Karviasin käyttö

Qwenty

Mihin kannattaa karviaista käyttää ja missä se on parhaimmillaan? Itse olen käyttänyt sitä paljon hillona mutta muutakin käyttöä kaivattaisiin. Yhdessä mainittiin että siitä voi mehuakin tehdä mutta se vähän arvelluttaa.



http://www.kookas.fi/forum/thread/10735

9

5883

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Bounty

      Parhaiten niitä saa kulumaan nimenomaan mehyun, Maijaan vaan mehustumaan ja sokerit kuten muihinkin mehuihin. Siinä on oma arominsa, meillä ainakin tykätään kovasti, suorastaan paras mehu! Ja jäisinä "irtokarkkeina" ovat myös hyviä. Syyskesällä teen aina hiukan karviaislikööriä, sen veroista ei Alkosta löydy: Perkaan litran karviaisia lasitölkkiin. Päälle lorautan noin 35 cl viinaa, niin, että marjat peittyvät. Kansi paikoilleen. Annetaan tekeytyä pimeässä kaapissa 4-5 viikkoa, jolloin siivilöidään. Sekaan 3 dl vaaleaa siirappia (on parasta sokerilientä) ja pullo syrjään muutamaksi kuukaudeksi. Maku on raaka tässä vaiheessa, mutta jo jouluvieraille voi sitten tarjota aivan ihanaa, sakeaa, tummaa likööriä! Kukaan ei vielä ole arvannut, mistä marjasta se on tehty. Liköörejä olen tehnyt myös tyrnistä. mustikasta, lakasta ja mesimarjasta - kaikki onnistuvat helposti.

    • Olen saanut lahjaksi Kustannus-Mäkelän toimittaman kirjan nimeltä:"Terveyttä marjoista ja hedelmistä". Siinä löytyy useita ohjeita: Karviaistahna, Karviaiskompotti, Jäinen karviaiskerma, Karviaismarja-persikkahyytelö, Karviais-banaanisekoitus, Karviaisvuoat ja Karviaispaistos. Jos joku ohje nimen perusteella kuulostaa mielenkiintoiselta, niin voin kirjoittaa sinulle ohjeen kokonaisuudessaan.

      • kiinnostunut..

        Voisitko ystävällisesti kertoa tuon karviasmarja-persikkahyytelön ohjeen.
        Olen joltain kerran kuullut maininnan, että tekevät aina karviaismarja-persikkahilloa (on varmaan sama) ja kehui ettei yhtä hyvää ole. Jäi tuolloin ohje saamatta ko. henkilöltä.
        Kiitos etukäteen jos jaksat vaivautua. :-)


      • kiinnostunut.. kirjoitti:

        Voisitko ystävällisesti kertoa tuon karviasmarja-persikkahyytelön ohjeen.
        Olen joltain kerran kuullut maininnan, että tekevät aina karviaismarja-persikkahilloa (on varmaan sama) ja kehui ettei yhtä hyvää ole. Jäi tuolloin ohje saamatta ko. henkilöltä.
        Kiitos etukäteen jos jaksat vaivautua. :-)

        Miedoista persikoista ja happamista karviaisista tulee mukava jälkiruoka. Hyytelö saa täyteläisen maun, kun ainekset keitetään omenamehussa.
        4 annosta.
        6 liivatelehteä, kaksi kypsää persikkaa, 250 gr. karviaisia, 2,5 dl. omenamehua, 1,5 dl. sokeria ja puolen sitruunan mehu. Liivatelehdet liotetaan kylmässä vedessä. Lohko persikat ja poista kuoret tarvittaessa. Huuhtele ja perkaa karviaiset. Kiehauta omenamehu johon lisäät sokerin. Lisää karviaiset ja anna kiehua hiljalleen lähes pehmeiksi.Lisää persikkalohkot ja keitä vielä muutama minuutti.
        Poista hedelmät reikäkauhalla ja aseta ne tarjoilukulhoon tai neljään annosmaljaan. Purista liivatelehdet kuiviksi ja sulata kuumaan mehuun. Kaada seos hedelmien päälle. Anna seistä viileässä 2-3 tuntia ja koristele kermavaahdolla (jos haluat, etkä pelkää kaloreita). Ohje on helppo ja onnistuu varmasti.


