Millaisia lupia yms. tarvitaan, jos alkaa tekemään viiniä myyntiin omista tuotteista, esim. marjoista? Onko raaka-aineella merkitystä sen suhteen, millaisia lupia tarvitaan? Tarkoitus ei ole tehdä pontikkaa eikä muitakaan vahvoja juomia, vaan muutamaprosenttista koti- / tilaviiniä. Millaiset prosenttirajat ovat, eli kuinka vahvaa saa tehdä suht' helposti saatavilla luvilla? Millaiset tilavaatimukset on asetettu?
Viininmyyntilupa?
11
5106
Vastaukset
- adf
Tuotevalvontakeskukseen: http://www.sttv.fi/
Sieltä voivat varmasti jeesata.- adf
Ja kerro tännekin kuinka homma etenee ja mitä lupia vaaditaan.
- poli
adf kirjoitti:
Ja kerro tännekin kuinka homma etenee ja mitä lupia vaaditaan.
Eikö alkolla ole monpoli kaikkiin 4.7%(?) vahvempiin juomiin?
- adf
poli kirjoitti:
Eikö alkolla ole monpoli kaikkiin 4.7%(?) vahvempiin juomiin?
Erityisasemassa ovat tilaviinien valmistajat, jotka saavat myydä omia viinejä omilta tiloiltaan. Mutta tietääkseni lupa koskee ainoastaan viinejä, ei esim. tilojen valmistamia liköörejä.
- Alkup. kysyjä
adf kirjoitti:
Erityisasemassa ovat tilaviinien valmistajat, jotka saavat myydä omia viinejä omilta tiloiltaan. Mutta tietääkseni lupa koskee ainoastaan viinejä, ei esim. tilojen valmistamia liköörejä.
Raaka-aineella ei ole merkitystä, ja saa valmistaa olutta, siideriä ja viinejä. Alkoholiprosentilla ei ole merkitystä, mutta tislaamiseen vaaditaan eri lupa.
Viinin tms. valmistukseen tarvitaan aikamoinen kasa lupia ja tarkastuksia, jotka maksavat n. 3000 euroa määrän mukaan kasvava maksu. Lisäksi joka litrasta menee 212 senttiä veroa. Tuotantotilojen pitää olla elintarviketiloiksi hyväksytty, ja valmistajan nuhteeton ja ammattitaitoinen. Ammattitaidon voi hankkia kurssimuotoisesti, osittain etäopiskeluna. Vastaajani sanoi, että käytännössä täytyy myydä ainakin 10 000 litraa, jotta homma kannattaa, ja esim. matkailutilan muun toiminnan ohessa tai jatkojalostaen omia tuotteitaan, esim. marjoja; muuten toiminnasta on vaikeaa saada edes omiaan pois. - adf
Alkup. kysyjä kirjoitti:
Raaka-aineella ei ole merkitystä, ja saa valmistaa olutta, siideriä ja viinejä. Alkoholiprosentilla ei ole merkitystä, mutta tislaamiseen vaaditaan eri lupa.
Viinin tms. valmistukseen tarvitaan aikamoinen kasa lupia ja tarkastuksia, jotka maksavat n. 3000 euroa määrän mukaan kasvava maksu. Lisäksi joka litrasta menee 212 senttiä veroa. Tuotantotilojen pitää olla elintarviketiloiksi hyväksytty, ja valmistajan nuhteeton ja ammattitaitoinen. Ammattitaidon voi hankkia kurssimuotoisesti, osittain etäopiskeluna. Vastaajani sanoi, että käytännössä täytyy myydä ainakin 10 000 litraa, jotta homma kannattaa, ja esim. matkailutilan muun toiminnan ohessa tai jatkojalostaen omia tuotteitaan, esim. marjoja; muuten toiminnasta on vaikeaa saada edes omiaan pois.Näinhän se on. Kyllä sille toiminnalle hintaa kertyy. Toisekseen epäilen että 10 000 pullon myyntiin vaaditaan kohtuullisen paljon aikaa, mikäli pullot on aikeessa myydä omasta myymälästä ulos. Siihen ei varmasti ihan muutama vuosi riitä.
Mutta "harrastuksena" varmaan ihan mukava... - adf
adf kirjoitti:
Näinhän se on. Kyllä sille toiminnalle hintaa kertyy. Toisekseen epäilen että 10 000 pullon myyntiin vaaditaan kohtuullisen paljon aikaa, mikäli pullot on aikeessa myydä omasta myymälästä ulos. Siihen ei varmasti ihan muutama vuosi riitä.
Mutta "harrastuksena" varmaan ihan mukava...10 000 pulloa, piti olla 10 000 l --> 13 300 pulloa.
- Alkup.
adf kirjoitti:
10 000 pulloa, piti olla 10 000 l --> 13 300 pulloa.
Noinhan se on, että aikaa kuluu ja rahaa palaa, että saa tuollaisen määrän myytyä. Kaiketi juuri siksi(kin) ko. mies, jolta asiaa kysyin, sanoi olevan likipitäen pakko myydä tuotetta esim. maatilamajoitus- tms. muun toiminnan ohessa. Lisäksi on jännä juttu, että voidakseen saada myyntiluvan, on oltava myös valmistuslupa; kysyin näet, voiko viedä raaka-aineet osaajalle, jolla on lupa, ja sitten vaan myydä, mutta se ei käy.
- poli
adf kirjoitti:
Erityisasemassa ovat tilaviinien valmistajat, jotka saavat myydä omia viinejä omilta tiloiltaan. Mutta tietääkseni lupa koskee ainoastaan viinejä, ei esim. tilojen valmistamia liköörejä.
Miksi muuten noissa kotisiideri/-olut paketeissa sanotaan että Suomessa suurin sallittu sokeri määrä on niin ja niin paljon. Siis tarvitaanko sen jälkeen jokin lupa vai miten se menee?
- asdadasdas
poli kirjoitti:
Miksi muuten noissa kotisiideri/-olut paketeissa sanotaan että Suomessa suurin sallittu sokeri määrä on niin ja niin paljon. Siis tarvitaanko sen jälkeen jokin lupa vai miten se menee?
omaan käyttöön kun tekee niin mikään ei ole kiellettyä. Vai kuka muka tulee tarkistamaan? Oma maha siitä kärsii jos tulee myrkkyä.
- Anonyymi
Jos perustan suljettuun pihapiiriin (terassi) esim tapaksia myyvän toimipisteen , saanko miten esim viinin myyntiluvan 3kk ajan kylkiäisenä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 742942
- 652793
- 681822
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä171669- 241657
- 201600
- 231553
- 481297
- 381273
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91259