Eli meidät vihitään maistraatissa ja siunaus on sitten kirkossa jonka jälkeen kekkerit. Kuinka tämä käytännössä tapahtuu? Suoritetaanko vihkiminen mahdollisesti jo aikaisemmin eli eri päivänä kuin hääjuhla? Jos näin on, hääpäiväksi ei sitten luonnollisesti tulekkaan se kuin oli suunniteltu? Mitä tilaisuuteen puetaan päälle jos hääjuhla varsinaisesti on sitten silloin kirkossa jne??????
Olen (luonnollisesti) hommassa ensikertalainen joten hyvät neuvot kalliit tänne kiitos =)
miten toimitte?
5
815
Vastaukset
- ex-kaaso
kukin tavallaan, eli ihan itse saatte valita teille sopivimman tavan.
Suosituin malli taitaa olla:
Vihkiminen maistraatissa häitä edeltävällä viikolla (arkipäivänä ja virka-aikana) (mukaan pari todistajaa esim. kaaso ja bestman). Tätä moni käy juhlistamassa vihkimisen jälkeen sitten lounaalla tms.
Avioliiton siunaus kirkossa ja hääjuhla heti sen jälkeen.
Maistraattiin voi pukeutua haluamallaan tavalla. Useimmat laittaa siistit juhlavat vaatteet, mutta ei kuitenkaan varsinaista hääpukua (niiden aika on useimpien mielestä sitten siunaamisen ja hääjuhlan aikaan) - Syksyn morsian
Meidät vihittiin henkikirjoittajan toimesta kotona. Läsnä olivat kummankin vanhemmat ja kaaso sekä bestman. Vihkimisen jälkeen oli pientä suolaista purtavaa, kuohuviiniä ja kahvia. Tunnelma oli ihan kiva, henkikirjoittajakin jäi joksikin aikaa tilaisuuteen juttelemaan mukavia.
Seuraavana päivänä oli avioliiton siunaus ja hääjuhla noin 100:lle vieraalle vuokratuissa tiloissa.
Minulla oli vihkiäisissä jakkupuku ja morsiuskimppu. Siunauksessa ja juhlassa pitkä puku ilman kimppua. Sulhanen esiintyi kumpanakin päivänä tummassa puvussa.
Sormuksiin on kaiverrettu oikea vihkipäivä, mutta kyllä siunauspäiväkin jää muistiin :o) Valokuvassa kävimme kumpanakin päivänä, varsinaisena vihkipäivänä otettiin lähikuvia ja siunauspäivänä kokovartalokuvia. Piirongin päälle näyttäisi vakiintuvan varsinaisen vihkipäivän vähemmän juhlava kuva meistä. Olemme siinä enemmän itsemme näköisiä. - pakana
Minulle ei ole oikein auennut tämä tapa. Miksi ensin maistraattiin ja sitten vielä toinen seremonia päälle?
- hölömö!
Minä kuulun kirkkoon, mies ei. Hän ei halua "pilkata" kristittyjä liittymällä kirkkoon , käymällä rippikoulua jne vain sen takia että vihkiminen tapahtuisi kirkollisesti. Kävi sekin kyllä mielessä.. Ja itse en tuosta maistraatin toimituksesta piittaile, kunhan laitetaan nimet paperiin. Omassa sievässä mielessäni olen naimisissa vasta kirkon jälkeen..Tyhmää ehkä mutta.. se on mun ongelmani :D
Nii ja onko maistraatissa tapahtuva vihkiminen kahden todistajan läsnäollessa, ilman muita joku seremonia? Aika kuiva seremonia etten sanois..
- sitten kirkkoon
Meidän avioliittomme alkaa ensi kesänä niin, että virallisesti meidät vihitään maistraatissa ja sitten saman viikon lauantaina liittomme siunataan kirkossa, jolloin myös pidämme hääjuhlan.
Emme kumpikaan kuulu kirkkoon, joten tuntuisi tyhmältä käydä läpi näin aikuisiässä kastamiset ja rippikoulut vain sen takia, että pääsisimme naimisiin kirkossa. Avioliiton siunaaminen ei poikkea paljoa varsinaisesta vihkimisestä, joten sitä ei juhlaväki kirkossa välttämättä edes huomaa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 692673
- 632614
- 681772
- 241607
- 201530
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä91460- 151372
- 381223
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko81187- 251106