Nokkonen

hirssi

Hei!
Nokkosaika on parhaillaan. Löytyisikö mitään hyvää nokkosreseptiä?
Samoin horsma, reseptejä kaivataan...
Aurinkoisia keräilyretkiä!!!

11

4240

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Skäri

      eli horsma on pinusta parasta kevyesti höyrytettynä valkosipulivoin kanssa. Muuta se ei kaipaa. :)

      Nokksta taas käytän ihan samoin kuin pinaattia.

      • tässä tulee:

        kiehauttele nokkosen latvoja niin että varsikin pehmenee. Ota neste talteen.

        Pätki leikottuja nokkosia veitsellä. Lisää klimppi voita ja hämmennä nokkosten sisään.

        Ota päivän lehti, nauti ja syö!

        Myöhemmin voit kuumentaa keitinveden ja nauttia yrttiteenä.
        Jostain syystä nokkosruokia ei kuulema pitäisi uudelleen lämmittää, mutta keitinvesi ei siitään kyllä pilaannu kertalämmityksellä.


      • Skäri
        tässä tulee: kirjoitti:

        kiehauttele nokkosen latvoja niin että varsikin pehmenee. Ota neste talteen.

        Pätki leikottuja nokkosia veitsellä. Lisää klimppi voita ja hämmennä nokkosten sisään.

        Ota päivän lehti, nauti ja syö!

        Myöhemmin voit kuumentaa keitinveden ja nauttia yrttiteenä.
        Jostain syystä nokkosruokia ei kuulema pitäisi uudelleen lämmittää, mutta keitinvesi ei siitään kyllä pilaannu kertalämmityksellä.

        mutta keitinvettä Ei saa käyttää! Se pitää heittää pois kuten esim. sienten ryöppäysvesi. Se on täynnä nitriittejä, joka on syöpää aiheuttava aine. Samasta syystä nokkosia ei saa syödä ryöppäämättä, siis esim. kuivattuja nokkosia ryöppäämättä.


      • Skäri kirjoitti:

        mutta keitinvettä Ei saa käyttää! Se pitää heittää pois kuten esim. sienten ryöppäysvesi. Se on täynnä nitriittejä, joka on syöpää aiheuttava aine. Samasta syystä nokkosia ei saa syödä ryöppäämättä, siis esim. kuivattuja nokkosia ryöppäämättä.

        Itse asiassa se on kalium, mikä "valahtaa" keitinveteen.
        Tutkimusten mukaan keitetyn nokkosen nitraattipitoisuus on vain viidesosa kaupan pakasepinaatin pitoisuudesta.
        PS itse kyllä käytän osan keitinvedestä ruokaan, mutta vanhan kansan mukaan sehän kirkastaa hiuksia (markkinoilla jo kehitellään keitinvettä käytettäväksi shampoon pohjana) ja kukkien kasteluvedeksi (laimennettuna) varsin oiva luonnontuote


      • ruokavarat
        annoona kirjoitti:

        Itse asiassa se on kalium, mikä "valahtaa" keitinveteen.
        Tutkimusten mukaan keitetyn nokkosen nitraattipitoisuus on vain viidesosa kaupan pakasepinaatin pitoisuudesta.
        PS itse kyllä käytän osan keitinvedestä ruokaan, mutta vanhan kansan mukaan sehän kirkastaa hiuksia (markkinoilla jo kehitellään keitinvettä käytettäväksi shampoon pohjana) ja kukkien kasteluvedeksi (laimennettuna) varsin oiva luonnontuote

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Nokkonen
        http://www.yrttitarha.com/kanta/nokkonen/reseptit.html
        http://www.myllynparas.fi/portal/suomi/reseptit/jalkiruoat_ja_valipalat/letut_ja_pannarit/nokkosletut/
        http://www.martat.fi/neuvonta/ruoka_ja_ravitsemus/ruokaohjeita/?x24855=234827
        http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/20924/
        ttp://www.yrttitarha.com/kanta/suolaheinat/
        http://www.varjojenkirja.com/yrtit/214.html
        http://www.juhovainionsaatio.fi/terve_elama/te200
        3_2/index.htm
        http://www.foorumi.info/hiilaritietoiset/viewtopic.php?t=80&start=30&sid=6b2b62a4ae22faa235ce9bc59db8d34f


      • hirssi
        annoona kirjoitti:

        Itse asiassa se on kalium, mikä "valahtaa" keitinveteen.
        Tutkimusten mukaan keitetyn nokkosen nitraattipitoisuus on vain viidesosa kaupan pakasepinaatin pitoisuudesta.
        PS itse kyllä käytän osan keitinvedestä ruokaan, mutta vanhan kansan mukaan sehän kirkastaa hiuksia (markkinoilla jo kehitellään keitinvettä käytettäväksi shampoon pohjana) ja kukkien kasteluvedeksi (laimennettuna) varsin oiva luonnontuote

        Kiitokset ohjeista, ne ei kylläkään kuuluneet elävän ravinnon ruokavalion puitteisiin. Lähinnä olisin halunnut reseptit elävän ravinnon mukaan. Tavallisia ohjeitahan löytyy netistä. Raakaravinto ohjeita ei pahemmin. Löytyisikö sellaisia?


