Apua!

tietämätön..

Sain tutulta parsakaalin... Haluisin tehdä siitä jotain maistuvaa ruokaa, mutta kyseinen vihannes(?) on minulle vähän vieras. Eli mitä siitä voisi tehdä? Muuta kun syödä pelkiltään.

9

2044

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • päi

      Höyrytä vaikka kypsäksi (joku 10min) ja kökkö voita päälle, ehkä hieman suolaa. Ei kaipaa kauheasti muuta.

      Tai vaikka lisäksi kukkakaalia ja kesäkurpitsaa, uunivuokaan kaikki, kerma-muna -seosta päälle, juustoraastetta sekaan joko uuniin tai kun otetaan uunista ulos. 175-200 astetta kunnes munakerma sopivan hyytynyt ja kaikki kypsää.

      Ja ääntä kohti :)

      Päi

      • skäribo

        mennyt, kun luin kirjoitustasi. Parsakaalista saa melkein mitä tahansa ihanaa, kunhan sitä ei kypsennä lötköksi. Juuri siksi höyrytys on hyvä vaihtoehto, niin kuin useimmille vihanneksille.

        Parsakaali sopii myös hyvin sienten, tomaatin ja paprikan kanssa. Ja valkosipulifriikkinä laittaisin toki yksinkertaisen ihanan, pelkästään syötävän parsakaalin voin sekaan valkosipulia.

        Sitä "puisevaa" vartta muuten ei kannata heittää hukkaan! Kun kovimmat osat kuorii pois, saa siitä oivallisen lisän esim. sosekeittoon.

        Jalo vihannes kerta kaikkiaan! :)


    • mimimiu

      1 kpl parsakaali
      1 kpl kukkakaali
      1 pkt ruokakermaa
      1 kasvisliemikuutia tai lihaliemi
      mustapippuria ja yrttejä

      pilko kaalit pieneksi ja laita kattilaan 6 dl vettä ja liemikuutio sekä kaalit, kaikki ei aluksi edes yletä veteen välttämättä. keittele kunnes kaalit ovat pehmeitä ja sitte kaada neste toiseen astiaan, muussaa kaalit,kaada neste takaisin, keittele hetki, mausta ja lorauta kerma sekaan!

      • Kiril

        mutta miksi ihmeessä jotain ruokakermaa kun meillä on perinteistä kuohukermaakin vielä kaupassa saatavana. Liemikuutioiden tuoteselosteita kannattaa tutkia. Ne eivät ole terveellisiä oli sitten kasvis- tai lihakuutio.


      • marikay
        Kiril kirjoitti:

        mutta miksi ihmeessä jotain ruokakermaa kun meillä on perinteistä kuohukermaakin vielä kaupassa saatavana. Liemikuutioiden tuoteselosteita kannattaa tutkia. Ne eivät ole terveellisiä oli sitten kasvis- tai lihakuutio.

        Oon kanssa ihmetelly miks käyttää liemikuutioita yms. kun suola, voi ja valkosipuli jo pelkästään saavat ruuan maistumaan niiin hyvälle! Lisäks chilit, pippurit, yrtit.. Pilalle menee hyvät sopat keinotekosilla kuutioilla.. Näin tämän mielestä. Jokainen tietty tyylillään :)


      • VHH-peikko
        marikay kirjoitti:

        Oon kanssa ihmetelly miks käyttää liemikuutioita yms. kun suola, voi ja valkosipuli jo pelkästään saavat ruuan maistumaan niiin hyvälle! Lisäks chilit, pippurit, yrtit.. Pilalle menee hyvät sopat keinotekosilla kuutioilla.. Näin tämän mielestä. Jokainen tietty tyylillään :)

        aikanaan kun noita kuutioita käytti. Mutta niin monet oireet on hävinneet VHHn myötä, ja itse ainakin uskon että lisäaineet ovat olleet yhtenä syynä.

        Eikä niiden oikeiden mausteiden käyttäminenkään niin vaikeata ole.


      • Kiril
        marikay kirjoitti:

        Oon kanssa ihmetelly miks käyttää liemikuutioita yms. kun suola, voi ja valkosipuli jo pelkästään saavat ruuan maistumaan niiin hyvälle! Lisäks chilit, pippurit, yrtit.. Pilalle menee hyvät sopat keinotekosilla kuutioilla.. Näin tämän mielestä. Jokainen tietty tyylillään :)

        Jokainen joka katsoo liemikuutioiden tuoteselostetta niin ymmärtää, että kyseessä ei ole luonnollinen tuote. Monia lisäaineita ja kuten sanoit keinoaineilla pilataan monet hyvät sopat ja varsinkin keitot.


      • skäribo
        Kiril kirjoitti:

        Jokainen joka katsoo liemikuutioiden tuoteselostetta niin ymmärtää, että kyseessä ei ole luonnollinen tuote. Monia lisäaineita ja kuten sanoit keinoaineilla pilataan monet hyvät sopat ja varsinkin keitot.

        Autas nyt taas sivistymätöntä. Mitä eroa on sopalla ja keitolla?


      • Kiril
        skäribo kirjoitti:

        Autas nyt taas sivistymätöntä. Mitä eroa on sopalla ja keitolla?

        Kun katsot vaikka hernepaketin kyljestä ohjeen hernekeiton valmistamiseksi niin sillä ohjeella syntyy niin paksua hernepuuroa että sitä ei voi keitoksi kutsua. Samoin meillä kalakeittoonkin tungetaan vaikka perunoita niin paljon että koko keiton idea runsaasta liemestä katoaa.

        Kyse on siitä että suomessa on yhdistetty alku- ja pääruoka toisiinsa. Hoidetaan alku- ja pääruoka samalla kertaa. Jos tutustut venäläiseen keittiöön niin keitossa aina tulee olla paljon lientä.

        Kun teen hernekeiton venäläiseen tapaan käyttämällä 1/3 ohjeen mukaisesta hernemäärästä niin keiton pinnalle muodostuu kirkas liemi, joka on se maukkain osa koko keitosta.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi et irrota otettasi

      Suhteeni?
      Ikävä
      68
      2630
    2. Koko ajan olet

      Senkin suhteen kiusannut. Halut on ihan mielettömät olleet jo pitkään
      Ikävä
      62
      2582
    3. Muutama syy

      Sille miksi IRL kohtaaminen on hänelle vaikeaa
      Ikävä
      68
      1762
    4. Onko kaivatullasi

      Hyvä vai huono huumorintaju?
      Ikävä
      24
      1597
    5. Estitkö sä minut

      Oikeasti. Haluatko, että jätän sun ajattelemisen? :3
      Ikävä
      20
      1510
    6. Tykkään susta

      Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä
      Ikävä
      9
      1450
    7. Onko kaikki hyvin, iso huoli sinusta

      Miten jakselet? Onko sattunut jotain ikävää. Naiselta
      Ikävä
      15
      1372
    8. Millainen meno

      Viikonloppuna? Mulla hirvee vitutus päällänsä. Onko muilla sama tunne??
      Ikävä
      38
      1223
    9. Onko meillä

      Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko
      Ikävä
      8
      1177
    10. Tiedätkö tykkääkö

      Kaivatustasi siinä mielessä joku muukin kuin sinä itse
      Ikävä
      25
      1096
    Aihe