vesilukollista hapatusruukkua.Kerrotko hieman tarkemmin valmistuksesta. Laitetaanko kaikki ainekset pilkottuna vaan ruukkuun ja kansi kiinni? Onko veden lämmöllä väliä? Kauanko kestää valmistua jne. Mistähän sellaisen hapatusruukun saisi hankittua? Valaisetko hieman niin pääsen kokeilemaan.
- Genuiini
hapankaali, dijon-sinappi, majoneesi ja ranskikset...Genuiinin pahe!
- Aasiantuntija
PowerForward kirjoitti:
Kerrotko hieman tarkemmin valmistuksesta. Laitetaanko kaikki ainekset pilkottuna vaan ruukkuun ja kansi kiinni? Onko veden lämmöllä väliä? Kauanko kestää valmistua jne. Mistähän sellaisen hapatusruukun saisi hankittua? Valaisetko hieman niin pääsen kokeilemaan.
Kaalia pitää survoa, ja lujaa. Minulla on 8 cm paksu ja 50 cm pitkä omatekoinen puunuija. Kaalia pitää hakata niin paljon, että neste alkaa irrota. Muut tuotteet vain asetetaan ruukkuun, huoneenlämpöistä, mutta ensin keitettyä vettä päälle senverran, että tuoka-aineet peittyvät.
Ruukkuja voi kysellä hyvinvarustetuista luontaistuotekaupoista. Niissä pitää olla kannessa vesilukko.Itsellä niitä on tullut hankittua useampia. Tänä syksynä on tarkoitus tehdä 40 kiloa juuri tällä ohjeella. - joojooj
Aasiantuntija kirjoitti:
Kaalia pitää survoa, ja lujaa. Minulla on 8 cm paksu ja 50 cm pitkä omatekoinen puunuija. Kaalia pitää hakata niin paljon, että neste alkaa irrota. Muut tuotteet vain asetetaan ruukkuun, huoneenlämpöistä, mutta ensin keitettyä vettä päälle senverran, että tuoka-aineet peittyvät.
Ruukkuja voi kysellä hyvinvarustetuista luontaistuotekaupoista. Niissä pitää olla kannessa vesilukko.Itsellä niitä on tullut hankittua useampia. Tänä syksynä on tarkoitus tehdä 40 kiloa juuri tällä ohjeella.sellanen kotiviinipönttö lienee riittävän. vai?
- joojooj
Genuiini kirjoitti:
hapankaali, dijon-sinappi, majoneesi ja ranskikset...Genuiinin pahe!
ranskikset??
- Genuiini
joojooj kirjoitti:
ranskikset??
sellaiset upporasvassa friteeratut paksut maalaisranskanperunat.
- Genuiini
Genuiini kirjoitti:
sellaiset upporasvassa friteeratut paksut maalaisranskanperunat.
zorppa, en huomannut palsta käsittelevän vähähiilarista ruokaa...
- tilalla
Genuiini kirjoitti:
zorppa, en huomannut palsta käsittelevän vähähiilarista ruokaa...
voi kokeilla lanttu"ranskalaisia", ovat kuulemma hyviä.
- PowerForward
Aasiantuntija kirjoitti:
Kaalia pitää survoa, ja lujaa. Minulla on 8 cm paksu ja 50 cm pitkä omatekoinen puunuija. Kaalia pitää hakata niin paljon, että neste alkaa irrota. Muut tuotteet vain asetetaan ruukkuun, huoneenlämpöistä, mutta ensin keitettyä vettä päälle senverran, että tuoka-aineet peittyvät.
Ruukkuja voi kysellä hyvinvarustetuista luontaistuotekaupoista. Niissä pitää olla kannessa vesilukko.Itsellä niitä on tullut hankittua useampia. Tänä syksynä on tarkoitus tehdä 40 kiloa juuri tällä ohjeella.Hakkaatko kaalin siinä hapatusastiassa? Tuleeko astiaan mitään "hapatinta" kuten ruisleivän kuorta? Kauanko kestää että on syötävissä? Miten säilöt hapankaalen? Laitatko purkkeihin vai jätetäänkö kaali kuukausiksi siihen hapatusastiaan?
