Lueskelin tuossa netistä että täysin rikittömiäkin viinejä valmistetaan, mutta eivät maininnu merkkejä. Osaisko joku asiaan perehtynyt kertoa onko alkossa tämmöisiä. Muutenkin kiinnostaisi löytää viiniä jossa olisi mahdollisimman vähän tai ei ollenkaan lisäaineita. Punaviiniä haeskelen.
Rikitön viini
7
1341
Vastaukset
- myöskin
http://www.alko.fi/www/wwwBachus.nsf/viewAll/462157?opendocument
Näkyy puuttuvan edelläolevalta listalta, mutta mainitaan toisaalla luomuviiniksi. - viiniläinen
myöskin kirjoitti:
http://www.alko.fi/www/wwwBachus.nsf/viewAll/462157?opendocument
Näkyy puuttuvan edelläolevalta listalta, mutta mainitaan toisaalla luomuviiniksi.Nämä jo tiesinkin, mutta kun noissa luomuviineissä yleensä aina on rikkiä. Rikitöttömyys ei ole edellytys luomu merkinnälle. Toivoin että jos joku tietäis näistä vähän tarkemmin..
- Rikkiviisas
Täysin rikittömiä viinejä ei kaupoista löydy.
Luomuviineissä rikkiä käytetään vähemmän.- aivan oikein mennyt
Tässä tietoa asiasta, valitettavasti aika ei riitä tuotteiden etsimiseen.
EU:lta on saatu ohje kuinka valmistaa luomuviinejä, mutta vielä ei ole laadittu asetusta tai direktiiviä rypälepohjaisten luomuviinien tuotannosta. Valvonta tapahtuukin luomuviljelyjärjestöjen taholta. Ainoa sallittu säilöntäaine rypälepohjaisille luomuviineille on rikkidioksidi ja maan lainsäädännöstä riippuen rikkidioksidin raja saa olla korkeintaan 60-100 mg/ l, kun se tavallisesti on 160 mg/l. Täysin rikittömiäkin luomuviinejä valmistetaan, mutta niillä on rajoitettu säilyvyys.
Yhdysvalloissa nimike organic wine ei saa sisältää lainkaan rikkidioksidia, mutta nimike organically grown grapes saa sisältää rikkidioksidia. Siellä suurimmat luomuviinituottajat ovat Fetzer ja Frey Vineyards.
On kuitenkin tutkimuksia, joissa luomuviinien on huomattu säilyvän lähes yhtä hyvin kuin tavanomaiset viinit, vaikka kokonaisrikkipitoisuus jäi vain 10-20 mg/litra. Eräs selitys hyvälle säilyvyydelle on se, että luomutuotteisiin syntyy enemmän hapettumista eli pilaantumista estäviä yhdisteitä kuten terveellisiä flavonoideja. Rikitön luomuviinien valmistus edellyttää hyvälaatuisia rypäleitä ja ehdottoman hygienisia valmistusmenetelmiä. - viiniläinen
aivan oikein mennyt kirjoitti:
Tässä tietoa asiasta, valitettavasti aika ei riitä tuotteiden etsimiseen.
EU:lta on saatu ohje kuinka valmistaa luomuviinejä, mutta vielä ei ole laadittu asetusta tai direktiiviä rypälepohjaisten luomuviinien tuotannosta. Valvonta tapahtuukin luomuviljelyjärjestöjen taholta. Ainoa sallittu säilöntäaine rypälepohjaisille luomuviineille on rikkidioksidi ja maan lainsäädännöstä riippuen rikkidioksidin raja saa olla korkeintaan 60-100 mg/ l, kun se tavallisesti on 160 mg/l. Täysin rikittömiäkin luomuviinejä valmistetaan, mutta niillä on rajoitettu säilyvyys.
Yhdysvalloissa nimike organic wine ei saa sisältää lainkaan rikkidioksidia, mutta nimike organically grown grapes saa sisältää rikkidioksidia. Siellä suurimmat luomuviinituottajat ovat Fetzer ja Frey Vineyards.
On kuitenkin tutkimuksia, joissa luomuviinien on huomattu säilyvän lähes yhtä hyvin kuin tavanomaiset viinit, vaikka kokonaisrikkipitoisuus jäi vain 10-20 mg/litra. Eräs selitys hyvälle säilyvyydelle on se, että luomutuotteisiin syntyy enemmän hapettumista eli pilaantumista estäviä yhdisteitä kuten terveellisiä flavonoideja. Rikitön luomuviinien valmistus edellyttää hyvälaatuisia rypäleitä ja ehdottoman hygienisia valmistusmenetelmiä.jostain nettisivulta. Ja sen takia tämän ketjun aloitin.. Ympäri käydään yhteen tullaan! :D
- Turha hakea
aivan oikein mennyt kirjoitti:
Tässä tietoa asiasta, valitettavasti aika ei riitä tuotteiden etsimiseen.
EU:lta on saatu ohje kuinka valmistaa luomuviinejä, mutta vielä ei ole laadittu asetusta tai direktiiviä rypälepohjaisten luomuviinien tuotannosta. Valvonta tapahtuukin luomuviljelyjärjestöjen taholta. Ainoa sallittu säilöntäaine rypälepohjaisille luomuviineille on rikkidioksidi ja maan lainsäädännöstä riippuen rikkidioksidin raja saa olla korkeintaan 60-100 mg/ l, kun se tavallisesti on 160 mg/l. Täysin rikittömiäkin luomuviinejä valmistetaan, mutta niillä on rajoitettu säilyvyys.
Yhdysvalloissa nimike organic wine ei saa sisältää lainkaan rikkidioksidia, mutta nimike organically grown grapes saa sisältää rikkidioksidia. Siellä suurimmat luomuviinituottajat ovat Fetzer ja Frey Vineyards.
On kuitenkin tutkimuksia, joissa luomuviinien on huomattu säilyvän lähes yhtä hyvin kuin tavanomaiset viinit, vaikka kokonaisrikkipitoisuus jäi vain 10-20 mg/litra. Eräs selitys hyvälle säilyvyydelle on se, että luomutuotteisiin syntyy enemmän hapettumista eli pilaantumista estäviä yhdisteitä kuten terveellisiä flavonoideja. Rikitön luomuviinien valmistus edellyttää hyvälaatuisia rypäleitä ja ehdottoman hygienisia valmistusmenetelmiä."Täysin rikittömiäkin luomuviinejä valmistetaan, mutta niillä on rajoitettu säilyvyys"
Juuri tuon rajoitetun säilyvyyden takia niitä ei kaupoista saa, kun se ei ole myyjän kannalta kannattavaa, jos tavara vanhenee hyllyyn.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 742932
- 642773
- 681822
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä171659- 241657
- 201600
- 191518
- 481297
- 381263
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91259