Millä pistemäärällä voi edes haaveilla pääsevänsä opiskelemaan arkkitehdiksi?

Viktor

Kyselisin vain kuinka vähillä pisteillä arkkitehtiopiskelijat ovat päässeet opiskelemaan arkkitehdeiksi. Itsestäni kun tuntuu, että en millään voi saada tarpeeksi hyviä pisteita piirrustus- ja suunnittelukokeesta ja matematiikan kokeesta että pääsisin opiskelemaan arkkitehdiksi Oulussa, koska en saa alkupisteitä ylioppilastodistuksesta kuin 4(/12).

6

1836

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Naru Viivotin

      ...heittänyt koulukirjojasi roskikseen. Kaiva ne esiin ja mene korottamaan arvosanojasi. Mitä tämä maa EI kaipaa on taas yksi tietämätön (ja laiska?) arkkitehti.

      Kai sinulla edes oli kymppi kuvaamataidossa?

    • Norman F

      Senkun yrität, pisteillä mitään merkitystä ole. Itse asiassa arkkitehtiosastoille pitäisi valita juuri heikoin opiskelija-aines, koska hyvien tyyppien kansalaisvelvollisuus on karttaa arkkitehtiosastoa ja kanavoida lahjansa muualle.

      Arkkitehdiksi opiskelu tietää 6-10 vuoden yöunien menetystä. Proffat ja opiskelijat ovat enimmäkseen elämästä totaalisen vieraantuneita anaalisia piipertäjiä ja fakki-idiootteja, joiden pelkkä läsnäolo riittää imemään kaiken sinussa mahdollisesti olevan älyn, energian, kunnianhimon ja tunteet. Valmistuttuasi olet onneton 2,5 tonnia kuussa tienaava nyhverö jolla prakaa sekä pää että kroppa.

      Arkkitehdin työ on aivan helvetin tylsää ja pienipalkkaista nysväämistä. Käytännössä 97% arkkitehdeistä on pelkkiä rakennusliikkeitten ja kuntien lattialuuttuja. Vastavalmistunut opistoinsinööri saa tällä hetkellä keskimäärin yhtä paljon liksaa kuin kokenut arkkitehti SAFA, joka vinkuu riemusta jos saa 2,5-3 tonnia kuussa 50-60 tunnin työviikoista jossain kälyisessä suunnittelufirmassa. Ja nyt puhutaan jätkistä ja tytöistä jotka olisivat halutessaan päässeet opiskelemaan mihin tahansa yliopistoon lääkäriksi, juristiksi, DI:ksi, ekonomiksi tai opettajaksi. Siis 9-12 lähtöpisteen pojista ja tytöistä.

      Jos olet itsetuhoinen masokisti niin suosittelen Viktor ehdottomasti hakemista arkkitehtiosastolle. 4 pistettä ei tosin tule riittämään edes Ouluun.

      • niinku että

        Lääkäri tekee monia onnelliseksi pelastamalla vaikkapa henkikullan.
        Juristi voi tehdä saman päästämällä pälkähästä. Tosin ilo voi kääntyä synkkyydeksi laskun saavutettua tietoisuutesi.
        DI osaa pienentää elektroniikan komponentteja niin, että kohta kännykän voi sujauttaa korvaansa.
        Egonami omaa potentiaalisen keinovalikoiman jonkin tahon maallisen omaisuuden kartuttamiseen omansa ohessa.
        Opettaja voi lyödä karttakepillä näpeille tai saada himokkaita silmäyksiä takapuolensa seutuville kirjoittaessaan taululle jotakin, mikä olisi tarkoin syytä painaa sielunsa sopukoihin.
        Mutta arkkitehti.. suunnittelee rakennuksia, joihin kukaan ei kiinnitä mitään huomiota, saati että niissä koskaan kävisi asumisesta puhumattakaanonkiniintoast.louiskolmassiandury.


