restonomiksi..??

min*

Mua kiinnostais nyt erittäin paljon onko mahdollisuuksia päästä restonomiksi(amk) opiskelemaan näillä papereilla... kun kirjoituksista tuli ruotsi B, äikkä C, matikka A(menossa uusii mutta taitaa A:ksi jäädä:( ) ja englannista tulee varmaan C tai B ja psykasta ehkä B. Siis onko näillä kamalasti merkitystä, vai voiko päästä sisään vaikka onkin huonot paperit..? tai edes niihin haastatteluihin tms...? :/ jollain kokemusta/tietoa?

9

3765

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pääsyvaatimukset

      Suurimmaksi osaksi kouluun pääseitten pisteet tulevat pääsykokeista.
      Koulumenestyksestä tulee pienempi osa kokonaispisteistä, ja noilla sinun arvosanoilla pääsee melkoisen varmasti ainakin pääsykokeisiin.
      Tsemppaa siellä, kokeissa on matikkaa, englannin kielen tehtävää, kirjoittamista ja haastattelu.

      • mutta pelkää pahinta!

        Totuushan on että lukiolaisilla ei ole MITÄÄN käsitystä hotelli- ja ravintola-alasta ja kun kysytään työnantajilta päästävätkö he alan perusteista pihalla olevia "pomon" penkille niin monien vastaus on EI. Jos pääset opiskelemaan ja valmistut niin mitä sitten? Äkkiä huomaatkin että se restonomin työ on myös sitä ruuanlaittoa ja tarjoilua mistä et tiedä lähes mitään, niin sittenhän on tenkkapoo-tilanne? Tiedän faktana että jos hotelli tai ravintola hakee tarjoilijaa, kokkia tai tarjoilijaa niin useat valitsevat mielummin perustutkinnon suorittaneen kuin restonomin! Eli onnea jos pääset opiskelemaan mutta mieti tarkkaan, kannattaisiko ekana mennä vaikka vuodeksi ammattioppilaitokseen suorittamaan perustutkintoa saadaksesi kunnon kuvan alasta ja jonkinnäköisen perusteiden hallinnan? Huomauttaisin myös että pääsyvaatimukset ainakin erääseen maamme AMKiin on aika korkeat, ammatillisissa oppilaitoksissa käytetyllä arviointiasteikolla 1-5 keskiarvo sisään päässeillä restonomeilla oli 4,7!!! Koe tosiaan sisältää matematiikkaa mutta se ei ole tosiaan mitään "normaalia matikkaa" vaan ammattilaskentaan painottuvampaa, eli osaatko tehdä annoslaskelmat, suunnitella budjetin, tiedätkö mitä eri luvat maksavat ravintoloille/hotelleille ja osaatkohinnoitella tuotteen realistisesti ilman neuvoja käyttäen ravintola-alalla ainakin koulussa opetettuja kateprosenttien minimejä? Tässä vain joitain esimerkkejä mutta olen puhunut opettajien kanssa teistä jotka tosiaan luulette että hotelli- ja ravintola-alalla voi suoraan hypätä pikkupomon pallille, tulos on hyvin selvä koska teillä ei ole käytännön ammattiaitoa!


      • joujouu
        mutta pelkää pahinta! kirjoitti:

        Totuushan on että lukiolaisilla ei ole MITÄÄN käsitystä hotelli- ja ravintola-alasta ja kun kysytään työnantajilta päästävätkö he alan perusteista pihalla olevia "pomon" penkille niin monien vastaus on EI. Jos pääset opiskelemaan ja valmistut niin mitä sitten? Äkkiä huomaatkin että se restonomin työ on myös sitä ruuanlaittoa ja tarjoilua mistä et tiedä lähes mitään, niin sittenhän on tenkkapoo-tilanne? Tiedän faktana että jos hotelli tai ravintola hakee tarjoilijaa, kokkia tai tarjoilijaa niin useat valitsevat mielummin perustutkinnon suorittaneen kuin restonomin! Eli onnea jos pääset opiskelemaan mutta mieti tarkkaan, kannattaisiko ekana mennä vaikka vuodeksi ammattioppilaitokseen suorittamaan perustutkintoa saadaksesi kunnon kuvan alasta ja jonkinnäköisen perusteiden hallinnan? Huomauttaisin myös että pääsyvaatimukset ainakin erääseen maamme AMKiin on aika korkeat, ammatillisissa oppilaitoksissa käytetyllä arviointiasteikolla 1-5 keskiarvo sisään päässeillä restonomeilla oli 4,7!!! Koe tosiaan sisältää matematiikkaa mutta se ei ole tosiaan mitään "normaalia matikkaa" vaan ammattilaskentaan painottuvampaa, eli osaatko tehdä annoslaskelmat, suunnitella budjetin, tiedätkö mitä eri luvat maksavat ravintoloille/hotelleille ja osaatkohinnoitella tuotteen realistisesti ilman neuvoja käyttäen ravintola-alalla ainakin koulussa opetettuja kateprosenttien minimejä? Tässä vain joitain esimerkkejä mutta olen puhunut opettajien kanssa teistä jotka tosiaan luulette että hotelli- ja ravintola-alalla voi suoraan hypätä pikkupomon pallille, tulos on hyvin selvä koska teillä ei ole käytännön ammattiaitoa!

