Hei! Onko kenelläkään kokemusta rypäleviinin valmistuksesta? Olen tehnyt paljon muita oman puutarhan marjaviinejä hiiva muut lisukkeet systeemillä. On tullut hyviä ja huonoja. Nyt olisi tarjolla naapurilta 6 kg oman puutarhan pakastettuja rypäleitä (ja onhan se omakin viiniköynnös jo yhden talven yli hengissä selvinnyt). Onnistuisiko rypäleviini ilman hiivaa?
Kotimaisista rypäleistä viiniä
Rypäletarhuri
2
6803
Vastaukset
Pakastettujen rypäleiden valmistaminen viiniksi vaatii kyllä viinihiivan, sillä luontaiset hiivat ovat heikentyneet pakkasessa. Muutenkin on paras varmistaa viinin laatu viljellyllä hiivalla kuten viinintuottajatkin nykyään tekevät.
Tein omista rypäleistä (Zilga) viime syksynä viiniä. Hyvin onnistui. On vielä tammi-kypsytyksessä.
Tarkemmin: http://www.geocities.com/white_paprika/
=> Zilga viiniköynnös- Viinintekijän assari
voi ei, en päässyt tuolle sivustolle......kerro tarkempi ohje, miten onnistuttaisiin.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 692653
- 632594
- 681772
- 241597
- 201520
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä91460- 151372
- 381223
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko81187- 251096