Viime talvena ei tullut sitten syödyksi kokonaisina ja ilman sokeria pakastettuja marjoja - jostain kumman systä. Kysyisinkin seuraavaa. Voiko pakastetuista marjoista tehdä viiniä kuten tuoreista? Vai kannattaisiko marjat keittää mehuksi ja siitä tehdä viiniä? Onnistuuko mehusta tehdä ylipäätään viiniä.
Olen tehnyt viiniä esim. tuoreista karviaisista ja hyvää on ollut.
Kiitos
Mehusta viiniä?
Epätaitoinen
2
2292
Vastaukset
- Kotiviinin ystävä
Kotiviiniä voi tehdä sekä pakastetuista marjoista että mehusta, johon ei ole laitettu säilöntäaineeksi muuta kuin sokeria. Pelkän mehun lisäksi pitää olla jotain kiinteää, mihin hiiva voi tarttua, siis marjoja, rusinoita tms. Marjat siiviläpussiin, kuten varmaan olet aiemmin tehnytkin karviaisista viiniä tehdessäsi. Kiehuvaa vettä päälle ja antaa sen olla vähintään puoli tuntia ennen lisäveden laittoa. Lappoaminen on vaativampaa, koska sakkaa muodostuu marjoista enemmän, mutta uutteralla työllä sekin onnistuu.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 732805
- 632694
- 681792
- 241637
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä151568- 201560
- 151412
- 481267
- 381243
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91229