Koska viinin valmistuksessa käytetään Barshop Hapotetta, entä mikä määrään sen määrän?
Käytetäänkö sitruunahapotetta vain, kun tehdään mehusta viiniä? Entä määrä.
Onko vain makukysymys koska käytetään tavallista sokeia, Panimosokeria tai fariinisokeria?
Miten määritetään eri sokerien määrä?
Saisinko edes johonkin näihin vastauksen?
Kiitos!
Vielä
2
339
Vastaukset
- Kotiviinin ystävä
Happoa (esim. sitruuna) käytetään silloin, kun marjat tai hedelmät eivät ole kovin hapokkaita varmistamaan viinin käyminen. Käytän useimmiten puoli pussillista sitruunahappoa (n. 25-30 g).
Laitan panimo- tai kidesokeria saman verran, panimosokeria olen käyttänyt vain kerran. Fariinisokerista en tiedä mitään, luultavasti makuasia, jos joku sitä käyttää. Makua saa marjoilla, hedelmillä ja esim. kuivatulla mintulla ja viinimarjan lehdillä.- Tiedoista
Kiitos tiedoista.
Panimosokerista sain viinikaupasta tietoa, että
sitä laitettaisiin suhteessa hieman enemmän, koska on hienojakoisempi kuin taloussokeri.
Esimerkiksi 6 kg sijasta taloussokeria noin
6 kg 700 g Panimosokeria.
Panimosokeri liukenee kuulemma myös kylmään veteen.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 873196
- 883033
- 681862
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä191822- 281722
- 211691
- 241687
Pettymys! Tähdet, tähdet -kisassa tämä erikoisjakso pois - Pistänyt artistit todella lujille!
Tähdet, tähdet -kisa on edennyt genrestä toiseen. Mutta erästä monen toivomaa erikoisjaksoa ei tällä kaudella nähdä. Voi331345- 481327
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91309