Hei! Pihallamme kasvaa monta pihlajaa, jotka notkuvat marjoja. Samoin ruusuja on runsaasti, nekin täynnä marjoja. Molemmat ovat erittäin terveellisiä, mutta kummastakaan en osaa valmistaa mitään syötävää. Miten ne säilötte ja käytätte? Onko vinkkejä? Kiitos!
pihlajan- ja ruusunmarjat?
6
1405
Vastaukset
- marjojen keruut
molemmista olen tehnyt viiniä vuosia sitten, pihlajanmarjoja keittänyt soseeksi ja käyttänyt piirakkaan (puolet omppua puolet pihlajanmarjoja).
Kun keräät pihlajanmarjoja maista joka puusta kun keräät (toisissa puissa kitkeriä, sanoi kettu; näitä en kerää).
Pakastan raakana kaikki keräämäni marjat pari-kolme vuorokautta eli saavat pakkaskäsittelyn niikuin luonnossa (maku pehmenee).
Pitääkin varmaan kerätä taas muutaman vuoden tauon jälkeen.- moona
Eli siis ensin pakastat marjat ja sitten keität soseeksi? Minkä verran laitat sokeria soseeseen? Ja säilyykö sose niin kuin hillot vai pitääkö se pakastaa? Kauanko pitää keittää, että tulee hyvää?
Ai niin, kiitos vihjeestä!
Pitää varmaan kokeilla soseen keittämistä. Viininvalmistukseen en jaksa ryhtyä; olen maistanut niin monentasoisia kotiviinejä, että tiedän epäonnistumisenkin olevan mahdollista :-) ja on harmi, jos kova homma menee hukkaan :-(
- soseeksi
Vähän monimutkaiselta kuulostaa tämä ohjeeni, mutta teen näin.Halkaisen marjat ja otan siemenet pois, laitan kattilaan tilkan vettä ja marjat sinne ja kiehautan vain sen verran,että pehmenevät.Senjälkeen soseutan ne tehosekoittimella ja lisään sokeria maun mukaan ja kuumennan vain, että sokeri sulaa,laitan rasioihin ja jääkaapin kautta pakastimeen.Sosetta käytämme lettujen,puurojen ja melkeinpä minkätahansa leivän päällä puhumattakaan kiisselistä.Lisään soseen vasta kiisselinteon loppuvaiheessa, että vitamiinit säilyy.Ehkäpä helpompikin soseen tekotapa löytyy.
- moona
Kiitos vihjeestä. Tuli vaan mieleen, että kuoritko marjat vai soseutuvatko kuoretkin keitettäessä ja tehosekoittimessa? Isotöiseltähän tuo kuulostaa, mutta varmaan maistuu hyvältä - ja on terveellistä. Pitäisiköhän kokeilla? Vai olisiko jollain helpompi ohje takataskussa?
- edelliseen
Tietenkin marjat voi huuhdella, jos tarve vaatii ja halkaistuna näkee myös jos on matoja .
- kuorineen
nopea kuumennus ja hetki kannen alla pehmentää marjatja sauvasekoitin on se jota käytän.Toivottavasti saat apuvoimia perkaukseen.Ja kerää marjoja vain sen verran , kun ehdit sillä kertaa säilöä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 743052
- 712921
- 681842
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä191772- 271681
- 241667
- 201640
- 481317
- 381293
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91289