PERINNERUOKAA !=)=)=)
Mustikkakukko on
6
4366
Vastaukset
etenkin lämpimänä kermavaahdon tai jäätelönnkanssa
- mustikkakukko fani :D
Todella hyvää, ensimmäisen kerran maistoin koulussa kotitaloustunnilla. Hyvää oli ja kotona tein kaksi kertaa lisää. On se hyvä että köksän kirjassa on perinneruokien ohjeet. (Länsi-ja Itä-Suomen, sekä Lapin.)
- mime
mustikkakukko fani :D kirjoitti:
Todella hyvää, ensimmäisen kerran maistoin koulussa kotitaloustunnilla. Hyvää oli ja kotona tein kaksi kertaa lisää. On se hyvä että köksän kirjassa on perinneruokien ohjeet. (Länsi-ja Itä-Suomen, sekä Lapin.)
Olisiko kenelläkää reseptiä tuohon mustikkakukkoon?
- turhuudenjumala
mime kirjoitti:
Olisiko kenelläkää reseptiä tuohon mustikkakukkoon?
Rättänä, eli mustikkakukko
200 g voita
1 dl sokeria
4 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte
1/2 - 1 l mustikoita
1/2 - 1 dl sokeria
perunajauhoja
Sekoita sokeri, jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää pehmeä voi ja sekoita taikina tasaiseksi.
Voitele korkeareunainen paistosvuoka. Painele 3/4 taikinasta vuoan pohjalle ja reunoille. pyörittele mustikat perunajauhoissa ja kaada mustikat vuokaan ja ripottele pinnalle sokeri. Kaaviloi loppu taikina levyksi ja kiinnitä se sormin kukon pinnalle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunti. Voit valmistaa myös annoskukkoja pienissä uuninkestävissä vuoissa tai foliovuoissa - vanha kokki
turhuudenjumala kirjoitti:
Rättänä, eli mustikkakukko
200 g voita
1 dl sokeria
4 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte
1/2 - 1 l mustikoita
1/2 - 1 dl sokeria
perunajauhoja
Sekoita sokeri, jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää pehmeä voi ja sekoita taikina tasaiseksi.
Voitele korkeareunainen paistosvuoka. Painele 3/4 taikinasta vuoan pohjalle ja reunoille. pyörittele mustikat perunajauhoissa ja kaada mustikat vuokaan ja ripottele pinnalle sokeri. Kaaviloi loppu taikina levyksi ja kiinnitä se sormin kukon pinnalle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunti. Voit valmistaa myös annoskukkoja pienissä uuninkestävissä vuoissa tai foliovuoissa250 g voeta
1/2 dl. sokeria
1 dl. otrajauhoja
3-4dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhoa
1/2 dl sokeria
1/2 litr. mustikoeta survottuna
Voen annetaa pehmitä notkeeks, kaohala hämmennettää.Jaohot, leivijaoho ja sokeria sekotettaa noppeest voen joukkoo. Taekinasta 3/4 levitettää kiviruuku pohjale ja reonale. Mustikat ja sokeria sekotettaa ja levitettää taikina piäle ruukkuu. Mustikat peitetää lopula taekinala.
Paestetaa uunissa yks tunt. Mustikkakukko, rättänä on jäläkiruoka, jota syyvää kermavuaho kans.
Koska en ole itse kuuna päivänä rättänää tehnyt, niin tämä on
sanatarkka lainaus Jaakko Kolmosen kirjasta Suomen pitäjäruoat.
Leipojalle jää vastuu valita kumman leipoo. - mime
vanha kokki kirjoitti:
250 g voeta
1/2 dl. sokeria
1 dl. otrajauhoja
3-4dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhoa
1/2 dl sokeria
1/2 litr. mustikoeta survottuna
Voen annetaa pehmitä notkeeks, kaohala hämmennettää.Jaohot, leivijaoho ja sokeria sekotettaa noppeest voen joukkoo. Taekinasta 3/4 levitettää kiviruuku pohjale ja reonale. Mustikat ja sokeria sekotettaa ja levitettää taikina piäle ruukkuu. Mustikat peitetää lopula taekinala.
Paestetaa uunissa yks tunt. Mustikkakukko, rättänä on jäläkiruoka, jota syyvää kermavuaho kans.
Koska en ole itse kuuna päivänä rättänää tehnyt, niin tämä on
sanatarkka lainaus Jaakko Kolmosen kirjasta Suomen pitäjäruoat.
Leipojalle jää vastuu valita kumman leipoo.Kiitos reseptistä! Koitan "uskaltaa" tehdä tuota joku päivä :)
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Mies vinkkinä sulle
Jos pyytäisit kahville tai ihan mihin vaan, niin lähtisin varmasti välittämättä muista997740- 1075577
- 2724811
- 494753
- 733503
- 502798
- 582487
Olet oikeasti ollut
Niin tärkeä mulle ja kaikki meidän väliltä on pilattu ei yksistään sinun toiminnalla vaan minun myös.222438Kuuluu raksutus tänne asti kun mietit
Pelkäätkö että särjen sydämesi vai mikä on? En mä niin tekisi mies koskaan 😘292392- 412264