        Minun tuttuni on restomi ja ennen restonomikoulutusta tämä kävi lukion. Valmistuttuaan korkeakoulusta hän pääsi lähes heti HYVÄÄN työpaikkaan - ja kyllä, hän OSAA tehdä juuri niitä asioita, kuin tarvitseekin.


      • teekkari-x
        mutta pelkää pahinta! kirjoitti:

        Totuushan on että lukiolaisilla ei ole MITÄÄN käsitystä hotelli- ja ravintola-alasta ja kun kysytään työnantajilta päästävätkö he alan perusteista pihalla olevia "pomon" penkille niin monien vastaus on EI. Jos pääset opiskelemaan ja valmistut niin mitä sitten? Äkkiä huomaatkin että se restonomin työ on myös sitä ruuanlaittoa ja tarjoilua mistä et tiedä lähes mitään, niin sittenhän on tenkkapoo-tilanne? Tiedän faktana että jos hotelli tai ravintola hakee tarjoilijaa, kokkia tai tarjoilijaa niin useat valitsevat mielummin perustutkinnon suorittaneen kuin restonomin! Eli onnea jos pääset opiskelemaan mutta mieti tarkkaan, kannattaisiko ekana mennä vaikka vuodeksi ammattioppilaitokseen suorittamaan perustutkintoa saadaksesi kunnon kuvan alasta ja jonkinnäköisen perusteiden hallinnan? Huomauttaisin myös että pääsyvaatimukset ainakin erääseen maamme AMKiin on aika korkeat, ammatillisissa oppilaitoksissa käytetyllä arviointiasteikolla 1-5 keskiarvo sisään päässeillä restonomeilla oli 4,7!!! Koe tosiaan sisältää matematiikkaa mutta se ei ole tosiaan mitään "normaalia matikkaa" vaan ammattilaskentaan painottuvampaa, eli osaatko tehdä annoslaskelmat, suunnitella budjetin, tiedätkö mitä eri luvat maksavat ravintoloille/hotelleille ja osaatkohinnoitella tuotteen realistisesti ilman neuvoja käyttäen ravintola-alalla ainakin koulussa opetettuja kateprosenttien minimejä? Tässä vain joitain esimerkkejä mutta olen puhunut opettajien kanssa teistä jotka tosiaan luulette että hotelli- ja ravintola-alalla voi suoraan hypätä pikkupomon pallille, tulos on hyvin selvä koska teillä ei ole käytännön ammattiaitoa!

        No, jos olet joku amiskan käynyt restonomiopiskelija niin ei voi kuin sääliä tuota kirjoittamisen jalon taidon tasoa. Tottahan on, että restonomeja valmistuu liikaa, mutta ei sinne mitään ammattikoulua pohjaksi tarvita. Tuttavani valmistui restonomiksi ihan lukion käyneenä ja sai töitä vuoropäällikkönä.
        Ei se ammattikoulun käyminen miksikään virtuoosiksi valmista millään alalla. Ainakin amiskan käyneillä inssiopiskelijoilla on luku- ja kirjoitustaidot yleensä aika kehnot ja matematiikkakin melko väkinäistä.


      • jaa'a
        mutta pelkää pahinta! kirjoitti:

