Meillä on käytössä perintökastemekko, joka on ollut suvun käytössä jo 40-luvulta saakka. Mekkoon on kirjailtu kastetun nimi sekä vuosiluku. Lapsemme syntyi juuri ja ristiäiset tullaan järjestämään vasta ensi vuoden puolella. Kysymys kuuluukin, kumpi vuosiluku mekkoon nyt tulisi kirjailla, syntymävuosi vai kastevuosi??
Perintökastemekon kirjailu
4
889
Vastaukset
- Täti
Meilläkin on perintökastemekko ollut käytössä,
ja siihen on ommeltu koko päivämäärä
- ja muistakseni kastepäivä.
En ole aivan varma, koska äitini on hoidellut
tämän puvun kirjailu- ja säilytyspuolen:)
Tämä teidän lapsenne on ilmeisesti ainoa,
jolla on kastejuhla eri vuosi kuin syntymäjuhla?- gdsgåu
vastauksestasi täti. Itsekin alan kallistua sen kastevuoden puolelle, tuntuisi jotenkin loogisemmalta. Onhan kyseessä juuri kasteeseen liittyvä vaate.
Lapsemme on todellakin suvun ensimmäinen, jonka kohdalla syntymä ja kaste osuvat eri vuosille. Siksi iskikin moinen epäröinti. Mutta jos jollakin on vielä omakohtaisia kokemuksia, niin mielelläni niistä kuulisin, kiitos.
- kastemekko
meidän suvussa on myös tällainen perintömekko ja siihen on kirjailtu lapsen koko nimi ja kastepäivä.
- ninnuliina--
Itse olen juuri paininut saman ongelman kanssa. Pukuun on jo 6 nimeä ja vuosilukua kirjailtu, nyt on ensimmäinen, jolla syntymävuosi ja kastevuosi eri. Olen kuitenkin kallistunut syntymävuoden puolelle, koska se on kuitenkin ehkä tärkeämpi silloin, kun joku vaikka parinkymmenen vuoden kuluttua pukua katselee.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 682640
- 622582
- 681772
- 241597
- 201520
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä91450- 151372
- 381223
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko81177- 251096