    • yx arkkitehti

      Ota yhteyttä arkkitehtiosaston kansliaan ja kysy sieltä viimeiset pistetiedot. Tarkista myös sellainen seikka, onko seuraavanlainen käytäntö vielä voimassa. Näin oli ainakin 70-luvulla: Tietty kiintiö, olisikohan ollut 5 tai 15% opiskelupaikoista, jaettiin pelkkien pääsykoepisteiden mukaan. Näin lahjakas henkilö, joka lorvaili lukiovuodet ja sai huonot todistukset, saattoi silti päästä arkkitehtiosastolle. Mutta pelkillä pääsykokeilla valituksi tulleilla olikin sitten tosi kova taso pääsykokeissa. Ne täytyi mennä ihan nappiin niin matematiikan kuin piirtämisenkin kokeissa. Lähes täydet pisteet kaikissa tehtävissä.

      Joten siitä vaan yrittämään. Kannattaa kuitenkin ehdottomasti käydä preppauskurssit läpi.

      Mutta mieti vielä ammatinvalintaasi. Arkkitehdin huonosti palkattua ja nykyisin myös huonosti arvostettua hommaa kestää vain, jos arkkitehtuuri ja sen teko on intohimo ja kutsumusammatti. Ja tiedosta se, että suuri osa riviarkkitehdin työstä on vähemmän luovaa ja mielenkiintoista esimerkiksi alakattojen piirtämistä.

    • suosittelen yrittämistä

      HEI!

      Suosittelen että haet Ouluun arkkitehtiosastolle. Siellä on uusi päärakennuskin...

      Lähtöpisteillä ei ole arkkitehtuurissa väliä, kunhan onnistut/suoritat hyvin pääsykokeet. Oulussa hyvin suorittaminen tarkoittaa matematiikan kokeen kynnysrajan ylittämistä (sen ylittää helposti jos on ollut lukiossa pitkä matikka... koe on siis teknisen tiedekunnan helpoin. Piirustuskokeessakin riittää kun pääset kynnysrjan yli... se onkin sitten vaikeampaan, mutta aina kannattaa yrittää.

    • piste&pilkku

      Tässä sinulle oikea vastaus. Kaikilla pistemäärillä voi haaveilla a-osastolle pääsystä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Sun ja kaivattusi

      ikäero? Kumpi vanhempi, m vai n?
      Ikävä
      104
      1821
    2. Kesän odotuksia hyrynsalmella

      Kyllä kesällä hyrynsalmellakin on mahdollisuus osallistua kylän menoon monella tavalla . On kaunislehdon talomuseolla
      Hyrynsalmi
      15
      1601
    3. Tämän hetken

      Terveiset kaivatullesi ⬇️
      Ikävä
      144
      1579
    4. Kai sä näät

      Ku sua katson et olen aika rakastunut. Rakkaus ei vain ole aina niin yksinkertaista
      Ikävä
      102
      1523
    5. Katsotko mieluiten

      Kaivatussasi mitä?
      Ikävä
      80
      1437
    6. Mikä on ollut

      Epämiellyttävin hetki sinun ja kaivattusi romanssissa?
      Ikävä
      119
      1259
    7. Anne Kukkohovi ei myykkään pikkuhousujaan

      Kyseessä oli vain markkinointitempaus. Anne höynäytti hienosti kaikkia ja Onlyfans-tilinsä tilaajamäärä lähti jyrkkään n
      Maailman menoa
      278
      1218
    8. Voi Rakas siellä

      Olet ollut mun ajatuksissa taas koko päivän. Olet ihmeellinen kertakaikkiaan ja arvostan sinua niin paljon❤️Minulla ei o
      Tunteet
      24
      1080
    9. Vieläkö sä toivot

      Meidän välille jotain?
      Ikävä
      69
      1071
    10. Pidätkö kaivatustasi

      Minkä vuoksi erityisesti? Mikä hänessä vetoaa?
      Ikävä
      38
      1022
    Aihe