Kuten huomaat, yksi hullu kysyy taas enemmän ku kymmenen viisasta kerkee vastaamaan. - Aasiantuntija
PowerForward kirjoitti:
Hakkaatko kaalin siinä hapatusastiassa? Tuleeko astiaan mitään "hapatinta" kuten ruisleivän kuorta? Kauanko kestää että on syötävissä? Miten säilöt hapankaalen? Laitatko purkkeihin vai jätetäänkö kaali kuukausiksi siihen hapatusastiaan?
Kuten huomaat, yksi hullu kysyy taas enemmän ku kymmenen viisasta kerkee vastaamaan."Hakkaatko kaalin siinä hapatusastiassa?"
Ei kun puhtaassa muoviämpärissä, koska hapatusruukun suuaikko on pieni ja kaali ja siitä irtoava neste tahrii ruukun. Hakkaan noin kilon verran kerrallaan.
"Tuleeko astiaan mitään "hapatinta" kuten ruisleivän kuorta?"
Ruisleipää palanen pohjalle kannattaa tai vaihtoehtoisesti muutama lusikallinen Molkosania luontaistuotekaupasta. Se on heratiivistettä.
"Kauanko kestää että on syötävissä?"
Syödä voi kuukauden päästä, mutta maku parhaimmillaan 2-3 kuukauden päästä. Säilyy kylmässä, kellarilämmössä seuraavaan kevääseen, kun pitää huolta, että ruukun kannen vesilukossa on vettä. Säilyy siis ruukussa parhaiten. Jos hommaa vain yhden ruukun, voi valmista kaalia pakastaa. Ja kellarin puutteessa vanha jääkaappikin käy säilytykseen, jos vain ruukku mahtuu sinne. - hapankaalia
Sopiiko VHH:n listalle?
- mainonta
hapankaalia kirjoitti:
Sopiiko VHH:n listalle?
ja markkinointi osastolle....no, hapankaali sopii kyllä vhh osastoon.
- PowerForward
Aasiantuntija kirjoitti:
"Hakkaatko kaalin siinä hapatusastiassa?"
Ei kun puhtaassa muoviämpärissä, koska hapatusruukun suuaikko on pieni ja kaali ja siitä irtoava neste tahrii ruukun. Hakkaan noin kilon verran kerrallaan.
"Tuleeko astiaan mitään "hapatinta" kuten ruisleivän kuorta?"
Ruisleipää palanen pohjalle kannattaa tai vaihtoehtoisesti muutama lusikallinen Molkosania luontaistuotekaupasta. Se on heratiivistettä.
"Kauanko kestää että on syötävissä?"
Syödä voi kuukauden päästä, mutta maku parhaimmillaan 2-3 kuukauden päästä. Säilyy kylmässä, kellarilämmössä seuraavaan kevääseen, kun pitää huolta, että ruukun kannen vesilukossa on vettä. Säilyy siis ruukussa parhaiten. Jos hommaa vain yhden ruukun, voi valmista kaalia pakastaa. Ja kellarin puutteessa vanha jääkaappikin käy säilytykseen, jos vain ruukku mahtuu sinne.Näillä tiedoilla taidan jo päästä alkuun.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 903265
- 883043
- 681872
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä191842- 301767
- 211701
- 241687
Pettymys! Tähdet, tähdet -kisassa tämä erikoisjakso pois - Pistänyt artistit todella lujille!
Tähdet, tähdet -kisa on edennyt genrestä toiseen. Mutta erästä monen toivomaa erikoisjaksoa ei tällä kaudella nähdä. Voi341379- 481327
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91319