Löysin perinneruokakirjasta isoäidin kermakastikkeen salaatille, tosi hyvää:
2 kovaksi keitettyä munaa (10 min.)
2 dl kuohukermaa, vatkaa hieman pehmeäksi vaahdoksi
2 rkl etikkaa
½ tl suolaa
1 tl sokeria (Hermesetasta)
Hienonna kananmunien keltuaiset haarukalla ja sekoita niihin mausteet. Sitten sekoita keltuaismössö kermaan ja valmista on. Parasta tavallisen lehtisalaatin, kurkun ja tomaatin kanssa, mutta tämän kanssa menee varmaan mitkä tahansa kasvikset. Munan valkuaiset voi pilkkoa ja lisätä myös salaattiin. Salaatti riittää hyvin yksistäänkin esim. ilta-ateriaksi, hyvää ja ravitsevaa.
Salaatinkastike
kevyesti mummon malliin
1
1086
Vastaukset
- skäribo
aikoinaan ihan pelkän lehtisalaatin kanssa? Näin olen käsittänyt. Silloin tomaatit ja tuoreet kurkut olivat harvinaisuuksia, paprikoista sun muista puhumattakaan.
Tuota salaattia saa yhä ainakin perinnematkailupaikoista.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 732835
- 642723
- 681802
- 241637
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä161600- 201570
- 151422
- 481277
- 381253
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91229