Tänään tein pizzapohjan, joka menee näin:
Tarveaineet:
Näkkileipää
3 kananmunaa
2 dl vettä
1 prk (90g) tomaattipyrettä
Ota korkeareunainen uunipelti ja laita siihen leivinpaperi.
Lado Näkkilepäviipaleita laidasta laitaan.
Sekoita kananmunat, vesi ja tomaattipyre tasaiseksi seokseksi.
Kaada seos näkkileipä viipaleiden päälle tasaisesti. Anna imeytyä 30 minuuttia.
Sitten täytteet ja juustoraaste päälle ja uuniin 220 asteeseen noin puoleksi tunniksi.
Pohja on erittäin sitkeä, joten käytä terävää veistä. Jos haluat pehmeämmän pohjan käytä seokseen enemmän vettä.
Näkkileivässä on kyllä hiilareita, mutta hitaasti imeytyviä.
Pizzapohja
6 KK
3
1403
Vastaukset
- vähähiilarinen
tuo pohja, näkkäreitä menee tuohon iso läjä. Karppipalstalla on ollut ihan oikeastikin VHH-sopivia ja toimivia pizzapohjan ohjeita.
- pizzapohja 2
pizzapohja teen usein 1prk rahkaa,1muna,1dl soijajauhoa ja ripaus suolaa sekoitetaan ja levitetään lusikalla pellille tulee vajaa pellillinen.
- kuukeli
Millaiselle toi pohja sitten maistuu, maistuuko soija läpi? ja tuleeko pohjasta munakasmainen/löysä/kuminen? pitäis varmaan kokeilla...
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 692683
- 632624
- 681772
- 241607
- 201540
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä91460- 151382
- 381223
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko81187- 251106