        Totuushan on että lukiolaisilla ei ole MITÄÄN käsitystä hotelli- ja ravintola-alasta ja kun kysytään työnantajilta päästävätkö he alan perusteista pihalla olevia "pomon" penkille niin monien vastaus on EI. Jos pääset opiskelemaan ja valmistut niin mitä sitten? Äkkiä huomaatkin että se restonomin työ on myös sitä ruuanlaittoa ja tarjoilua mistä et tiedä lähes mitään, niin sittenhän on tenkkapoo-tilanne? Tiedän faktana että jos hotelli tai ravintola hakee tarjoilijaa, kokkia tai tarjoilijaa niin useat valitsevat mielummin perustutkinnon suorittaneen kuin restonomin! Eli onnea jos pääset opiskelemaan mutta mieti tarkkaan, kannattaisiko ekana mennä vaikka vuodeksi ammattioppilaitokseen suorittamaan perustutkintoa saadaksesi kunnon kuvan alasta ja jonkinnäköisen perusteiden hallinnan? Huomauttaisin myös että pääsyvaatimukset ainakin erääseen maamme AMKiin on aika korkeat, ammatillisissa oppilaitoksissa käytetyllä arviointiasteikolla 1-5 keskiarvo sisään päässeillä restonomeilla oli 4,7!!! Koe tosiaan sisältää matematiikkaa mutta se ei ole tosiaan mitään "normaalia matikkaa" vaan ammattilaskentaan painottuvampaa, eli osaatko tehdä annoslaskelmat, suunnitella budjetin, tiedätkö mitä eri luvat maksavat ravintoloille/hotelleille ja osaatkohinnoitella tuotteen realistisesti ilman neuvoja käyttäen ravintola-alalla ainakin koulussa opetettuja kateprosenttien minimejä? Tässä vain joitain esimerkkejä mutta olen puhunut opettajien kanssa teistä jotka tosiaan luulette että hotelli- ja ravintola-alalla voi suoraan hypätä pikkupomon pallille, tulos on hyvin selvä koska teillä ei ole käytännön ammattiaitoa!

        Mullakin on tuttu, joka haki lukiosta restonomi puolelle ja pääsi vaikeuksitta sisään. Tuo kuulosti hieman liioittelulta. Pääseehän esim. sairaanhoitajan koulutukseenkin lukiosta käymättä lähihoitaja linjaa. Suurin osa lukiolaisista menee AMK:hon. Eiköhän siellä sitten opeteta kaikki tarpeellinen.


      • Liian suppeaa
        mutta pelkää pahinta! kirjoitti:

        Totuushan on että lukiolaisilla ei ole MITÄÄN käsitystä hotelli- ja ravintola-alasta ja kun kysytään työnantajilta päästävätkö he alan perusteista pihalla olevia "pomon" penkille niin monien vastaus on EI. Jos pääset opiskelemaan ja valmistut niin mitä sitten? Äkkiä huomaatkin että se restonomin työ on myös sitä ruuanlaittoa ja tarjoilua mistä et tiedä lähes mitään, niin sittenhän on tenkkapoo-tilanne? Tiedän faktana että jos hotelli tai ravintola hakee tarjoilijaa, kokkia tai tarjoilijaa niin useat valitsevat mielummin perustutkinnon suorittaneen kuin restonomin! Eli onnea jos pääset opiskelemaan mutta mieti tarkkaan, kannattaisiko ekana mennä vaikka vuodeksi ammattioppilaitokseen suorittamaan perustutkintoa saadaksesi kunnon kuvan alasta ja jonkinnäköisen perusteiden hallinnan? Huomauttaisin myös että pääsyvaatimukset ainakin erääseen maamme AMKiin on aika korkeat, ammatillisissa oppilaitoksissa käytetyllä arviointiasteikolla 1-5 keskiarvo sisään päässeillä restonomeilla oli 4,7!!! Koe tosiaan sisältää matematiikkaa mutta se ei ole tosiaan mitään "normaalia matikkaa" vaan ammattilaskentaan painottuvampaa, eli osaatko tehdä annoslaskelmat, suunnitella budjetin, tiedätkö mitä eri luvat maksavat ravintoloille/hotelleille ja osaatkohinnoitella tuotteen realistisesti ilman neuvoja käyttäen ravintola-alalla ainakin koulussa opetettuja kateprosenttien minimejä? Tässä vain joitain esimerkkejä mutta olen puhunut opettajien kanssa teistä jotka tosiaan luulette että hotelli- ja ravintola-alalla voi suoraan hypätä pikkupomon pallille, tulos on hyvin selvä koska teillä ei ole käytännön ammattiaitoa!

        Restonomin tutkinto antaa valmiudet myös kaupan alalle , esimerkiksi kauppiaaksi. Restonomi on myös matkailu-alan tutkinto, joten ei sen tarvitse olla missään tekemisissä ruoan kanssa, jos ei halua.


      • Anonyymi
        joujouu kirjoitti:

        Minun tuttuni on restomi ja ennen restonomikoulutusta tämä kävi lukion. Valmistuttuaan korkeakoulusta hän pääsi lähes heti HYVÄÄN työpaikkaan - ja kyllä, hän OSAA tehdä juuri niitä asioita, kuin tarvitseekin.

        Ja minun ymmärtääkseni kokkikoulu on erikseen jos kokkaamaan haluaa. Restonomi voi työskennellä matkailualalla myös. Olipa katkuinen kannustus aiempana.


