Lanttu / Naurismuhennos

Kiril

Pilkottua lanttua sipulia keitetään pehmeiksi niukassa vedessä. Soseutetaan ja lisätään mustapippuri ja smetanaa maun mukaan. Voi vielä lisätä tilliä tai persiljaa.

Loistava lisuke lihalle ja vaihtelua kukkakaalimuusille.

6

1932

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • teet lanttulaatikon?

      Minä tässä yitin, korvasin korppujauhot psylliumilla ja lisäilin sitä sun tätä oman pääni mukaan, tuloksena ihanan näköinen lanttulaatikko ja täydellinen koostumus, mutta lanttu siinä ei kyllä maistunut yhtään. Ei kai se nyt voi olla siirapistakaan kokonaan kiinni! Hyvää ohjetta kaipaillaan!

      • Kiril

        vhh ruokavaliolla ollessani lanttulaatikkoa. Maistan sitä perinteistä laatikkoa pari lusikallista tasan yhden kerran vuodessa äitini joulupöydässä.


      • päi

        Kopsittu jälleen kerran karppifoorumilta, en ole tuota vielä kokeillut, mutta kun tuo joulu tuolta lähestyy niin laitan uuniin hautumaan :) Jos kokeilet tuolla tehdä, niin laita infoa miten onnistui, että tietää tehdä muutoksia jos tarvis on.


        Karppi lanttulaatikko

        n. 1,5kg lanttuja kuutioituna ja pehmeäksi keitettynä
        2 dl kuohukermaa, vähän lanttujen keitinlientä
        2 kananmunaa
        suolaa
        valkopippuria
        voita

        Soseutin keitetyt lanttukuutiot, lisäsin kerman ja mausteet. Laitoin vuokiin, kuvioin vähän pintaa ja lastusin pinnalle voita. Paistoin 175 asteessa noin tunnin.

        (Lisäys toiselta: Pidän lanttulaatikon väintään 3 tuntia uunissa. Ensin n. 0,5 tuntia 200 asteessa sen jälkeen pudotan uunin lämmön 150 asteeseen. Tulee tummaa ja makeaa ilman makeutusta. En käytä mtään korppujauhon korvikette, mutta kermaa rutkasti. Pinnalle laitan mantelijauhoa ja voinokareita. )


      • tuota
        päi kirjoitti:

        Kopsittu jälleen kerran karppifoorumilta, en ole tuota vielä kokeillut, mutta kun tuo joulu tuolta lähestyy niin laitan uuniin hautumaan :) Jos kokeilet tuolla tehdä, niin laita infoa miten onnistui, että tietää tehdä muutoksia jos tarvis on.


        Karppi lanttulaatikko

        n. 1,5kg lanttuja kuutioituna ja pehmeäksi keitettynä
        2 dl kuohukermaa, vähän lanttujen keitinlientä
        2 kananmunaa
        suolaa
        valkopippuria
        voita

        Soseutin keitetyt lanttukuutiot, lisäsin kerman ja mausteet. Laitoin vuokiin, kuvioin vähän pintaa ja lastusin pinnalle voita. Paistoin 175 asteessa noin tunnin.

        (Lisäys toiselta: Pidän lanttulaatikon väintään 3 tuntia uunissa. Ensin n. 0,5 tuntia 200 asteessa sen jälkeen pudotan uunin lämmön 150 asteeseen. Tulee tummaa ja makeaa ilman makeutusta. En käytä mtään korppujauhon korvikette, mutta kermaa rutkasti. Pinnalle laitan mantelijauhoa ja voinokareita. )

        varmasti kokeilen! Hyvä jos makeutuukin ilman siirappia, keinotekoista makeutusainetta en viitsisi näin perinneruokaan tukkia.


      • skäribo
        tuota kirjoitti:

        varmasti kokeilen! Hyvä jos makeutuukin ilman siirappia, keinotekoista makeutusainetta en viitsisi näin perinneruokaan tukkia.

        aika helposti, niin kuin perunakin. Toisaalta lantuissa on eroja. Tikkuisesta lantusta ei saa makoisaa siirapillakaan. Kannattaa siis jo kaupassa olla tarkkana!


      • valmista
        päi kirjoitti:

        Kopsittu jälleen kerran karppifoorumilta, en ole tuota vielä kokeillut, mutta kun tuo joulu tuolta lähestyy niin laitan uuniin hautumaan :) Jos kokeilet tuolla tehdä, niin laita infoa miten onnistui, että tietää tehdä muutoksia jos tarvis on.


        Karppi lanttulaatikko

        n. 1,5kg lanttuja kuutioituna ja pehmeäksi keitettynä
        2 dl kuohukermaa, vähän lanttujen keitinlientä
        2 kananmunaa
        suolaa
        valkopippuria
        voita

        Soseutin keitetyt lanttukuutiot, lisäsin kerman ja mausteet. Laitoin vuokiin, kuvioin vähän pintaa ja lastusin pinnalle voita. Paistoin 175 asteessa noin tunnin.

        (Lisäys toiselta: Pidän lanttulaatikon väintään 3 tuntia uunissa. Ensin n. 0,5 tuntia 200 asteessa sen jälkeen pudotan uunin lämmön 150 asteeseen. Tulee tummaa ja makeaa ilman makeutusta. En käytä mtään korppujauhon korvikette, mutta kermaa rutkasti. Pinnalle laitan mantelijauhoa ja voinokareita. )

        ja hyvää tuli, ei nyt ihan niin makeaa kuin siirapin kanssa, mutta hyvää. Paistelin tuon jatko-ohjeen mukaan 3 tuntia, ei mitään korjattavaa reseptiin. Ja Kirilin sipuli-lanttu-smetana-ruoka oli myös tosi hyvää ja tähän vuodenaikaan oikein sopivaa lisuketta, suosittelen!


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi et irrota otettasi

      Suhteeni?
      Ikävä
      68
      2600
    2. Koko ajan olet

      Senkin suhteen kiusannut. Halut on ihan mielettömät olleet jo pitkään
      Ikävä
      62
      2562
    3. Muutama syy

      Sille miksi IRL kohtaaminen on hänelle vaikeaa
      Ikävä
      68
      1752
    4. Onko kaivatullasi

      Hyvä vai huono huumorintaju?
      Ikävä
      24
      1577
    5. Estitkö sä minut

      Oikeasti. Haluatko, että jätän sun ajattelemisen? :3
      Ikävä
      20
      1500
    6. Tykkään susta

      Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä
      Ikävä
      9
      1440
    7. Onko kaikki hyvin, iso huoli sinusta

      Miten jakselet? Onko sattunut jotain ikävää. Naiselta
      Ikävä
      15
      1362
    8. Millainen meno

      Viikonloppuna? Mulla hirvee vitutus päällänsä. Onko muilla sama tunne??
      Ikävä
      38
      1213
    9. Onko meillä

      Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko
      Ikävä
      8
      1167
    10. Tiedätkö tykkääkö

      Kaivatustasi siinä mielessä joku muukin kuin sinä itse
      Ikävä
      25
      1086
    Aihe