Haluaisin tehdä viiniä kotoisista marjoista ilman lisättyä sokeria. Esim. pihlajanmarjoissa ja puolukoissa on jonkun verran sokeria mutta miten saisin tehtyä niistä riittävän makean mäskin? Pitääkö niitä keittää päivätolkulla ja sitten tiivistää se mehu vai miten?
sokerit irti marjoista
7
543
Vastaukset
kaikissa viiniresepteissä käsketään holvata sokeria paljon,jotta se käyminen alkaa tapahtua... joten en kyl tiedä miten käy jos ei laita sokeria,luultavasti käyminen hidastuu tai ei ala ollenkaan.
Voi olla tosiaan et pitää käyttää huoneenlämmössä sitä mäskiä,en tiedä ku en ole tehnyt kotiviiniä.
Käyppä kattoo näillä sivuilla,josko olisi jotain apua.
http://www.melkko.fi/
http://viinistit.jjhakala.com/kotiviinit.shtml#viinistit_resepti- mäskääjä
että sokeria käskevät lisäämään mutten halua sitä tehdä jo siitä syystä että valkoinen sokeri on kemikaaleilla saastutettua myrkkyä. Hunajaa, mahlaa tai rusinoita voi tietysti lisätä mutta tarkoitus on nimenomaan tiivistää suomalaisten marjojen oma sokeri mäskiin.
- ------
mäskääjä kirjoitti:
että sokeria käskevät lisäämään mutten halua sitä tehdä jo siitä syystä että valkoinen sokeri on kemikaaleilla saastutettua myrkkyä. Hunajaa, mahlaa tai rusinoita voi tietysti lisätä mutta tarkoitus on nimenomaan tiivistää suomalaisten marjojen oma sokeri mäskiin.
Sokeri muka myrkkyä nojuu. Olethan tietoinen että alkoholi on viel pahempa myrkky?
Ja alkoholiahan viinissä on.
Humaluus on yksi oire minkä myrkky aiheuttaa, sekoittaa aivojen kemiaa. - mäskääjä
------ kirjoitti:
Sokeri muka myrkkyä nojuu. Olethan tietoinen että alkoholi on viel pahempa myrkky?
Ja alkoholiahan viinissä on.
Humaluus on yksi oire minkä myrkky aiheuttaa, sekoittaa aivojen kemiaa.Ei kaikki sokeri mutta valkoinen sellainen on todellakin pahimmanlaatuista myrkkyä. Lisäksi luonnollisella sokerilla tuotettu alkoholi on maultaan ihan eri tasolla kuin nämä koti"viini"pakkauksien reseptien mukaan tehdyt litkut. Kokeilisit joskus - kai sullakin makuaisti on.
Olen sen verran aikuinen että tiedän alkoholin olevan myrkkyä. Ymmärrän myös että sitä ei pidä liikaa latkia eikä siihen varsinkaan pidä lisätä mitään kemianteollisuuden tuotteita. Minulle tämä on luomukysymys ja siksi sen alkuperäisen kysymyksen esitinkin. - ei-mäskääjä
mäskääjä kirjoitti:
Ei kaikki sokeri mutta valkoinen sellainen on todellakin pahimmanlaatuista myrkkyä. Lisäksi luonnollisella sokerilla tuotettu alkoholi on maultaan ihan eri tasolla kuin nämä koti"viini"pakkauksien reseptien mukaan tehdyt litkut. Kokeilisit joskus - kai sullakin makuaisti on.
Olen sen verran aikuinen että tiedän alkoholin olevan myrkkyä. Ymmärrän myös että sitä ei pidä liikaa latkia eikä siihen varsinkaan pidä lisätä mitään kemianteollisuuden tuotteita. Minulle tämä on luomukysymys ja siksi sen alkuperäisen kysymyksen esitinkin."Ei kaikki sokeri mutta valkoinen sellainen on todellakin pahimmanlaatuista myrkkyä."
No, no - ei sokeri ole millään myrkkyjen listalla eikä se kemiallisesti ja biologisesti toimi ihmisen tai muun eläimen elimistössä tai edes kasveissa kuten myrkyt toimivat.
Vahingollista se voi olla - erityisesti joillekin erityisryhmille - liiallisesti käytettynä, koska se imeytyy varsin nopeasti ja aiheuttaa helposti verensokerin heilahteluita. Se on kuitenkin aivan eri asia kuin myrkytys. - pointtisi...
mäskääjä kirjoitti:
Ei kaikki sokeri mutta valkoinen sellainen on todellakin pahimmanlaatuista myrkkyä. Lisäksi luonnollisella sokerilla tuotettu alkoholi on maultaan ihan eri tasolla kuin nämä koti"viini"pakkauksien reseptien mukaan tehdyt litkut. Kokeilisit joskus - kai sullakin makuaisti on.
Olen sen verran aikuinen että tiedän alkoholin olevan myrkkyä. Ymmärrän myös että sitä ei pidä liikaa latkia eikä siihen varsinkaan pidä lisätä mitään kemianteollisuuden tuotteita. Minulle tämä on luomukysymys ja siksi sen alkuperäisen kysymyksen esitinkin.Kuinkahan hedelmäsokeria valmistetaan teollisuudessa...hmmm...
Enpä osaa ikävä kyllä auttaa :(
- ei-mäskääjä
"miten saisin tehtyä niistä riittävän makean mäskin? Pitääkö niitä keittää päivätolkulla ja sitten tiivistää se mehu vai miten?"
Marjat eivät ole viljatuotteita. Ainoastaan viljatuotteet mäskätään oluen ja viskin valmistuksen yhteydessä niissä olevien hiilihydraattien muuttamiseksi sokerin muotoon. Marjojen kohdalla tätä ei tarvitse tehdä, koska niiden hiilarit ovat valmiiksi sokereita.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1043374
- 883073
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä201923- 691896
- 381847
- 211741
- 241687
Pettymys! Tähdet, tähdet -kisassa tämä erikoisjakso pois - Pistänyt artistit todella lujille!
Tähdet, tähdet -kisa on edennyt genrestä toiseen. Mutta erästä monen toivomaa erikoisjaksoa ei tällä kaudella nähdä. Voi341429Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91339- 481337