      • Skäri
        hirssi kirjoitti:

        Kiitokset ohjeista, ne ei kylläkään kuuluneet elävän ravinnon ruokavalion puitteisiin. Lähinnä olisin halunnut reseptit elävän ravinnon mukaan. Tavallisia ohjeitahan löytyy netistä. Raakaravinto ohjeita ei pahemmin. Löytyisikö sellaisia?

        ei tosiaan tulisi syödä ryöppäämättä. :(


      • Homer-Simpson
        hirssi kirjoitti:

        Kiitokset ohjeista, ne ei kylläkään kuuluneet elävän ravinnon ruokavalion puitteisiin. Lähinnä olisin halunnut reseptit elävän ravinnon mukaan. Tavallisia ohjeitahan löytyy netistä. Raakaravinto ohjeita ei pahemmin. Löytyisikö sellaisia?

        Kerran ahmin nokkosia suoraan pellosta ja vielä kaksi kuukautta sen jälkeen poltteli suuta niin s**tanasti ettei voinut edes nukkua.


      • Vihreä kevät
        tässä tulee: kirjoitti:

        kiehauttele nokkosen latvoja niin että varsikin pehmenee. Ota neste talteen.

        Pätki leikottuja nokkosia veitsellä. Lisää klimppi voita ja hämmennä nokkosten sisään.

        Ota päivän lehti, nauti ja syö!

        Myöhemmin voit kuumentaa keitinveden ja nauttia yrttiteenä.
        Jostain syystä nokkosruokia ei kuulema pitäisi uudelleen lämmittää, mutta keitinvesi ei siitään kyllä pilaannu kertalämmityksellä.

        Nokkosten keitinvesi on kuulemma hyvää kukkienkasteluvettä, koska siinä on ravinteita, joita kasvit kaipaavat, mutta ihmisen ravinnoksi se ei sovi.


      • Ohikulkenut
        tässä tulee: kirjoitti:

        kiehauttele nokkosen latvoja niin että varsikin pehmenee. Ota neste talteen.

        Pätki leikottuja nokkosia veitsellä. Lisää klimppi voita ja hämmennä nokkosten sisään.

        Ota päivän lehti, nauti ja syö!

        Myöhemmin voit kuumentaa keitinveden ja nauttia yrttiteenä.
        Jostain syystä nokkosruokia ei kuulema pitäisi uudelleen lämmittää, mutta keitinvesi ei siitään kyllä pilaannu kertalämmityksellä.

        "Jostain syystä nokkosruokia ei kuulema pitäisi uudelleen lämmittää, mutta keitinvesi ei siitään kyllä pilaannu kertalämmityksellä. "

        Onko kellään tarkempaa tietoa, että miksi ei saisi lämmittää uudelleen?
        Alkoi huolestuttaa, kun yksi päivä tein nokkoskeittoa ja koska kaikki perheenjäsenet söivät eri aikaan, piti keitto aina lämmittää uudelleen ja uudelleen. Vielä ylijäänyt keittokin säilytettiin jääkaapissa, lämmitettiin ja syötiin pois.
        Mitä haittaa siitä on? Hengissä ollaan sentään vielä koko porukka.


    • näin mä sen teen

      keväällä pakasta pakastepusseihin nokkosen lehdet, ei varsia. Talvella pakastepussin voi ottaa ja lehdet murskata pieneksi.
      Pieneen kattilaan lisätään tilkka vettä ja nokkonen. Keitetään 3 min. ja vesitilkka heitetään pois.
      Vähän isompaan kattilaan lisätään ruokalusikallinen voita ja 1 1/2 rkl vehnäjauhoa. Kuumennetaan ja sekoitetaan lisätään tilkka vettä ja tilkka maitoa (lop. määrä yht. 1/2 litraa)ja nokkoset. Kuumennetaan ja lisätään vähitellen 1/2 maitoa ja keitetään keitto 20 min. Samalla keitetään kananmunat. Lopppuvaiheessa keittoon lisätään vähän kermaa. Valmiiseen keittoon lisätään suola maun mukaan ja kananmunat lohkottuna tai pilkottuna.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi et irrota otettasi

      Suhteeni?
      Ikävä
      68
      2570
    2. Koko ajan olet

      Senkin suhteen kiusannut. Halut on ihan mielettömät olleet jo pitkään
      Ikävä
      62
      2532
    3. Muutama syy

      Sille miksi IRL kohtaaminen on hänelle vaikeaa
      Ikävä
      68
      1742
    4. Onko kaivatullasi

      Hyvä vai huono huumorintaju?
      Ikävä
      22
      1536
    5. Estitkö sä minut

      Oikeasti. Haluatko, että jätän sun ajattelemisen? :3
      Ikävä
      20
      1480
    6. Tykkään susta

      Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä
      Ikävä
      9
      1420
    7. Onko kaikki hyvin, iso huoli sinusta

      Miten jakselet? Onko sattunut jotain ikävää. Naiselta
      Ikävä
      15
      1342
    8. Millainen meno

      Viikonloppuna? Mulla hirvee vitutus päällänsä. Onko muilla sama tunne??
      Ikävä
      38
      1203
    9. Onko meillä

      Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko
      Ikävä
      8
      1147
    10. Tiedätkö tykkääkö

      Kaivatustasi siinä mielessä joku muukin kuin sinä itse
      Ikävä
      25
      1076
    Aihe