      • Kokkailijatar
        Tamarix kirjoitti:

        Miedoista persikoista ja happamista karviaisista tulee mukava jälkiruoka. Hyytelö saa täyteläisen maun, kun ainekset keitetään omenamehussa.
        4 annosta.
        6 liivatelehteä, kaksi kypsää persikkaa, 250 gr. karviaisia, 2,5 dl. omenamehua, 1,5 dl. sokeria ja puolen sitruunan mehu. Liivatelehdet liotetaan kylmässä vedessä. Lohko persikat ja poista kuoret tarvittaessa. Huuhtele ja perkaa karviaiset. Kiehauta omenamehu johon lisäät sokerin. Lisää karviaiset ja anna kiehua hiljalleen lähes pehmeiksi.Lisää persikkalohkot ja keitä vielä muutama minuutti.
        Poista hedelmät reikäkauhalla ja aseta ne tarjoilukulhoon tai neljään annosmaljaan. Purista liivatelehdet kuiviksi ja sulata kuumaan mehuun. Kaada seos hedelmien päälle. Anna seistä viileässä 2-3 tuntia ja koristele kermavaahdolla (jos haluat, etkä pelkää kaloreita). Ohje on helppo ja onnistuu varmasti.

        Kiitos, tätä tuli kokeiltua. Karviais-persikkahyytelö on oikein hyvää! Tein vihreistä karviaisista ja persikoista ja soseutin sauvasekoittimella, joten väristä tuli saman tapainen oranssi kuin lakattoman lakkahillossa. Maku vaan on persikoista tehtynä paljon parempi kuin porkkanoista tehtynä.

        Makuun sopisi ehkä vielä vähän vanilliinisokeria, kokeilen sitä ensi kerralla.


    • Ylimääräisistä

      Raaoista, vaaleista karviaisista tulee hyvää viiniä. Osta viinipakkaus, jossa on kaikki tarvittavat aineet, 6 kg sokeria ja rusinoita.
      Näistä se syntyy.

    • Anna Maria

      Mehumaijalla tein mehua. Vähän laitoin atamonia pulloon ja vieläkin on erittäin hyvälaatuista.

      Ja todella hyvää. Ensi vuonna aion pullottaa vieläkin enemmän, koska hilloja menee niin vähän.

      • Ribes uva-crispa

    • arkinen suomuurainhi

      Helppo ohje.Puolet punaista karviaista,puolet porkkanaa.Annetaan hitaasti kypsyä ja sauvasekoittimella soseeksi.1 kg karviaista,1 kg porkkanaa ja siihen sitten 1 kg hillosokeria ja kiehautellaan sitten vielä soseutettu juttu hilloksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi et irrota otettasi

      Suhteeni?
      Ikävä
      73
      2825
    2. Koko ajan olet

      Senkin suhteen kiusannut. Halut on ihan mielettömät olleet jo pitkään
      Ikävä
      64
      2713
    3. Muutama syy

      Sille miksi IRL kohtaaminen on hänelle vaikeaa
      Ikävä
      68
      1802
    4. Onko kaivatullasi

      Hyvä vai huono huumorintaju?
      Ikävä
      24
      1637
    5. Tykkään susta

      Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä
      Ikävä
      16
      1590
    6. Estitkö sä minut

      Oikeasti. Haluatko, että jätän sun ajattelemisen? :3
      Ikävä
      20
      1570
    7. Onko kaikki hyvin, iso huoli sinusta

      Miten jakselet? Onko sattunut jotain ikävää. Naiselta
      Ikävä
      15
      1412
    8. Tiedätkö tykkääkö

      Kaivatustasi siinä mielessä joku muukin kuin sinä itse
      Ikävä
      48
      1277
    9. Millainen meno

      Viikonloppuna? Mulla hirvee vitutus päällänsä. Onko muilla sama tunne??
      Ikävä
      38
      1243
    10. Onko meillä

      Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko
      Ikävä
      9
      1229
    Aihe