      • Anonyymi
        mutta pelkää pahinta! kirjoitti:

        Totuushan on että lukiolaisilla ei ole MITÄÄN käsitystä hotelli- ja ravintola-alasta ja kun kysytään työnantajilta päästävätkö he alan perusteista pihalla olevia "pomon" penkille niin monien vastaus on EI. Jos pääset opiskelemaan ja valmistut niin mitä sitten? Äkkiä huomaatkin että se restonomin työ on myös sitä ruuanlaittoa ja tarjoilua mistä et tiedä lähes mitään, niin sittenhän on tenkkapoo-tilanne? Tiedän faktana että jos hotelli tai ravintola hakee tarjoilijaa, kokkia tai tarjoilijaa niin useat valitsevat mielummin perustutkinnon suorittaneen kuin restonomin! Eli onnea jos pääset opiskelemaan mutta mieti tarkkaan, kannattaisiko ekana mennä vaikka vuodeksi ammattioppilaitokseen suorittamaan perustutkintoa saadaksesi kunnon kuvan alasta ja jonkinnäköisen perusteiden hallinnan? Huomauttaisin myös että pääsyvaatimukset ainakin erääseen maamme AMKiin on aika korkeat, ammatillisissa oppilaitoksissa käytetyllä arviointiasteikolla 1-5 keskiarvo sisään päässeillä restonomeilla oli 4,7!!! Koe tosiaan sisältää matematiikkaa mutta se ei ole tosiaan mitään "normaalia matikkaa" vaan ammattilaskentaan painottuvampaa, eli osaatko tehdä annoslaskelmat, suunnitella budjetin, tiedätkö mitä eri luvat maksavat ravintoloille/hotelleille ja osaatkohinnoitella tuotteen realistisesti ilman neuvoja käyttäen ravintola-alalla ainakin koulussa opetettuja kateprosenttien minimejä? Tässä vain joitain esimerkkejä mutta olen puhunut opettajien kanssa teistä jotka tosiaan luulette että hotelli- ja ravintola-alalla voi suoraan hypätä pikkupomon pallille, tulos on hyvin selvä koska teillä ei ole käytännön ammattiaitoa!

        Restonomiksi opiskelemaan haluavan pääsykokeissa ei voi olla restonomin ammattimatematiikkaa. Se opetetaan siellä ammattikorkeassa, jos sinne pääsee.

        Restonomiksi opiskelemaan voi hakea ja päästä tavallinen ylioppilas. Ammattiosaaminen opitaan sitten siellä koulussa.


    • jepujee..

      Mä olen pitänyt restonomia yhtenä vaihtoehtona mut mut...täällä kun lukee tästä huonosta työllisyystilanteesta hirveesti niin en sit tiiää:/

      mut kysymys kaikille... et jos valitsee sen matkailupuolen... niin opiskellaanko sillonkin ruuanlaittoa ja tarjoilua ym??? se olis semmonen osa-alue mikä ei todellakaan kiinnostais...

      niin ja...kun ammattikouluissa on tarjolla matkailuvirkailijan perustutkinto niin onko sekin vähän yhtä tyhjän kanssa...? tekeekö restonomit sit niiden töitä jos kerta niillä on työpulaa....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Sun ja kaivattusi

      ikäero? Kumpi vanhempi, m vai n?
      Ikävä
      88
      1507
    2. Kesän odotuksia hyrynsalmella

      Kyllä kesällä hyrynsalmellakin on mahdollisuus osallistua kylän menoon monella tavalla . On kaunislehdon talomuseolla
      Hyrynsalmi
      10
      1370
    3. Kai sä näät

      Ku sua katson et olen aika rakastunut. Rakkaus ei vain ole aina niin yksinkertaista
      Ikävä
      75
      1146
    4. Mikä on ollut

      Epämiellyttävin hetki sinun ja kaivattusi romanssissa?
      Ikävä
      115
      1109
    5. Katsotko mieluiten

      Kaivatussasi mitä?
      Ikävä
      66
      1068
    6. Tämän hetken

      Terveiset kaivatullesi ⬇️
      Ikävä
      74
      965
    7. Vieläkö sä toivot

      Meidän välille jotain?
      Ikävä
      68
      895
    8. Anne Kukkohovi ei myykkään pikkuhousujaan

      Kyseessä oli vain markkinointitempaus. Anne höynäytti hienosti kaikkia ja Onlyfans-tilinsä tilaajamäärä lähti jyrkkään n
      Maailman menoa
      255
      890
    9. Voi Rakas siellä

      Olet ollut mun ajatuksissa taas koko päivän. Olet ihmeellinen kertakaikkiaan ja arvostan sinua niin paljon❤️Minulla ei o
      Tunteet
      12
      831
    10. Pidätkö kaivatustasi

      Minkä vuoksi erityisesti? Mikä hänessä vetoaa?
      Ikävä
      33
      803
    Aihe